schiccucio 0 Napisano Jul 3, 2009 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav,trebalo bi u nedelju da palim u Hrvatsku motorom,osim zelenog kartona sta bi trebalo jos znati vezano za njihov zakon?Unapred hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Jul 3, 2009 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je obavezno da su svetla stalno upaljena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
schiccucio 0 Napisano Jul 3, 2009 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam negde cuo da je potrebno imati i prvu pomoc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Jul 3, 2009 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Top je obavezno i kod nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
schiccucio 0 Napisano Jul 3, 2009 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa ok ali mi to nikada niko nije trazio,a i to na mom motoru nema gde da se smesti,necu valjda da nosim u dzepovima?)) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Jul 3, 2009 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Niko ne trazi medjunarodnu dozvolu ali je potrebno da je imas, ja sam se raspitao u MUP-u pre jedno 20 dana posto sam bio autom u HR. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
schiccucio 0 Napisano Jul 3, 2009 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Medjunarodnu????Pa onda od mog puta nema nista...u krajnjem slucaju ne mogu ici u ovu nedelju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Jul 3, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Ja neki dan čit'o da za zemlje bivše SFRJ nije potrebna međunarodna. Nit' je traže, nit' ti treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
schiccucio 0 Napisano Jul 3, 2009 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa prosle godine sam isao u Hr autom i pregledali su mi dokumente ali nisu pravili pitanje i nisu mi trazili medjunarodnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Jul 3, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Medjunarodnu dozvolu vadis za 10min u bilo kom AMSS pa ne znam sta ti je tu problem. U principu je ne traze ali si po pravilu duzan da je imas. Mene kad su zaustavili ja sam im dao medjunarodnu a pandur mi je trazio nasu rozu jer se lakse snalazi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Jul 3, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Ma neće, bre, na motoru ni pasoš da ti gledaju, a kamoli da ti traže međunarodnu. Samo, uredno, skini kacigu pred prelaz. Medjunarodnu dozvolu vadis za 10min u bilo kom AMSS pa ne znam sta ti je tu problem. U principu je ne traze ali si po pravilu duzan da je imas. Mene kad su zaustavili ja sam im dao medjunarodnu a pandur mi je trazio nasu rozu jer se lakse snalazi Samo je problem u skoro tri 'iljade. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Jul 3, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Ma neće, bre, na motoru ni pasoš da ti gledaju, a kamoli da ti traže međunarodnu. Samo, uredno, skini kacigu pred prelaz. Medjunarodnu dozvolu vadis za 10min u bilo kom AMSS pa ne znam sta ti je tu problem. U principu je ne traze ali si po pravilu duzan da je imas. Mene kad su zaustavili ja sam im dao medjunarodnu a pandur mi je trazio nasu rozu jer se lakse snalazi Samo je problem u skoro tri 'iljade. ;D Gde nece da mu gledaju na ulazu u HR??? Bogami oce iz mog iskustva i to traze sve i saobracajnu i dozvolu i zeleni karton i pasos naravno. Mislim da kosta 2 hiljade i traje tri godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Jul 3, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo od pre nekoliko meseci: Na granici pored pasosha, obavezno traze saobracajnu i zeleni karton. Za vozacku dozvolu ne pitaju uopste. Sto se tiche voznje po Hrvatskoj, ako ne pravite prekrsaje - sigurno vas nece zaustavljati posto rutinsku kontrolu nisam video za 15 dana u Zagrebu i Osijeku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
schiccucio 0 Napisano Jul 3, 2009 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ok,tnx svima za odgovore,ovako,zeleni karton cu da izvadim,prvu pomoc cu da smestim u ranac,svetla cu naravno kao i ovde kod nas da drzim upaljena,a medjunarodna me apsolutno ne zanima pa ako bas budu trazili ja se lepo okrenem na levo krug i nazad u NS pa cu onda sledece nedelje da palim kada izvadim tu medjunarodnu jer mislim da je pametnije dati dve hiljade i kusur na pivo nego na parce papira:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Jul 3, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Uvek postoje dve varijante: nekad mi je mrsko da te gledam (pa samo mahnem za prolaz), a nekad ću da te skinem i rektalni pregled da ti izvršim. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Jul 3, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Ok,tnx svima za odgovore,ovako,zeleni karton cu da izvadim,prvu pomoc cu da smestim u ranac,svetla cu naravno kao i ovde kod nas da drzim upaljena,a medjunarodna me apsolutno ne zanima pa ako bas budu trazili ja se lepo okrenem na levo krug i nazad u NS pa cu onda sledece nedelje da palim kada izvadim tu medjunarodnu jer mislim da je pametnije dati dve hiljade i kusur na pivo nego na parce papira:) Tesko da ce ti medjunarodnu traziti na granici, al mogu da ti je traze pri eventualnoj kontroli ako te zaustave. Kad sam isao za Umag na skup zaustavili su nas na rutinsku kontrolu kad smo izlazili sa pumpe jer su verovatno snimili nase table i trazili su nam sva dokumenta al sve to uz jako prijateljski ton i potom, nakon provere, neobaveznu pricu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
schiccucio 0 Napisano Jul 3, 2009 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ok,tnx svima za odgovore,ovako,zeleni karton cu da izvadim,prvu pomoc cu da smestim u ranac,svetla cu naravno kao i ovde kod nas da drzim upaljena,a medjunarodna me apsolutno ne zanima pa ako bas budu trazili ja se lepo okrenem na levo krug i nazad u NS pa cu onda sledece nedelje da palim kada izvadim tu medjunarodnu jer mislim da je pametnije dati dve hiljade i kusur na pivo nego na parce papira:) Tesko da ce ti medjunarodnu traziti na granici, al mogu da ti je traze pri eventualnoj kontroli ako te zaustave. Kad sam isao za Umag na skup zaustavili su nas na rutinsku kontrolu kad smo izlazili sa pumpe jer su verovatno snimili nase table i trazili su nam sva dokumenta al sve to uz jako prijateljski ton i potom, nakon provere, neobaveznu pricu. Aha,pretpostavljam da ste imali medjunarodne?...ja cu na rizik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shommy lee 57 Napisano Jul 4, 2009 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XTZ 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Bio u Hrvatskoj dva puta ovog meseca,treba ti sve kao i kod nas + zeleni karton i pasos i traze da imas preko 100 eura u dzepu (ne zezam se),i to je to! Medjunarodnu niko nije spominjao. Postuj ogranicenja,placaj putarine,kazne kidaju kozu sa ledja! Kazna 40 eura ako nemas nalepnicu SRB! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 269 Napisano Jul 4, 2009 Zainteresovan, 729 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto je neko vec rekao potrebno je da posedujes medjunarodnu dozvolu. To je zvanican odgovor njihove policije. Da li ce ti neko traziti tu dozvolu zavisi od onog ko te zaustavi... Kada smo isli za Umag na HR granici su mi gledali pasos uz komentar: "Ti si trideseti koji je prosao od jutros." Na bosanskoj granici su mi samo pogledali pasos i pitali da li imam dokumenta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Jul 5, 2009 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan Meni su pre par meseci na granici trazili medjunarodno iskljucivo, 15 dana kasnije, isti prelaz, nudim medjunarodnu, vraca i kaze da mu ne treba, i da mu dam nasu roze... Ja bih ipak poneo i medjunarodnu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Jul 5, 2009 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Isao sam u Umag bez medjunarodone jer se nisam ni raspitao dal mi treba, a onda u junu kad sam krenuo neko mi je rekao uzmi za svaki slucaj , ja odem do naseg Supa i pitam jel mi treba, odgovaraju da MORAM da je imam. Na granici sa autom su mi trazili samo pasos i nista vise. Za vreme boravka u HR od osam dana nisam video ni p od policajca a kamoli da me je neko zaustavio. Ali nikad ne znas kad ce sta da se desi. Medjunarodna vazi tri godine, vadi se u svakom AMSS za jedno 10 minuta i poptrebne su ti dve slike velicine za vozacku dozvolu, vazeci pasos, licna karta i dve hiljade dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jul 5, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam isao za Umag i na svakoj granici su mi gledali samo pasos a negde ni to...........samo dobro dosli u Hrvatsku..........a nemam nalepnicu SRB.....vec Vojvodina.......... Pa nisu valjda ludi da maltretiraju nekog ko je dosao da potrosi pare na njihovom moru.......jos na bajku..nema sanse...samo napred i srecan pup... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 543 Napisano Jul 5, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan po pravilu ti trba ali niko ti je nece traziti , rutinske kontrole imas samo u srbiji jer su male plate pa skupljaju dodatak za kafanu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 9, 2009 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan A kakva je situacija sa ovlašćenjem, ukoliko se motor ne vodi na vas? Da li se granica prelazi sa ovim običnim ovlašćenjem na koje inače vozim motor, ili je potrebno izvaditi neko posebno? Ako je potrebno vaditi neko posebno, da li se ono vadi na osnovu ovog postojećeg ili treba cimati osobu na koju se vodi motor? Znači, kao i za međunarodnu, zanima me teorija i praksa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Jul 11, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam u AMSS vadio međunarodno ovlašćenje, traje godinu dana i trebalo je da prisustvuje vlasnik vozila. Doduše, ja nisam imao nikakvo pre toga, tako da... Moguće je da ako imaš ovo opštinsko ili sudsko, vlasnik ne mora da prisustvuje dobijanju ovlašćenja u AMSS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...