Jump to content

Moto Zajednica

ИЖ Планета - руска ракета троши мало више но што треба

Recommended Posts

• U prolazu, 91 postova

evo sad da ponovo moram dda vozim IZH ;D a stavio bi neki drugi karb sigurno jer je i meni trosio oko 7 8 litara i brdo para koje bas ne lako zaradjujem.stavio bi ili od jawe ili planete 5 .ma zato i vozim tomosa trosi i do 3 litre ide 80 meni dosta  mada bi voleo nesto od 250cc recimo yamahu neku

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Budi oprezan :RD 250 stara vazdušara je trošila dvanaestak litara lagano ...a ni vodeno hlađena nije umerenija....!!

Pa kolko onda trosi ova RD 400 sto ja imam ? ( sreca sto je moja neispravna inace odo u stecaj ) ! ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Keeway Cruiser 250

Сад сам се утешио кад видим да нешто троши више и од ИЖа ;D

Јуче сам преместио иглу карбуратора на трећи жљеб(била је на првом), па сад чекам да стане киша да мало провозам ракету и да пробам да наштелујем лер.  Можда то нешто помогне. ??? То је први савет који ми је стигао, па да кренем редом.

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Kod tebe je četvorotaktna mašina ??RD YPVS 35o model iz 83-e sa 5o KS trošila 6,5-7,5 kad se vozi do 12o a preko 12 litara ako se tera 160 ,fabrički podatak....! Staru vazdušaru RD 250 god.79 sam se ubio pokušavajući da je naštelujem da ne troši 12 litara al ne vredi...nije ni brža od Jawe jedino malo bolje koči!Ovde je bila lepa RD 250 vodeno hlađena taze uvezena,nije lupana sve OK jedino potrošnja...prodavala se za 700 evra pa za 600 pa je otišla u neku kompenzaciju-(čitaj ništa za ništa)...ima još jedna RD 360 uvezena cena 500 evra al mislim da je mnogo(malo zarđala dugo stoji i niko je neće a gazda ne spušta cenu)....

Nije cetvorotaktna, moja je isto dvotaktna RD 400 vazdusara .

• Drug član, 3087 postova

А ово је невроватно колико су јефтини делови у Русији за ИЖ-еве. Ево, нов руски (има и кинеских, тајванских..) карб К-68И за "Планету" кошта око 980 рубаља (дуплирати цифру и ето цене у динарима).

2739.gif

У одлично.  :DМислим да је најбоље да наручим карбуратор из Русије.У Новом Саду има неки мајстор за Ижеве, чуо сам се пар пута с њим али је прилично скуп и нељубазан, тако да би било боље да појкушам сам. Е, пирајтељу, хвала на информацији :D

Stalno brkam modele RD i XS ,i ova što sam napiso RD 360 nije RD nego XS 360 a valjda je bila i XS 400 pa zato pobrkam...a i omatorilo se krečana valjda.Čini mi se da su te RD imale ventil u usisnom kanalu (membranu) pa opet trošile mnogo...kao i stari GT 750 sa tri cilindra i KH 250 i KH 400 zvani mrtvački kovčeg jer je bio brz a kočnice imo loše pa se ginulo...ali  svima je zajednička visoka potrošnja (GT 750 i do 20 litara)...

Mrtvacki kovceg je bio Kawasaki KH 750 H2 Denco , koga tri diska nisu mogla da zaustave !

У одлично.  :DМислим да је најбоље да наручим карбуратор из Русије.У Новом Саду има неки мајстор за Ижеве, чуо сам се пар пута с њим али је прилично скуп и нељубазан, тако да би било боље да појкушам сам. Е, пирајтељу, хвала на информацији :D

Znam coveka, moj prijatelj, nije neljubazan, al verovatno ti nisi bio precizan. Covek otkaci kad ga neko pozove, pa mu kaze : " treba mi onaj deo sto stoji pored korpe kvacila sa desne strane " . ( ko da ovaj ima kuglu da gleda u nju),  Sledeci korak je da on kaze " Stani , kazi mi prvo za koji motor " ovaj sa druge strane mu kaze " pa za MZ ", pa onda idu pitanja koji, itd,itd. A sto se tice cena - takve su kakve su, treba ti delovi i da stignu iz rusije ovde.

Ti probaj sam, pa vidi koliko ce te izaci i kolko ces cekati na iste .

Znam coveka, moj prijatelj, nije neljubazan, al verovatno ti nisi bio precizan. Covek otkaci kad ga neko pozove, pa mu kaze : " treba mi onaj deo sto stoji pored korpe kvacila sa desne strane " .

Па не ѕнам, изгледа да се нисам с њим разумео, мада сам му наручио пињол за километар сат, али нисам хтео и сат, мислио сам да ставим од фалконца, ако одговара. Пињол међутим нисам добио, иако је био рекао да ћу га добити,  њега је ваљда мрзело да само то наручује из Русије.

• U prolazu, 91 postova

e znam coveka isao sam kod njega zbog istih stvari hehe kad sam vozio dto rusko da ne kazem sta....jeste ume da bude malo nezgodan al jbg majstori .zivi tamo na slanoj bari kod klise na naselju on ti moze nabaviti sve delove za IZH,MZ, JAWE,itd .oni su tamo stelovali karburator i ok i tad je trosio oko 7,5 litara a pre toga 10 he he.ma

Е, пријатељу ти си се са Ижом баш лоше провео. Па није то баш толико лош мотор ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja