Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• Ne silazi, 7419 postova
  • Motocikl: TDM 900

Zamenio sam ulje, Silkolene PRO 4 10W40, filter i O-ringove.

Obavezno obratite paznju na smer filtera, srafovi poklopca su razliciti i o tome treba voditi racuna, kao i o O-ringova. 

Srafove prvo unakrsno zaviti rukom, ako nemate moment kljuc, zavrnite prstima koliko god mozete i odatle najvise pola kruga. Sasvim dovoljno.

Trebace vam dobar levak jer se bas nezgodno sipa. Posle toga sve lepo obrisete, startujete agregat, vidite da li negde curi i to je to :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC

Majice:

Nick/veličina/količina
01 Alekre 2 kom
02 Joker 5XL 5 kom (2 x crna, 2 x siva, 1 x bela)     PLATIO
03. Astral 2xl 2 kom
04. zocist XL 3 kom
05. thepainkiller muske L 2 kom, zenske XL 1 kom. 
06. Vlada malinoa XL 2 kom
07. Strider 2XL 3 kom
08 Demro.st XL 2 kom crne 

09. Dudic90 - 2 muške majice XL, 1 ženska majica L

10. Arpad72 - crna muška XL 1kom, crna muška L 1kom, ženska bela M 1kom

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Цваја, три клипа. Ни ја не смем да помислим шта то ради.

Али погледајте ознаку на репу - TDR :)

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Izgleda da sam najzad resio ono sugavo trzanje na mom TDM-u...

Juce (opet) rasturio karbove, vratio iglice na 2. podeok od gore, i vratio opruge na redovnu duzinu (ranije sam probavao da kratim opruge od membrane zbog boljeg odziva gasa) i danas se provozao krug na 110 na sat (tu je pocinjalo trzanje) i za sad se nista nije desavalo, motor je lepo isao. Videcemo jos koji put kad probam, za danas je dosta voznje, vetar ubija, a i neki gadni oblaci se skupljaju...

Izgleda da nijedna modifikacija i igranje sa karbovima ne uradja plodom, dok se sve ne vrati na fabriku, nema lepog rada masine. :)

Ne znam ni sam zasto nijednom od sklapanja masine nisam probao da ostavim komplet podesavanje karba kako je i bio pre rasturanja (osim okrenutih glavnih dizni naopako). Mada je tu vise faktora igralo ulogu, od losih kapa za svecice, preko nepricvrscenih kablova u bobini, do instalacije kod brave, ne stegnute kutije filtera vazduha...sredis jednu stvar, a ono pocne druga da zeza, i tako u krug. Sada je valjda krug najzad zatvoren i da mogu najzad poceti da se vozim bez problema...

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Цваја, три клипа. Ни ја не смем да помислим шта то ради.

Али погледајте ознаку на репу - TDR :)

Zato sto je Yamaha TDR 125 dvotaktni, pa posto je stavljena dvotaktna masina u ram lik napisao TDR 750. ;)

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Видео сам јуче како се ти возиш без проблема, није ни чудо да су те зауставили :);)

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Juce (opet) rasturio karbove, vratio iglice na 2. podeok od gore, i vratio opruge na redovnu duzinu (ranije sam probavao da kratim opruge od membrane zbog boljeg odziva gasa) i danas se provozao krug na 110 na sat (tu je pocinjalo trzanje) i za sad se nista nije desavalo, motor je lepo isao. Videcemo jos koji put kad probam, za danas je dosta voznje, vetar ubija, a i neki gadni oblaci se skupljaju...

Izgleda da nijedna modifikacija i igranje sa karbovima ne uradja plodom, dok se sve ne vrati na fabriku, nema lepog rada masine. :)

Ne znam ni sam zasto nijednom od sklapanja masine nisam probao da ostavim komplet podesavanje karba kako je i bio pre rasturanja (osim okrenutih glavnih dizni naopako). Mada je tu vise faktora igralo ulogu, od losih kapa za svecice, preko nepricvrscenih kablova u bobini, do instalacije kod brave, ne stegnute kutije filtera vazduha...sredis jednu stvar, a ono pocne druga da zeza, i tako u krug. Sada je valjda krug najzad zatvoren i da mogu najzad poceti da se vozim bez problema...

Da si odmah otisao kod Bokilica nebi se toliko ( ne znas je`l jos kraj zezanciji ) zafrkavao oko svega toga. Sve bi bilo zavrseno za jedan dan. ;)

Da si odmah otisao kod Bokilica nebi se toliko ( ne znas je`l jos kraj zezanciji ) zafrkavao oko svega toga. Sve bi bilo zavrseno za jedan dan. ;)

Pa to sam ja i hteo od starta...al kao što Bokilić kaže, ni on nije imao vremena, a ni ja...probavali smo sve i svašta preko telefona, pa se sad nadam da je problem najzad rešen...

Видео сам јуче како се ти возиш без проблема, није ни чудо да су те зауставили :);)

E to sam još vozio dok je bio trzanja...kad sam došao kući onda sam rasturio karbove opet jer me jako nerviralo što nisam mogao preko 90 na sat bez trzanja...

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Pa il ti nevalja smesa ili svecica ili momenat paljenja.. A moze i od vode u gorivu..

Sent from my 6037Y using Tapatalk

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

E tu ti vec mora neko pametniji od moje malenkosti pomoci, smesu mozes sam stelovati, a momenat paljenja mislim da ne mozes bas.. To bi trebao regulisati onaj komutator umesto platinske dugmadi.. Al svakako je bolje da nista od toga ti ne diras, jer to sve moz' lako da rastelujes pa ces posle plakati da se vrati kako je bio.. Ja sam dok nisam platio skolu tako svasta pokusavao, onda sam platio par puta skolu, tako da sad kad imam problem idem kod majstora, jeftinije mi.

• moto merkat °°, 4925 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Ako ti se ne javi niko od sugradjana mogu ti ja poslati dve,koristene ali nikada nisam cekao da nesto puno predju,naravno prvo cu ih staviti na moj,isprobati pa poslati bez da ih vracas. Pusti samo adresu na pp 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja