Jump to content

Moto Zajednica

Reli Makedonija 2009?

Recommended Posts

• U prolazu, 56 postova

... neorganizovana kolona sa gomilom skuterasa koji se ukljucuju i voze izmedju motora + neki koji voze na točku kroz kolonu. Na stajalistima neinformisanje ucesnika gde je klopa i slično. Stav glavnog organizatora - ne znam mu ime. Cene smestaja bez popusta za učesnike,plus dva puta po 20 eura za kotizaciju ?!

Sada mi sve nesvesno upoređujemo sa BJB relijem i nailazimo na pluse i minuse. To, što smo svi u junu doživeli je "disciplin und ordnung" što se vožnje tiče. U Makedoniji je to malo opuštenije. Ali reli i sve oko njega apsolutno zavisi od sponzora, i verujte, punom guzicom može se srat i bez obzira, skidam kapu onim entuzijastima, koji se upuštaju u organizaciju tih i sličnih poduhvata. Što se tiče kotizacija, uporedite npr. FIM reli!

Nije tako Tomo...covek sa pravom se zali na 20 eur...zato sto je kotizacija bila 10 eur. i ja stvarno zelim saznati kako je on platio 20? i kome je platio? zato sto sam ove godine direktno vezan sa organizacijom...

Inace sto se tice voznje u grupi ti si u pravu,nije ovo neka bilo kakva tura pa mi ogranicimo ucesce..to je povodom dana republike,i red je da mogu svi voziti...a ima ih oko 500...za razliku od BJB-relly

I oko sponzora si u pravu...da je njih puno vise,mi bi puno toga dali ucesnicima,i od njih bi trazili disciplinu..u svakom slucaju je ove godine bilo mnogo vise discipline nego onaj put kad si ti vozio!!Mi smo opet (po treci put)bili najbrojniji i samim tim puno autoritetnuji oko sprovedzivanja reda!!

pozdrav tebi i Ceci!!!                 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 56 postova

Prosle godine je reli u Makedoniji dosta manje bio uredjen nego pretprosle godine, tako da je vrlo lako bilo izgubiti se (tj. skrenuti pogresno). Desavalo se takodje da se lako promasi mesto gde je predvidjeno da se stane...

Ako ima zainteresovanih ljudi iz Srbije, mozemo organizovati nasu redarsku sluzbu tako da nasi motociklisti mogu da odaberu da idu grupno, sa nasim redarima koji bi obezbedili da grupa isprati sve bitne tacke na reliju (u smislu lokacije i u smislu da se bude na toj lokaciji kada treba). Oni koji su bili na nasem AMS reliju kroz Srbiju znaju kako smo organizovali grupe - nesto slicno bismo i sada mogli da organizujemo, prosto kao dodatni faktor da ljudima koji idu na MK reli bude sam taj reli lepsi i prijatniji.

Moj licni plan je da nakon relija (7. Sept) iz Ohrida preko Albanije odem u CG, tako da ko bude tako nesto slicno planirao, moze krenuti samnom do CG...

Ima li zainteresovanih za MK reli, a koji bi rado bili u grupi koju bismo mi organizovali u smislu redara?

a ove godine redarska sluzba je bila PROFI..s Malo si me uvredio sa ovim oko redarstva,al nema veze.. mogu ti reci dobzirom na to da je kod nas oko 400 ucesnika,vecinom divljih,vez predhodne selekcije i bez vece kontrole!! :)

post-1881-12879049574857_thumb.jpg

post-1881-12879049575401_thumb.jpg

post-1881-12879049576108_thumb.jpg

post-1881-12879049576467_thumb.jpg

• U prolazu, 56 postova

Bilo kako bilo, ove godine je organizator ispunio obecanja..

Od prigodne ceremonije na startu,preko posete Tosetovog groba, do ceremonije na zavrsetku relija !!

Ovo je bio drugi po redu reli u organizaciji nase federacije..Zivi bili,pa covek se uci dok je ziv!! tako i mi!! ;)

post-1881-12879049644607_thumb.jpg

post-1881-12879049645118_thumb.jpg

post-1881-12879049645498_thumb.jpg

post-1881-12879049645879_thumb.jpg

post-1881-12879049646253_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 249 postova

Mislio sam da se vise neukljucujem povodom ove teme,ali......Sto se tice obezbedjenja od strane policije i redara,bio bih toliko bezobrazan ako bih rekao i jednu ruznu!Name,oni su glavnu grupu motorista u potpunosti pokrivali,cak je organizator na putokazima pored puta lepio nalepnice za smer kretanja za one koji su hteli da prave pauze o svojoj reziji,kao sto sam je pravio ja o Prilepu cak od sat vremena!Dali treba da za to krivim redare sto me nisu cekali ili...Svaki ucesnik je dobio bilten u kome je sve jasno pisalo!

• Vlasnik sajta, 5373 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Prosle godine je reli u Makedoniji dosta manje bio uredjen nego pretprosle godine, tako da je vrlo lako bilo izgubiti se (tj. skrenuti pogresno). Desavalo se takodje da se lako promasi mesto gde je predvidjeno da se stane...

Ako ima zainteresovanih ljudi iz Srbije, mozemo organizovati nasu redarsku sluzbu tako da nasi motociklisti mogu da odaberu da idu grupno, sa nasim redarima koji bi obezbedili da grupa isprati sve bitne tacke na reliju (u smislu lokacije i u smislu da se bude na toj lokaciji kada treba). Oni koji su bili na nasem AMS reliju kroz Srbiju znaju kako smo organizovali grupe - nesto slicno bismo i sada mogli da organizujemo, prosto kao dodatni faktor da ljudima koji idu na MK reli bude sam taj reli lepsi i prijatniji.

Moj licni plan je da nakon relija (7. Sept) iz Ohrida preko Albanije odem u CG, tako da ko bude tako nesto slicno planirao, moze krenuti samnom do CG...

Ima li zainteresovanih za MK reli, a koji bi rado bili u grupi koju bismo mi organizovali u smislu redara?

a ove godine redarska sluzba je bila PROFI..s Malo si me uvredio sa ovim oko redarstva,al nema veze.. mogu ti reci dobzirom na to da je kod nas oko 400 ucesnika,vecinom divljih,vez predhodne selekcije i bez vece kontrole!! :)

Druze, nije mi bila namera da vas kao organizatore uvredim. To sam napisao poveden iskustvom sa prethodna dva relija, kada je celokupna ekipa motora isla relativno neuredjeno. Reli 2007 godine je imao organizovanu i lokalnu podrsku policije, koja je stajala na bitnim raskrsnicama i to je bilo dobro. Ali, reli 2008 to nije imao, cak ni celo relija nije bilo dovoljno dobro obelezeno, tako da je nas nekoliko otislo ispred ne znajuci da smo ispred... Takodje, video sam te godine par puta da su grupe motora prolazile pogresno kroz raskrsnice jer im niko nije pokazao gde da se skrene.

Pozdravljam sto je, kako kazete, ove godine situacija sa redarima bila bolja. Medjutim, moram da vam zamerim sto su zvanicne informacije o reliju dosle prilicno kasno (tek 15tak dana pred reli). Ja nisam na kraju ni otisao jer nisam pronasao drustvo, zato sto mnogi nisu ni znali na sta idu.

Makedonski reli ima dugacku tradiciju i steta bi bilo da se to narusi nekim trenutnim slabostima organizatora. Na ovogodisnjem BJB reliju kroz Srbiju smo imali i mi nekoliko nedopustivih propusta... Tako da je za organizatora najbitniji utisak ljudi i njihove zamerke, da bi se iz toga naucilo sta jos treba menjati i unapredjivati za dalje. Ali, hajde da ne komplikujemo temu dalje, videcu da te kontaktiram preko pp za dalju diskusiju. ;)

• U prolazu, 56 postova

Pablo... u globali se slazem sa ovim sto si napisao...osim oko jedne bitne stvari,a to je:

Bas zbog toga STO JE BILO policiske pratnje 2008 smo mi redari podbacili (i tada smo bili mi iz M.Skopje)

Sa nacelnikom policije smo dogovorili da vodimo racuna unutar kolone,i nikako vani... E ove smo godine pouceni od 2008 preuzeli zadatak oko obelezavanja i reda izvan kolone... to je to ukratko... pozdrav!

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Samo da pozdravim prijatelje.............

Domacine Zoki (Skopje)...........ucesnice Pero (Cacak)...........

od vaseg prijatelja Marokanca.............trenutno u Africi......

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja