Jump to content

Moto Zajednica

Vikend more (dva kineza i Vespa)

Recommended Posts

  • NW, 2593 postova
  • Lokacija: НОВИ САД
  • Motocikl: R 1200 GS

VnCgZ_dsci0110j.jpg

 

 

 

Uvek je teško osmisliti početak osim u ovom slucaju, početak je davno osmišljen vec u temi http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=38360.0  bilo je potrebno samo realizovati datu ideju :D !

Mala ali operativna grupa kineskih vucibatina ojacana sa italijanskom damom krenula je 06.08.2009. na duuuuuuugačak put prepun raznih izazova i opasnosti koji je jedan ovakav put imao pred sobom .  U operativnoj grupi našla su se dva kineza KINROAD 250-X16 i njeno gospodstvo VESPA 200E (Hajaduka).

Za upravljačem prvog kineza nalazio se

404.jpg

 

Dzax na ovom putešestviju poznati kao MILOJKO

Sa saputnicom

 

8Imgo_img0022iqi.jpg

 

Bojanom na ovom putešestviju poznatija kao TREŠNJA

 

MILOJKO & TREŠNJA

 

71A7a_dsci0069f.jpg

 

Za upravljačem drugog kineza nalazio se

 

xHDFa_dsci0070s.jpg

WHcK6_dsci0090.jpg

Dzoks na ovom putešestviju poznati kao FERDINAND :D

 

I njegova verna doživotna sap(A)utnica

 

pwAw3_dsci0071s.jpg

 

Violeta

 

Dok se iza vizira gospodje Vespe (dok ga je imala) krio

 

NBDyW_dsci0075f.jpg

 

DULEDUKA poznati kao HAJADUKA a na ovom putovanju poznat po vise nadimaka (Ubica kamiona, Mercedesmen, Kotor, Nesa Galija.....)

Napominjem da su ovo glavni likovi a u priči će se pojavljivati jos i sporedni glavni likovi (Zoltan, Aspar, Tanja) takodje će te moći i da vidite sporedne sporedne likove (konobarice u lokalima, POLICAJCE na dužnosti ....)

 

Nego da se vratimo na priču, po ovom uvodu možete da vidite da je priča sa odredjenom dozom humora (ako verujete ceo put nam je bio sa odredjenom dozom humora).

Sat mi je prekinuo najsladje jutarnje spavanje, podigao sam se i čim sam se setio gde treba da idem obuzela me je neka trema( neki to zovu i radost) . Brzo sam ustao i počeo da se spremam Violeta je takođe žurila, očekivali smo neočekivano putovanje i nismo bili pripremljeni na to, naravno za sve postoji prviput. Jedna mala digresija, motor sam kupio polovan u mesecu martu i od tada sam presao nekih 7000km najduza tura mi je bila oko 350km za dan, za ostale sapatnike ne znam . Pripremljeni zajahasmo našu Manguli i prekrstismo se za srećan put i jos bolje vreme. Dok smo prolazili pumpu pomislih da bih trebao sipati goriva pošto se ne sećam kada sam zadnji put nasuo. Dolazim u centar Temerina pun entuzijazma komunikatorom razgovaram se Violetom i u jednom momentu motor prestaje da radi ??? AAAA, Šta ću sada? Vikend pre polaska na gulašu kod Dzax-sa smo komentarisali kako stoji poluga na ventilu goriva na rezervi, setih se da okrenem polugu pa da vidim oće li biti bolje. Pošto je motor stao Violeta iznenađeno ali spremno dočeka i poče sa prozivanjem , „Sad ćeš da guraš motor nja nja nja“, pošto okrenuh polugu sa iskrom nade zaverglah i motor upali „JES“ pomislih u sebi, ali ostade mala zebnja da li ću uspeti stići do pumpe sa rezervom....Uspeo sam, natočih goriva dovoljno do BiH gde je dosta jeftinije.

Po dolasku u Novi Sad primetismo Hajaduku kako ispred nas ide na mesto susreta, brzo se sustignusmo i počesmo da komentarišemo moj doživljaj (20km a već doživljaj) .

 

MNIjE_dsci0001t.jpg

 

Klopa je morala odmah da padne, za dobar i srećan put :D . Put smo nastavili tako što sam ja vodio i iz Novog Sada koji je bio pust u 05.00časova pohitasmo ka Rumi gde smo trebali da se sastanemo sa preostalim ljutim članovima kineske espedicije Milojkom i Trešnjom.

 

tIl8e_s5006584.jpg

9wiBU_s5006580fsd.jpg

 

Na obilaznici oko Rume ima jedna ZELENA pumpa na kojoj smo trebali da se nadjemo . Već oko 05.50 mi smo bili na pumpi, čudio sam se kako nema ovo dvoje, posle 5 min čekanja telefon zvoni (već sam pomislio da će reći da su se sada probudili jer su celu noć prali sudove) Dzax pita gde smo i zašto nas još nema ???? neverujem pitanju i gledam oko sebe , on mi govori kako je na zelenoj pumpi i nas nema ??? Rekoh zona sumrka, razmenismo DZI-PI-ES lokacije i ubrzo se sastavismo. Klopa je morala opet da padne pošto smo dugo i naporno vozili punih 40-tak km.

 

 

Jašemo mašine i nastavljamo put ka Sremskoj Rači koja je sledeća tačka na kojoj će mo stati. Do Sremske Rače prolazimo kroz S.Mitrovicu i pre sela Laćarak nailazimo na KALDRMU (oprez vozači).

 

shGoD_s5006587.jpg

 

Na granici standardna procedura, niko nas ništa ne pita, jedva da i dokumenta pogledaju i GAS. Na PRVOJ benziskoj stajemo i sipamo do čepa, naše ljute mašine se obraduju toliko da samo predu (a i naši novčanici se obradovaše).

 

CkbJm_dsci0007i.jpg

I4qjm_dsci0005r.jpg

 

Nastavljamo dalje sa našim ČUDNIM dogadjajima primećujemo da nam je crkao JEDAN fotoaparat na nesreću baksuza imamo još dva komada i jednu kameru pa da vidimo ko će duže da izdrži. Sledeća stanica centar Bjeljine i jedan prijatan kafić gde smo popili prvu jutarnju kafu i konsultovali Hajadukin manuelni DZI-PI-ES.

 

oJbBi_dsci0011g.jpg

HZxfT_dsci0012m.jpg

 

Nastavljamo dalje (zbog vrlo čestih pauza ovaj putopis će biti pun slika i reči „NASTAVLJAMO DALJE“) preko sela u podrinju Janje, Pilica...stižemo do Zvornika koga zaobilazimo i kod mesta Divič ili na vrhu kod restorana iznad jezera pravimo petominutnu pauzu čisto za slikanje i NASTAVLJAMO DALJE.....

QZ6F6_dsci0014kvl.jpg

zFtFy_dsci0016kqx.jpg

wIsXa_dsci0017.jpg

9ILCS_dsci0019pvk.jpg

4BAlY_dsci0021m.jpg

ZA9Q9_dsci0027q.jpg

T0bLe_dsci0029i.jpg

XLMRj_dsci0031bso.jpg

 

Od Diviča krećemo preko Konjević polja do Milića, moram priznati da nas je vreme služilo do tada bilo je prijatno    20-tak stepeni , od Milića nas hvata kiša koja je izgleda bila ispred nas, mada može se reći da nas je samo zakačila.

Stižemo do Vlasenice i čuvene table „Teško Bogu sa nama kakvi smo“. Nastavljamo prema Sokolcu. E ovde nastaje drama, usponi su vrlo jaki a serpentine koje se pojavljuju jedna iza druge onako mokre od prethodne kise samo najavljuju uzbudjenje za nase kineske Mangule. Gospodja Vespa prelazi na čelo koje će vešto držati do kraja puta i počinje a savladjuje uspone koji idu otprilike i do 10%. Kineski zmajevi ne posustaju po snazi ali boljka koja se nalazi na njenim točkovima sputava ih da se pokažu u pravom svetlu pa njihovi HRABRI vozači popuštaju gas i pažljivije ulaze u krivine (ipak smo natovareni i sa suvozačicama imajte razumevanja) .

 

bq1yE_dsci0042c.jpg

vnmpY_dsci0047g.jpg

 

 

Posle nekog vremena, nisam imao sat pošto nisam želeo da znam koliko kasnimo za rasporedom koga inače nismo poštovali ni malo, zaustavlja POLICAJAC Hajaduku, uredno svi stajemo sa strane. Policajac gleda Vespu i gleda Duku (isti ima DVE potkape ) i kaze mu kaže citiram „ GDE SI TI KRENUO SA OVIM TRICIKLOM? STO NE KUPIŠ MOTOR KO NJIH DVOJICA PA LEPO NA PUT?“ (ekipa ništa ne čuje od kaciga i motora) pokazuje rukom da nastavimo dalje. Tek na stajanju kad smo čuli šta je policajac rekao pali smo od smeha.

 

ZyRxg_dsci0051.jpg

 

  Pored opasnih krivina i naglih serpentina, mokrog kolovoza uletesmo u maglu (pomislih šta nas je još moglo snaći) .

 

RpFvK_dsci0052a.jpg

6hiXl_dsci0053v.jpg

PUCD5_dsci0054.jpg

 

Ubrzo stigosmo do Sokolca i tamo se gospodja dopuni a mi se raspitasmo gde bi mogli dalje da davimo naše sendviče, odgovor dobismo pizzerija „Viktorija“ koja nam se nalazi usput dalje ka Rogatici. Vrlo lako smo našli pizzeriju i sa nevericom udjosmo „čisto kafu da popijemo „ pošto je spolja ta pizzerija izgledala kao čist primer prestiža i fenseraja.

 

L8rvg_dsci0076r.jpg

XkQQP_dsci0077x.jpg

 

DUKA SE SLIKAO SA KONOBARICOM

 

LGMgT_dsci0078.jpg

 

Sedosmo u separe odmah pored motora i pogledasmo meni i kartu pića (ŠOK) ovo uopšte nije skupo! Poručismo piće i pizze i račun prava sitnica (23 KM približno 10 e). Nasmejani radosni i SITI (što je bilo i najvažnije) ostavismo naše sendviče za drugi put a mi krenusmo put Rogatice. Ovaj deo neću posebno opisivati, krivine blage put ODLIČAN pregledan obeležen ....samo peglaj (biće kasnije video klip sa ovog poteza pa gledajte i zavidite nam :D :D :D )

Posle Rogatice u FOČU koju smo obišli što i svima toplo preporučujemo pred kraj će te videti i zašto.

 

Posle Foče u zaseoku nadomak iste stajemo na malo duži predah kod Dzaxovog rodjaka, koji ima preteran bazen. Priliku koristimo da se javimo svima koji su nas trazili i onima koji nisu.

 

oVwiq_dsci0094k.jpg

ah8BI_dsci0096s.jpg

 

 

Neki koriste priliku da pokažu mogućnosti svog fotoaparata (koji radi) i koliko dobro zanju da ga koriste.

 

F4OTG_dsci0086c.jpg

 

Iz Foče krećemo za Trebinje, preko pivremene magistrale koja privremeno traje već godinama i na kojoj fale deonice asfalta. Slikamo se za uspomenu i dugo sećanje predeli kroz koje prolazimo su više nego lepi, jedva da mogu da pokušam da ih opišem. Visoke stene koje ulaze u oblake, drveće koje raste iz stena nepregledni vidici.....

ND2Zi_dsci0095.jpg

mBKX4_dsci0097v.jpg

hSnKI_dsci0098e.jpg

404.jpg

JMfIP_dsci0105h.jpg

b1qtN_dsci0106.jpg

JLiEH_dsci0107.jpg

2GKKS_dsci0109q.jpg

Prolazimo privremenu magistralu i upućujemo se put Gackog i dok opušteni peglamo krivine (put je izuzetno loš i uzak a krivine oštre i nepregledne) na 14 km ispred Gackog nalazi se jedna vrlo opasna krivina koja nije obeležena, vrlo je oštra i nezgodna a asfalt je gladak i talasast dok su trake vrlo uske.

 

Na ovojoj krivini Duka je imao blažu nezgodu sa jednim kamionom (ŠOK ŠOK) gde nije bilo povređenih a zamislite kamion je izvukao deblji kraj uz pozamašnu materijalnu štetu, naravno na kamionu. Pošto je i vespa malo dobila po repu idemo sporije. Duka je prvi , 45 kilometara na čas prolazima Gacko, Bileću i prelepo Bilećko jezero, hvata nas mrak. Zastajemo s'vremena na vreme , priča se svodi na ono što se dogodilo. Dogovor je pao da nikome ne pričamo da se ne bi podigla halabuka, bar dok ne stignemo do Novog Sada. Spuštamo se ka Trebinju, već nas je uveliko zgazio mrak. Pogled ka trebinju je odličan, grad je upalio svetla i kao da nas radosno dočekuje. RADOSNO?! Na ulazu u Trebinje lizalica crvena. Policija nas zaustavlja. Uredno stajemo sva trojica i policajac gleda Dukinu  regisraciju koja izgleda kao papir posle bureka a potom i naše dve i samo pokazuje rukom da nastavimo. Vozimo dalje, granicu prelazimo bez ikakvih problema i dolazimo u CG. Spuštamo se prema ranije opisanom putu do Djenovića gde nas dočekuju širom raširenih ruku Zoltan, Aspar i Tanja sa decom, izljubismo se i pozdravismo kako dolikuje (Bože koliko mi je drago što poznajem toliko dobre ljude) mini Mangulica okupljanje sa Gostima je moglo da počne.

Odmah nas odvedoše do smeštaja i posle 5 minuta svi smo bili u kafani sada već vidno raspoloženi u prisustvu  DOBRIH PRIJATELJA i LADNOG PIVA (ponekad se zapitam da li je čoveku potrebno išta više)

 

hLFGJ_dsci0114t.jpg

O762U_dsci0115l.jpg

 

Nastavak sledi....

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 547 postova
  • Lokacija: Stara Pazova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Sad sam procitao,sjajan putopis momci!!!Nadam se da ce sledece godine mangulice krenuti u vecem broju na ovakvo putovanje.Svaka cast!!!  ;D ;D ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1399 postova
  • Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Nadam se da ce sledece godine mangulice krenuti u vecem broju na ovakvo putovanje.  ;D ;D ;D

 

I ja se tome nadam  8);)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 258 postova
  • Lokacija: Novi Sad

Moram samo da dodam jedan detalj, nije istina da su svi policajci bili ovako bezobrazni i omalovazavali Vespu,

jedan me je, u poverenju i ispod glasa pitao, ''... stizes li ti njih?''

stvarno nevidjena empatija  :D :D :D

samo sam slegao ramenima...  :D :D :D :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 417 postova
  • Lokacija: Novi Beograd
  • Motocikl: CF Moto V5

Moram samo da dodam jedan detalj, nije istina da su svi policajci bili ovako bezobrazni i omalovazavali Vespu,

jedan me je, u poverenju i ispod glasa pitao, ''... stizes li ti njih?''

stvarno nevidjena empatija  :D :D :D

samo sam slegao ramenima...  :D :D :D :D

Za pojam MI SMO ZAJEDNO panduri znaju samo kad su po dvojca u smeni... :-\ ...Toliko o tome "Stižeš li ti njih?"

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 113 postova
  • Lokacija: negde izvan planeta

Moram samo da dodam jedan detalj, nije istina da su svi policajci bili ovako bezobrazni i omalovazavali Vespu,

jedan me je, u poverenju i ispod glasa pitao, ''... stizes li ti njih?''

stvarno nevidjena empatija  :D :D :D

samo sam slegao ramenima...  :D :D :D :D

Cuje stizes li...A vespa samo pegla i vodi nas ostale hahaha :D

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • NW, 2593 postova
  • Lokacija: НОВИ САД
  • Motocikl: R 1200 GS

Sada kad malo procitam sve i malo slegnem utiske (pregledam slike) shvatim da sam previse brzao i

da sam propustio par detalja. Moracu u nastavku opisati detaljnije ONU krivinu i ceo dogadjaj (dobili smo zeleno svetlo)

kao i par sitnica koje su vrlo interesantne. Takodje napomena da ima GOOOMILA slika i da stvarno biram otprilike najlepse

a pravi dogadjaji tek prestoje .

Sutra radim ceo dan i nadam se da cu imati vremena da vam napisem ona dva dana koja smo proveli na moru i

koja nisu toliko bili interesantni  ::) ::)::) ::)::) a onda i put nazad tako da molim malko strpljenja.....

Pozdrav od Mangulica...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 417 postova
  • Lokacija: Novi Beograd
  • Motocikl: CF Moto V5

O Bože!!! ...O,Trešnjo ,Ljubičice ...O,Milojko i biku jedan Ferdinande... ???

Pa ima li kraja ovoj torturi ???... Kam gi bre nastavci ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 417 postova
  • Lokacija: Novi Beograd
  • Motocikl: CF Moto V5

drago mi je sto imam ovakve odvazne komsije  :), valjda cu i ja tako jednog dana

Ne daje mi neki djavo mira...I to je sigurno zbog ovih Manguličara...

Sedim i čekam,zablentavljen u monitor,udarajući,što po Refreshu ,što po F5...Da vidim

šta će dalje da se desi...Kao onaj dobro znani osećaj prve zaljubljenosti sa leptirićima u stomaku...

Ili kako bi moj ćale to,jezikom prostodušnog seljaka formulisao : “Drkćeš ki otrovan pacov”… ;D

Baš tako! …

Ja imam privilegiju da OVE LJUDE ZNAM …I divim se njihovom početničkom entuzijazmu,bez obzira

što će neko reći, u jeee ,jaka muda,desetak stotina kilometara,pa šta? …

Mladi su, a opet širokoumno i bez rezerve prihvataju i nas starije u svoje društvo…

I svako novo vidjenje,vožnje ili kamperaj budu jedna velika i lepa zajebancija.

Divim se njihovoj želji za avanturizmom ,u do sada njima nepoznato…I načinu kojim to sa nama dele…

Morao sam da kažem šta im mislim… :o

Da im kažem,Il’ da crknem.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • NW, 2593 postova
  • Lokacija: НОВИ САД
  • Motocikl: R 1200 GS

Drugari, zao mi je sto nisam bio u mogucnosti da i ovaj put vozimo zajedno i jedva cekam nastavak price. :)

Lepo sam te zvao........a nije uopste bilo skupo.....

 

 

 

Vidim da je interesovanje vise nego veliko pa zato cu da se potrudim i vec cete imati narednu pricu sutra  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja