TroxX 65 Napisano Jul 17, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sabac-Debeljaca(Banat) Motocikl: kawa zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Elem da pocnem pricu pre 2 meseca na Italijanskom Ebay-u vidim oglas za thundercata,lepo motorce-agregat perfektan pise u oglasu,kontaktiram vlasnika,rezervisem bajk,posaljem coveka po motor,on se provoza ja ga nazovem kaze dobar motor, kazem uzimaj ja sretan kao kuce uzeo mackicu odavno je zelim.Motor stigne skinem ga sa carine upalim kad radi ko prekrupac,ajd kod majtora upalimo ga on kaze lanac bregaste i spaner.Naruci delove zameni,uz to zamenim i ulje,filter,fil vazduha,plocice,koc ulje,svecice sredi karburatore izmeri kompresiju na 3 klipa fabricka na jednom malo manja,nasteluje ventile.Majstor upali motor na stolu na leru radi ko sat,izguiram ga,stavim reg tablice,voznja do stana 2,3 brzina vidim posle 3000 cuje se nesto menja zvuk motora,odem danas kod majstora provozamo se on u bem ti ovo je ozbiljno,elem slusao ga je slusalicama i njegova dijagnoza je da je otisao leteci lezaj,elem lezaj radilice mozda gresim sa mehanikom sa tanak,motor me je izasao vec 3000 k do pre 3 nedelje mi je stojao u garazi jer sam skupljao pare za reg i servis nemam dinar prebijen trebam da ga nosim u ponedeljak da ga otvori lovu nemam,zato vas pitam sta raditi ako je radilica u pitanju ili lezajevi dali se to isplati raditi ili prodati motor u oglasima u takvom stanju i koja je realna cena 1000-1500-2000 e ili ga rasturiti u delove,sta mi je ciniti do pre par dana sam se tripovao da nije nista ozbiljno ali sam u medjuvremenu procitao uvu temu http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=8982.0 gde je motor pokazivao iste simptome kao moj tako da sam zadnja dva dana samo cekao presudu majstora koja je danas potvrdjena mislim nije jos ali je 99 %,dali dati jos 100-150 evra na otvaranje za potvrdu dodatno trosenje necega sto nemam,dali ga prodati u ovom stanju,dali ga prodati u delovima,dali kupiti drugi agregat(cene su im u Nemackoj oko 900 evra plus dovoz i ostale zajebancije).Sta raditi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jul 17, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan uvek vredi popravljati samo što je tvoja trenutna besparica (jedini) problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 18, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan druze,pitanje koliko je zdrav ostali deo agregata,a to ce se znati tek kada majstor otvori agregat.... malo mi je chudno da je to tek sada pocelo da se cuje,ako je motor bio kod majstora i uradjen,chudno mi da niste odma to primetili...dali ste sipali dobro ulje?u svakom slucaju dosta si do sada ulozio ,mislim da je glupo rasturati sada bike u delove.da se rasturi pa da se vidi sta raditi,dali zamena lezajeva i obrada radilice,ili zamena lezajeva i druga radilica... jbg druze.... pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TroxX 65 Napisano Jul 18, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sabac-Debeljaca(Banat) Motocikl: kawa zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Pre majstora se cuo zvuk lanca bregaste,znaci na carini je upaljen nije vozen i kad sam cuo kako zvuci ugasen i kombijem prevezen kod majstora,tamo je opet upaljen i zamenjeno je sto je zamenjeno(znaci dovezen iz Italije,uguran u skladiste ocarinjen upaljen,ugasen prevezen upaljen,radjen servis upaljen pa tek onda vozen-ukretko) na leru bajk radi dobro,ali kad se vozi to je druga prica,ulje je motul 5100,pazi s lovom sam nikakav kao i vecina nas,ako popravka kosta minimum 500-600 evra mogu samo da sanjam o njoj bolje u delove ili u ovakvo stanju barem neku lovu da izvadim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 18, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pogledaj prvo sa majstorom koliko bi kostala popravka pa vidi sta ces dalje..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Jul 18, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav! kad se samo setim da sam razmisljao o istom motoru iz it ,te da sam u poslednji cas odustao...jbg.sad je lako biti pametan... zabari su to %@&^$&!*^&! verovatno da nabacis neku sliku iz it garant ga znam jer sam pratio sigurno 5-6meseci ako ne i duze....uffff... bas te razumem a i ovo kad pare nedostaju a motor stoji jbg. kad pare nedostaju,niko ti ne moze dati pametan savet. p.s.popravljaj to (pa kad bude), sad svi znamo tvoj motor ;D p.s.2.jel tebe bese poteralo i ono sa onim biciklistima ,sto mu gromova? drz` se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jul 18, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je bolje prodati motor u takvom stanju kakvom je i uzeti nesto drugo. Taj motor nije uopste odrzavan. Naravno da moze da se sredi ali ce ti trebati dobra lova za to i to mnogo love. Ja sam uzeo fzr-a koji je imao mana tj. trebalo je par stvari da se uradi. Veruj mi da me je izasao dosta vise nego da sam uzeo nekog koji je u dobrom stanju. Ne znam odakle si, ali u Bg-u se nikako ne isplati popravljati motor. Inace sad imam mackicu i mogu ti reci da je moped fantastican, dosta snage (bar za mene :-) ), udoban, lep polozaj pri voznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tadijasid 16 Napisano Jul 18, 2009 U prolazu, 35 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Za koje pare prodati motor (pokloniti ga nekom) mislim da ti je bolje puci jos 500-600e nego ga prodati za 1500-2000 ako i toliko dobijes onda pucas 1000-1500e! Uradi taj motor i vozi se! Nazalost prolazis skolu kupovanja motora na ne vidjeno (macke u dzaku) a to kosta! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TroxX 65 Napisano Jul 18, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sabac-Debeljaca(Banat) Motocikl: kawa zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Nije bilo na nevidjeno,motor je proban ali ocito da covek koji ga dovozi nema isti kriterijum kao ja,pazi da nije uopste odrzavan da je gazen maksimalno pokazalo bi se to na kompresiji,na lameli,menjacu mada sigurno nije mazen,jebiga kad pikiras jedan bajk i u zadnjem momentu uzmes drugi i taj te zakopa,nosicu u ponedeljak kod majstora da ga otvori,ako kaze da je sve spiceno ide u oglase sa naznakom sta je sa agregatom za male pare pa videcu.Jest brate prvo zveknem biciklistu tu me tek cek poravnavanje posto ne ide sudjenje uspeo barem to da sredim,a 2 kredita i dugove da ne pominjem,lep mi zivot ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tadijasid 16 Napisano Jul 18, 2009 U prolazu, 35 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je njemu bilo bitno tebi dovesti motor i uzeti pare, a kakav je motor to vec nije njegov problem ili se stvarno ne razume, mada nebi to trebao raditi ako ne pravi razliku izmedju dobrog i prolupalog motora. Nego gde su bile slusalice tom tvom majstoru kad je menjao lanac i spaner. Koliko sam ja razumeo on je tebi to promenio a problem ostao ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TroxX 65 Napisano Jul 18, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sabac-Debeljaca(Banat) Motocikl: kawa zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Pazi da razgranicim nemam ista ikog da krivim,ovaj sto mi je dovezao uradio je to i sad je gotovo,kad sam sam zavrsio motor na carini tad sam ga upalio i jako se ali jako cuo spaner znaci upalio sam ga cuo i gasi bre,motor je ugasen i kasnije prevezen kod majstora u medjuvremenu nije paljen nista stojao(lova),odvezen kombijem do majstora jer sam panicar sto se tice zvukova na motorima cim se nesto malo cuje ja dizem buku,elem majstor hga je upalio nije vozen samo upaljen radio 15 sekundi gasi i menjaj spaner i lanac bregaste,kad je to zavrseno ja odem kod njega motor jos na stolu zavrsen upalimo ga tako motor prede stvarno lepo radi ravnomeran rad bez prekida,spustimo ga ja ga izguram i krenem prva normalno,druga treca cuje se nesto ostavim bajk na posao i sutra s posla kod majstora objasnim mu sta cujem,on kaze tripujes motor na leru radi jako dobro,ja kazem jest tako ali ajd da ga probas provozamo se i tup jebiga,stavljao je slusalice s obe strane agregata,u majstora stvarno ne sumnjam cak i da je vozen od strane majstora pre zamene spanera i lanca bregaste ne verujem da bi cuo ovo sto se sad cuje od zvuka lanca bregaste,pre popravke delimicne motor se na leru jako cuo citaj lanac bregaste nakon promene radi ko sat na leru ali voznja je drugo,vuce dobro sve ok samo zvuk. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tadijasid 16 Napisano Jul 18, 2009 U prolazu, 35 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Ok ipak ja nisam dobro razumeo, znaci mnogo je jaci zvuk bio dok lanac nije promenjen da se ovo sad nije ni culo. Motor izgleda super, steta da se ne uradi ako nije jako lose stanje u masini, javi kad rastavi majstor sta je bilo srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TroxX 65 Napisano Jul 18, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sabac-Debeljaca(Banat) Motocikl: kawa zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Dok lanac i spaner nije bio promenjen bio je jak zvuk,kad su oni promenjeni motor radi savrseno samo u toku voznje posle 3000 menja zvuk,znaci na leru pun gas normalno,u voznji preko 3000 pocinje transformacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 18, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan jbg druze,maler,ali videces kada se rasturi...mozda ce biti dovoljno zameniti samo lezajeve...mozda ce morati i radilica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jul 18, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Bas steta, motor prelepo izgleda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
test 1 Napisano Jul 18, 2009 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Petrovac na moru Prijavi odgovor kao problematičan ja da sam na tvom mjestu probao bih da popravim to ,dogovori se sa majstorom da ti popravi pa da mu pare das za koji mjesec ako sad nemas. ako je korektan sacekace.inace prelijep motor ,ako ceg ga dat za 1500e mozda se dogovorimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 18, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan A da li si probao da ga navuces na 3000 - 4000 obrtaja kad stoji u mestu na leru ? Ako se cuje taj zvuk - ima sanse da je radilica. Ako se cuje u voznji - moze biti i do menjaca. Mada ni to nije sigurno, nekad motor pri turiranju u leru nece da lupa ( kad je prolupao ), vec samo u voznji kad je pod opterecenjem ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TroxX 65 Napisano Jul 18, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sabac-Debeljaca(Banat) Motocikl: kawa zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Ne cuje se pri turazi na leru cuje se samo u voznji,probao sam isao sam do 7000 na leru bas zbog toga,znaci samo pri voznji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TroxX 65 Napisano Jul 18, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sabac-Debeljaca(Banat) Motocikl: kawa zx6r Prijavi odgovor kao problematičan jbg druze,maler,ali videces kada se rasturi...mozda ce biti dovoljno zameniti samo lezajeve...mozda ce morati i radilica Pikirali smo radilicu Ebay hvala Wice a lezajeve cemo naci do zime ce valda biti uradjen,ako moze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
test 1 Napisano Jul 19, 2009 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Petrovac na moru Prijavi odgovor kao problematičan nemoj kupovati novu radilicu prije nego otvoris masinu i vidis da li je radilica otisla mozda je do mjenjaca.a mozda je i neka sitnica lezaj ili tako nesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spop 3 Napisano Jul 19, 2009 U prolazu, 68 postova Lokacija: Smederevska Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko se ne cuju cudni zvukovi u mestu prilikom turaze onda nije agregat 100%. Prilikom voznje menjanje zvuka moze da bude prouzrokovano od vise faktora, menjac (redje), lanac (melje), lager u tocku, prednj ili zadnji lancanik. Proveri sve ostale stvari pa tek onda agregat. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Jul 19, 2009 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan A imas li opiljke u ulju ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 19, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan bas tako ,kao sto aca kaze,kada si menjao,znam da si rekao da je ulje bilo jako crno,ali dali si gledao dali je bilo opiljaka u talogu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jul 20, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan @Flujd: Jel mislis na decka iz Barich-a? On je vozio thundercat-a a znam da i popravlja motore. Od njega ti mogu naci broj telefona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TroxX 65 Napisano Jul 20, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sabac-Debeljaca(Banat) Motocikl: kawa zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Ako prodaš tako kako je sad riknućeš debelo jer će kupci da te ucenjuju ako se i pojave-daćeš ga u bescenje.Ako se ispostavi da je gadan kvar (radilica) opet ćeš riknuti ali se ne može znati šta je dok se ne otvori motor,može da bude i neka banalna stvar neki ležaj,kvačilo ili slično onda se popravka isplati jer neće biti skupo a imaćeš lep motor:otvaraj što pre da saznamo šta je u stvari??!! Kupci ucenjuju i kada im prodaješ motocikl u tip top stanju kao što je moj Thundercat bio jbg druze,maler,ali videces kada se rasturi...mozda ce biti dovoljno zameniti samo lezajeve...mozda ce morati i radilica Pikirali smo radilicu Ebay hvala Wice a lezajeve cemo naci do zime ce valda biti uradjen,ako moze. Druže ja sam izgubio br od dečka iz Obrenovca koji ima thundercat-a u delovima ,kontaktiraj Gojka ili Mitu manijaka da ti nadju telefon . Kada sam se ja raspitivao za korpu kvačila , bio je veoma korektan sa cenom a Gojko mi reče da je ok momak ( pošten ) Ajd videcu snjima da ih pitam za broj telefona,sto se tice tvoj thundercata zaboravljas da sam ga video ipak je u Sapcu i jeste kao casa,javicu ljudi sad dodjoh sa posla tako da ga nisam terao,ako neko nije imao danas struju u Sapcu ja sam kriv remont,tek u sredu teram dotle nemam vremena zbog posla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...