Jump to content

Moto Zajednica

Majstor Caki

Recommended Posts

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Upoznao sam coveka. Ima radionicu u Zarkovu. Beskrajno strpljiv i pedantan. Inace, i sam je bajker. Vozi TDM 850...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Evo sad sam se vratio od Cakija. Motor nije hteo da mi pali na start dugme. Odem kod Cakija i on vrlo brzo utvrdi da je u pitanju starter. I onda nastupa na scenu njegov saradnik Žile koji nije dozvolio da se kupi nov dok on ne pokuša da popravi postojeæi. Ljudi, takvo strpljenje kod majstora dugo nisam video. Ustvari, ne znam da li sam ikada video. Èovek je, uz konstantnu pomaæ Cakija, otvorio starter i provalio kvar. Odmotao je kompletan navoj i vratio ga lagano ga namotavajuæi kako bi dobio dovoljnu dužinu žica koje idu na kontakte. Zatim je sve kontakte unutar te napravice pedantno oèistio. Sve je sklopio u prvobitno stanje, vratio starter na mesto i motor je upalio na dugme. Bio sam presreæan. Ne zbog toga što je motor upalio (znao sam da jer kvar lako rešiv kupovinom dela koji nije skup i montiranjem istog), veæ zato što sam naišao na ljude koji popravljaju i vole motore, ljude koji su bili tu da mi pomognu, pri tom potpuno svesnih da ne mogu da naplate toliki svoj rad i trud, jer deo ne košta više od tridesetak evra, a oni su proveli dobrih dva-tri sata radeæi. Nijednog trenutka nisu razmenjivali "èudne poglede", niti na bilo koji naèin pokušali da mi dramatizuju situaciju sa kvarom, a što je simptomatièno za veæinu auto-moto majstora.

Morao sam ovo iskustvo da podelim sa vama, jer sam pod neverovatnim utiskom koji može da vas snaðe kad naletite na poštene i svom poslu predane ljude... :D

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

svaka njemu chast na tome shto ti kazhesh... 8)

samo ja mislim iskreno da kad bi imao vishe posla ne bi mogao sebi da dopusti da provede 2-3 sata u "zajebanciji"... ja verujem da bi vecina tih majstora koji imaju dobru volju da pomognu tako radili da nisu pretrpani poslom (govorim o ovim ozbiljnijim mehanicharima)...

pozdrav :)

Majstor Caki - 064.2222.499

"]svaka njemu chast na tome shto ti kazhesh... 8)

samo ja mislim iskreno da kad bi imao vishe posla ne bi mogao sebi da dopusti da provede 2-3 sata u "zajebanciji"... ja verujem da bi vecina tih majstora koji imaju dobru volju da pomognu tako radili da nisu pretrpani poslom (govorim o ovim ozbiljnijim mehanicharima)...

pozdrav :)

U pravu si u neku ruku. Po mom mišljenju ozbiljan majstor nije ni onaj koji sam sebi napravi gužvu u radionici. Tada kreæe nervoza, smanjena pažnja potrebna za rad, nedovoljna posveæenost kvaru i slièno... :wink:

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r
U pravu si u neku ruku. Po mom mišljenju ozbiljan majstor nije ni onaj koji sam sebi napravi gužvu u radionici. Tada kreæe nervoza' date=' smanjena pažnja potrebna za rad, nedovoljna posveæenost kvaru i slièno... :wink:[/quote']

slazhem se i ja sa tobom... ali i sam znash da svi oni rade za kesh... :wink:

Svi mi radimo za pare, ali meni ništa ne znaèi da nagomilam posao koji fizièki ne mogu da postigne da odradim, pa ispaštaju ljudi koji èekaju... Ovo kažem iz iskustva jer imam stolarsku radionicu i nikada nisam sebe doveo u situaciju da lažem ljude. Mislim da je poštenije reæi: "Ne mogu da se prihvatim posla do tada i tada, pa ako vam odgovara...".

Ali, jbga, ima nas raznih... :wink:

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

LEGENDA!!!

Kod coveka se odma vidi ljubav prema motorima sto je po meni naj vaznije.

:kul: :kul: :kul:

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Mina?  :)

Ona kod Cakija ima poseban tretman!  ;)

;D

Ja stvarno ne znam shta da napishem ! Chovek je super !  Kao shto je neko ranije napisao, vidi se d obozava motore, a i prave bajkere, ne one fenserice .

Meni je sredio prednju kochnicu i sad bajk kochi extraaaa. Inache mi je pregledao ceo bajk, sredio josh par nekih sitnica...i rekao kad dodje vreme za zamenu ulja samo da mu se javim...

Definitivno jedan pravi majstor, vredan, pedantan... Sve pohvale !

Hvala i Cakiju i Spavetu !  :)

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Pa da, ali onda je trebalo da se strpi jos par dana, posto je sad ubacio prolecni, pa ce opet morati na servis da ubaci letnji...  ;D

• Drug član, 1392 postova

Bio sam juce kod coveka.

Cini mi se da taj deo spada pod bele vode a ne cerak...

Skroz ok lik.Bio je u guzvi ali se ipak potrudio,saslusao,posavetovao i dao mi jako pristojne cene za servis.

Moja preporuka

• Zainteresovan, 453 postova
  • Motocikl: Magare (F800ST)

Nemam komentar vezan za majstor Cakija, ali imam na post u kome je nahvaljen za popravku startera. LM, ni meni nije radio starter kad sam kupio motor, pa smo ga kolega i ja rasturili u radnji kod mene, ocistili kontakte, proverili elektromagnetnu shpulnu i skinuli malo prljavstine van kontakata (koji usled velike struje koju povlaci anlaser prilikom paljenja zashmercuju i prave necistoce na bakru), sve to uradili za 10-ak minuta (jer se prvi put susrecemo sa takvim nechim) i vratili u motor koji je upalio iz prve.

E sada, zasto bi se majstor zezao sa sitnicom, njegova je stvar. Hteo covek da pomogne, OK. Ali je ipak to radio 2-3 sata, a ne 10 minuta, pa sa pravljenjem novog namotaja bi nama amaterima trebalo 15 minuta. Nije za pohvalu utroseno vreme, jeste da je hteo da popravi za svaku pohvalu.

LM, sve navedeno bi mogao da uradi bilo ko ko iole nesto zna i ko je makar jednom u zivotu uzeo srafciger da promeni prekidac u kuci.

Pozz.

• jedan od DDMZ, 816 postova
  • Motocikl: R, gsx R

LM, sve navedeno bi mogao da uradi bilo ko ko iole nesto zna i ko je makar jednom u zivotu uzeo srafciger da promeni prekidac u kuci.

Pozz.

A kako se menja osigurač šrafcigerom  ???

Čitaj Češe...  ;)

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: honda cbr 900 rr

Bas sam se pre neki dan cuo sa njime u vezi nekih delova, deluje mi ok covek ima radionicu u zarkovu kad god sam prosao kod njega je guzva.

Nisam do sada radio nista kod njega ali sam cuo da je dobar majstor i da je dosta strpljiv.

• Svrati ponekad, 330 postova
  • Motocikl: Black Adder F4isport

kod mene je u kraju i kad prodjen uvek ima posla,prosle godine sam svratio da pitam za apriliju rs nesto se culo,pogledao,reko okvirnu cenu,manju nego neki tamo u dimitrija tucovica sto je trazio 3-4 glave evra,a delovi u markosu bili 150. nakraju otarasim se rs te covek nije ni radio. neki drugari bajkeri koji voze puno duze su ga preporucili. ove godine cim sam uzeo motor kod njega na proveru,bio je vrlo ljubazan i hoce da posavetuje. stvarno dobar covek i pravi bajker.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja