Jump to content

Moto Zajednica

KING-ov ljubimac MZ 250

Recommended Posts

• Zainteresovan, 800 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

A ja sve čekam da vidim te knedle sa šljivama.  ::)

Vujo,slaba vajda.Ja sam toliki obožavalac istih,da posle mene ne ostaje ništa.Mama Ru ih fenomenalno sprema i greota je nepoštovati domaćicu i ostaviti koju(knedlu) u šerpi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

U Kraljevu smo upoznali Aleksandra,koji je bio kasnije i gost na našoj hacijendi.Normalno,došao je svojim MZ-om.Mašinom od 150cm kubnih.On lično je 1990 dotičan primerak izvezao iz radnje.Znaći GLANC nov.To je san većine nas zar ne?Do sada je prešao s njim nekih 20000km.Motor izgleda fenomenalno.Na kraju uverite se i sami.

post-6761-12879089439288_thumb.jpg

post-6761-12879089439934_thumb.jpg

post-6761-12879089440477_thumb.jpg

Ako koza laže,rog ne laže.Evo kako izgleda Acin km sat i pločica sa podatcima o motoru.Aca kaže da na motoru je sve fabričko,čak su i kapice original MZ-ove.I to one iz 1990.

post-6761-1287908944103_thumb.jpg

post-6761-12879089441628_thumb.jpg

Gledali smo u MZ kao omađijani.Moj komšija se oduiševio Acinim MZ-om.Dete,šta drugo reći.JA sam mator,ali mi se ipak sviđa motor...

P.S. Ovako izgleda ponosni vlasnik pored svoje mašine.

post-6761-12879089442403_thumb.jpg

post-6761-12879089442999_thumb.jpg

A ovako ja posle jedne kraće vožnje na pomenutom MZ-u.Kad sednem na njegov MZ,obema nogama dodirnem zemlju,što je za mene fascinantno.Šta ću,kad sam kao šumska pečurka po visini.Krug je bio kratak (za mene-ja bi ceo dan...).Aca nije branio da odem bilo gde,ali...

post-6761-12879089444045_thumb.jpg

post-6761-12879089444756_thumb.jpg

Posle ovog kruga,mogli smo da pričamo o svemu.Aca je pokazivao detalje motora,slikao sam skoro iz svakog ugla.Video sam kako stoje neke stvari koje kod mene ne postoje,a meni se sviđaju (plastika iznad akumulatora -za alat),prekidač za zadnju kočnicu (koji na 250 nije takav ali bi mogao da bude).Najviše me je fasciniralo kad je Aca rekao da je u faru original sijalica.Kaže da je nikad nije menjao.Šta čuo to preneo.Reče i da mu je kožna jakna bila kao salivena kad je kupio motor...

Uglavnom,lepo provedeni dan,u lepom društvu.Ovoga puta nije bila gužva kao kad je bio Katalinger u gostima tako da smo svo vreme imali za sebe i za priče o našim ljubimcima.Šteta što nemamo vremena za češća druženja generalno,to nam dosta nedostaje.Sad sam toga svestan...

post-6761-12879089445499_thumb.jpg

post-6761-1287908944604_thumb.jpg

Dugo nismo skitali nigde (na motoru) tako da je bilo šteta ne iskoristiti lepo vreme za vikend.

Konačno smo uskladili slobodno vreme sa Lelom i Džonijem,uspeli smo da se dogovorimo za nedelju popodne.Vreme lepo,Sunce sija,nije paklena vrućina taman za merak vožnju.Spremamo se lagano za put do Džonija i Lele u Vrbovno.Planirano vreme na putu (po Googlu oko 45 min).Ajd da vidimo i to "planirano" vreme kako funkcioniše.

Ovo je naša polazna kilometraža.

post-6761-12879089756917_thumb.jpg

Goca polako prilazi sva u nekom grču.Ona još nikad se nije vozila na motoru van grada.NIje joj baš svejedno,ali me ipak sledi.

Hvala joj na tome.

post-6761-12879089758038_thumb.jpg

Normalno,kakvo bi bilo žensko čeljade da ne gunđa?Tako i Goca se buni što joj je sin_Nikola stavio štitnike.Opreznost pre svega je njegov moto.

post-6761-12879089758706_thumb.jpg

Napokon krećemo.Kroz omanju gradsku gužvu,preko Ade,Banovog brda... Stižemo u Lipovačku šumu.Priroda je fenomenalna,uživamo u vožnji.Švaler gas od 70-90km/h nam sasvim prija.Bude i bržre (malkice),ali u suštini to je prava stvar za nas dvoje na motoru.

Google-tov proračun stizanja na odredište je skoro idealan.Doduše,Google nema Džonija da zbuni prilikom navodjenja tako da nam malkice duže traje put.Ali stižemo na cilj.Sačekuju nas osmesi g/đice Lele i Džonija.

post-6761-12879089759493_thumb.jpg

post-6761-12879089760178_thumb.jpg

Kućica u cveću,trava sveže pokošena oko nje...Milina.Za opuštanje prava stvar.Polako počinju priče i razmene iskustava bajkera.

Pridružuje nam se ne planirano još jedan bike par.To su Jelena i Vlada,odnosno Džonijeva sestra i dečko joj.

post-6761-12879089760727_thumb.jpg

post-6761-12879089761275_thumb.jpg

U među vremenu stigli su i novi gosti,kumovi.Treba mlade pustiti da se ispričaju i ubrzo sledimo Jelenin i Vladin primer i pred zalazak Sunca krećemo i mi.Povratak kući je bio nešto sporiji,što zbog gužve na putu,što zbog želje da uživamo što duže u lepome danu.Rešavamo da svratimo na Ušće i da sad kao pravi bajkeri sednemo i posmatramo reku sa tog kultnog mesta,na kraju ipak je Gocina prva vangradska vožnja trebala da se "zalije".Stižemo kući sa osmehom na licu.Beležimo i krajnju kilometražu.Okruglo STOTKA.Nije loše,nema šta.

post-6761-12879089764991_thumb.jpg

post-6761-12879089765744_thumb.jpg

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Problem je bio u tome sto su ti stapovi od prednje viljuske malo krivi.  Nije to nista ozbiljno, ali za dvadesetak godina voznje se desava. Napravio si jednu gresku, kad si skidao stapove sa motora, prvo si trebao da obelezis koji je levi, a koji je desni. Takodje si trebao da obelezis kako stap stoji u donjem trouglu ( ja uvek pre skidanja obelezim kirnerom - tamo gde se trougao steze srafom ) - evo ovde :

...

Tako da kad vracas stapove, vratis ih isto kao sto su bili postavljeni, i sve radi. Ovako si ih ti stavio, pa jedan mozda malo vuce levo, drugi desno, i onda dolazi do toga da zaglavljuju.

Za prethodnih 20 - tak godina, ko zna kako su ih vozili prethodni vlasnici, neko je otvarao kapiju prednjim tockom, neko je negde udario malo i jos svasta, tako da viljuska krene malo i to se ne primecuje. Tek kad se stapovi skinu, pa opet stave ( a da nisu bili zabelezeni ) to dolazi do izrazaja .

Sve je Lijan objasnio...od A do S  ;D nemam sta da dodam!

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

... i tu se vidimo sa Picasom i da mu svečano uručimo sijalicu za Bobera...

Kakav bre Picasoo...tada sam bio Zagor  :D :D :D :D

Juće smo pokušali da rešimo problem sa navojem na šrafu za ispuštanje ulja.Nađen je i materijal za izradu većeg šrafa,ureznica i nareznica.Sve je tu,al' nema nosača za nareznicu.Pu,izem ti taku sreću.Subota je,metalostrugari ne rade u kraju,tako da je posao odložen dok se šraf ne nabavi.

Sledeći dan smo Nikola i ja otišli da probamo novu Nikolinu kacigu i da operemo motor.Slike pranja-Nemamo.Nema šta tu da se gleda,ali Nikijevu sliku imamo.

Nažalost kad smo oprali motor videsmo i šta nije baš lepo.NAime Picassov trud beše zadžabe.Zadnji amortizer skroz je pustio ulje.Kao vodica iscurelo.Doduše Miša je i rekao da će to slabo da drži.Ostaje nam samo da tražimo nove ili polovne(radije) zadnje amortizere.

P.S. Ima li ko da ponudi zadnje amortizere?

post-6761-12879093531822_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja