jager 3447 Napisano Jun 29, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Budući da je ovo moj prvi motor, a i pored svojih 40 godina sam tek nedavno položio A kategoriju, shvatićete da sam totalni duduk, pa ako je pitanje glupo i početničko, nemojte mi zameriti Kao što naslov kaže, vozim Shadow VT600, 93-će godište. Po satu kaže da je prešao 9100 milja (nadam se da nije vraćan ). Ja sam ga kupio sa 7200 milja i svu tu razliku sam u njega uterao ove sezone. Ama baš nikakvih problema do sada nisam imao, sve do pre par dana. Kupio sam jeftin sprej za lanac pre 5-6 dana,(700 din?!) oprao lanac i naduvao ga. Nisam preterao sa količinom spreja, ali na moje iznenađenje, lanac posle prskanja nije pobeleo kao što je to bio slučaj sa sprejom koji smo duvali kod majstora. Ostao je nekako "masan". Posle 10km vožnje je tečnost za podmazivanje toliko "otpala" sa lanca da je totalno isprljana zadnja felna i sve okolo. Štitnik lanca još nisam skidao, ali mogu misliti i on na šta liči sa unutrašnje strane... Možda je to moje subjektivno mišljenje, ali od onda mi se, pogotovo u 3. brzini kada dodam gas čuje neko interesantno zviždanje. Nije to toliko ni glasno (izduv se lepo dere pa pokriva sve zvuke ) već je više iritantno. Ne volim da čujem neke nove zvuke na koje nisam navikao pošto 100% znače nešto loše. Stvar koja me je zapravo jako zabrinula je da sada počinje prilikom kretanja da se oseća lagano trzanje i motor blago poskakuje kada puštam kvačilo!! E tako nešto do sada nije bio slučaj. Mogao sam da krenem bez i najmanjeg trzaja. Možda i tripujem, ali povrh svega ovoga, kada recimo u 2. ili 3. brzini odmah nakon šaltanja dodam naglo gas, i tada se oseća blago "cimanje" svo vreme dok držim gas. Kao da lanac ne prenosi snagu ravnomerno na zadnji točak. Moje pitanje je, da li je moguće da se sve ovo dešava zbog nekvalitetnog spreja za lanac??? Ili mi je dotrajao lanac i lančanici? Bog sam zna da li je i kada menjan lanac. Motor je u super stanju i bivši vlasnik ga je sigurno propisno održavao, no ko zna.... Koji je uopšte životni vek lanca i lančanika, ukoliko se pravilno održavaju? (pranje i podmazivanje svakih 400-600km) Inače nikakvih drugih problema sa motorom nemam, ide ko blesav ali ne bih voleo da me izneveri negde 500km od kuće. Spremam se na BJB vožnju 11. i 12.jula, a ovaj problem bih voleo da saniram do tada. Hvala vam svima unapred na odgovoru i savetu i još jednom, ne zamerite ako sam pitao glupost Pozdrav, Zoran Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 31 Napisano Jun 29, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj da ti se nije istegao lanac, pa ga dotegni malo po potrebi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rutpol 0 Napisano Jun 29, 2009 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kad podmazujes lanac skoro uvek treba da odstoji nekoliko sati.Najbolje je uvece kad se vratis iz setnje naprskas lepo izmedju rolnica i nevozis ga do ujutru.Na stitniku lanca treba da ti pise koliko sme da bude opusten-na tvom motoru je-25mm-ili-2.5cm free play-a.Koristi poznate marke nikako fush.Podmazujem na 500km cistim na 1000km.Neznam tacno ali trebalo bi da izguraju sigurno 25000-30000km na shadow-u.Lanac mora da se cuje i kad je nov{jedna od mana} ali nesme da zveci.Ti bolje odi do majstora na stelovanje i ciscenje carburatora{ako nisi skoro} bice da je to mnogo pre nego lanac....Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3447 Napisano Jun 30, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam na odgovorima, drugari. Nisam znao da je najbolje da lanac "odstoji" posle mazanja, sad znam i to Idem ja (najbolje) do majstora, pa ce on sve to da sredi. A imam jednog bas dobrog.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...