Jump to content

Moto Zajednica

Držanje odgovarajućeg rastojanja

Recommended Posts

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Eto, večeras se vraćah od kuma i u Vardarskoj ulici, uzbrdo, vidim kola na sred džade i neki tip izlazi i pozdravlja se sa ostalima u kolima. Stanem na dobrih 5-7 metara iza, ko velim, da ne svetlim pravo u retrovizore, da se ne guzim, da ih ne nerviram... itd, itd... Kad kretoše kola nizbrdo unatraške, pravo u mene. Čujem kako krcka ručna i ugasi se motor. Aj opet kreši, gas, gas, gas, 5000, 7000 obrtaja, smrdi lamela (kandela lamela) trt, trt trt... ugasi se opet. Vidim ja da devojka (provalio sam po raznim pokazateljima da je žensko  >:( >:(>:( ) ne ume da krene pod ručnom. A strma ulica do zla boga, te ti se ja lagano vratim skoro do Južnog bulevara da ona, jelte, ima dovoljno mesta da krene. Nešto nisam smeo da se usudim da se provučem između nje i parkiranih kola. Šta ja znam, glupača će uspeti da krene baš kad sam pored nje i eto belaja.

Da ne dužim priču, iz petog puta nije uspela da krene i skoro me stigla u Južnom bulavaru. Ja svirnem par puta i krenem da je obilazim sa leve strane kad ti momak sa suvozačkog mesta pita "alo, matori, jel ti treba neka pomoć? Nešto ti nije jasno".

Prvi put za mnogo godina od kad ne nosim vatreno oružje mi bi žao što nemam tetku za pojasom da mu objasnim da njemu treba pomoć i da mu pojasnim sve što mu nije jasno. Umesto toga sam mu rekao da njemu treba mnooooogo pomoći i da mu želim brz oporavak kad stignu tamo gde su krenuli.

Eto zašto je važno držati propisno i odgovarajuće odstojanje. Da sam joj se suviše priguzio, ne bih imao vremena da uteknem nizbrdo u rikverc već bi me pregazila ko plitak potok. Nije odstojanje važno samo u slučajveima naglog i neočekivanog kočenja, već je važno biti dovoljno daleko i kad kokoš ne ume da krene pod ručnom. Zapravo sam samo to hteo da kažem i nadam se da gore pomenuta kokoš ne stoji još u Vardarskoj pokušavajući da krene ili je njen "vitez" seo za volan te su stigli bar do Cerske  ;D ;D ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Çelebi, 2415 postova

Ma nije poenta u tetKCi nego je bre kokoš stigla unazad niz celu ulicu pokušavajući da krene uzbrdo a magarac umesto da je makne od volana i odveze kola, meni priserava što sam svirnuo da me pusti da prođem a oni nek se venčaju pod ručnom ako im je ćef. Nije mi jasno kako njoj nije jasno da ugrožava sve oko sebe i sebe samu jer upravlja vozilom a i vrapcima je očigledno da ne ume. Kako ona nema toliko pameti da kaže "jbg, ne umem, ne ide mi od ruke, neću da se zahebavam, bataliću voženje kola". Zašto ja ne pletem džempere? Pa ne umem, brate. Glup sam za štrikanje. Zašto ne vozim lokomotivu? Pa ne umem! Koji će k..ac ona za volanom kad je očigledno teška kokoš za vožnju?

Zato, pamet u vugla, dupe uza zid i drži rastojanje da te kokoš ne satre pod ručnom.

• Çelebi, 2415 postova

@zekazmaj

Daj bože da si u pravu i da bi joj sa automatikom bilo lakše. Bar bi sam stajao uzbrdo na mestu ako su lepo naštelovani menjač i ler gas.

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS

@zekazmaj

Daj bože da si u pravu i da bi joj sa automatikom bilo lakše. Bar bi sam stajao uzbrdo na mestu ako su lepo naštelovani menjač i ler gas.

Pa zar moze drugacije?  :)

Mislim da su ga i izmislili zbog takvih.

Nego...trebao si da se naslonis na nju i malo joj poguras :)

• Çelebi, 2415 postova

Ma, pogurao bih joj ga ja skroz nego je bila i tetkascuba sa mnom  ::)

a deluje simpatično, onako... tu je, nešto više od 200 meseci. Za moje godine, prava puterica  ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: Africa twin CRF 1000L

Imao si srece, skoro sam se zaglavio u koloni sto i nije narocito tesko kako nasi "vozaci" staju. U jednom momentu auto ispred mene krece u rikverc, ja na sirenu i max u stranu... Srecom pa je suvozacica sa svojih 7 banki primetila da im neko svira, prenela suprugu, oprobanom majstoru voznje te je imenovani ipak stao pre nego me udario. A nisam imao kuda da uteknem, levo kombi, desno autobuska stanica (ne bih pobio 50 stanicara) vec ovi novi ivicnjaci...

Kako je jedan stariji gospodin davno definisao zasto devojke ne znaju da prave kobasice-los im je osecaj koliko treba da pritisnu ;D

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Citam sve ove komentare,pa bas ste neki! Kako vam nije palo na pamet,da je mozda rucna bila u kvaru? Ili je zgrabila pogresnu polugu rucne kocnice?  ::)  ;D  :D  :D

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

@joska

Šta ti je iskustvo. Nikad mi ne bi palo na pamet za tu drugu ručku  ;D ;D ;D

DRUGU RUČKU?? ;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja