Jump to content

Moto Zajednica

Problem,preko 6 hiljada obrtaja u min trokira

Recommended Posts

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: zx6r

Danas sam upalio motor i poceo je da mi trokira kad ga vozim.Znaci kad pocne da puni nakon 6 hiljada obrtaja on zatrokira,nece da puni i kao da odjednom prestane da trokira i nabije ga u arbaturu.Vozim ga tako i kad ga ugasim i ponovo upalim on radi normalno i tako nekolio puta naizmenicno.Karburator nije jer sam ga temeljno cistio...

Sta mislite u cemu je problem?meni se sve cini da je paljenje problem ali nisam siguran.....vec sam jednom skidao i namestao namotaje ne ploci

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

kazes da nisu karburatori, mada na to lici, fali mu vazduha, pa dobije to sto mu fali..., da ne ode u arbaturu, mogle bi da budu i svecice, ali posto kazes da ode, onda je nesto sa smesom.

• Skuteras, 3707 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Probaj ti opet malo da srednes karburator. Moze da se desi da je opet nesto zaglavilo. Najvise lici na to. Mene je to jednom pojelo zivog, pa sam ocistio karburator, izduvao sva ona okolo creva i skinuo ceo rezervoar, oprao ga i ocistio pumpu za gorivo i posle je sve bilo OK. Sta je sve bilo sranja u rezervoaru to je strasno

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Danas sam upalio motor i poceo je da mi trokira kad ga vozim.Znaci kad pocne da puni nakon 6 hiljada obrtaja on zatrokira,nece da puni i kao da odjednom prestane da trokira i nabije ga u arbaturu.Vozim ga tako i kad ga ugasim i ponovo upalim on radi normalno i tako nekolio puta naizmenicno.Karburator nije jer sam ga temeljno cistio...

Sta mislite u cemu je problem?meni se sve cini da je paljenje problem ali nisam siguran.....vec sam jednom skidao i namestao namotaje ne ploci

Kakav ti je zracni filter. ??? Mozda je zapusen, treba ga izduvati pod pritiskom-kompresorom. ;)

• Svrati ponekad, 329 postova
  • Motocikl: FZR 600

Vuzduh ...ako nije ... onda je pumpa za gorivo ako tvoj motor ima pumpu za gorivo...... takav je problem bio bar kod mene na motoru.... jbg sto kaze Muljaz moguce je lako da ti se opet karburator zaprljao...dok si montirao.....

Ali opet kazem  iste simptome sam imao i bila je pimpa za gorivo...

Pozz

Motor na leru normalno prima gas,jedino kad krenem od pocne da trokira...Ponekad trokira pri voznji a ponekad ne....Karburator sam cistio bas ali bas temeljno,dok pumpu za gorivo neznam da li i imam....Stavio sam mu filter za forivo jer mi je rezervoar prljav....filter vazduha nisam cistio skoro ali ne veruje da je on jer ako je on u pitanju motor bi pri svakoj voznji trokirao i gusio bi se,a on se gusi naizmenicno ko da mu neko to nastelovao.....cas hoce,cas nece.....Neki ovde majstor skojim sam dobar misli da me zezaju namotaji,jer na jednoj spuni namotaj se blago pomera ili se neka zica otkacila pa baca na masu povremeno......neznam zato pitam ovde da vidim kakva misljenja se dele!

• Drug član, 3053 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Nemas pumpu za gorivo.

Moguce je da su namotaji ili da ti probija kabl od svecice.

Probaj da vozis koji kilometar /recimo do mene ;D/ bez filtera za gorivo.

Toplotna vrednost svećice. Koja je preporučena a koja je kod tebe?

Štelovanje smeše goriva i vazduha. Pazi, pošto je cvaja, ako mu previše "zakineš" gorivo, onda će slabije da se podmazuje i eto problema.

Filter za vazduh ponovo očisti.

Jesi li čistio auspuh kada si sklapao motor?

Kad se vidimo?

• Svrati ponekad, 329 postova
  • Motocikl: FZR 600

Motor na leru normalno prima gas,jedino kad krenem od pocne da trokira...Ponekad trokira pri voznji a ponekad ne....Karburator sam cistio bas ali bas temeljno,dok pumpu za gorivo neznam da li i imam....Stavio sam mu filter za forivo jer mi je rezervoar prljav....filter vazduha nisam cistio skoro ali ne veruje da je on jer ako je on u pitanju motor bi pri svakoj voznji trokirao i gusio bi se,a on se gusi naizmenicno ko da mu neko to nastelovao.....cas hoce,cas nece.....Neki ovde majstor skojim sam dobar misli da me zezaju namotaji,jer na jednoj spuni namotaj se blago pomera ili se neka zica otkacila pa baca na masu povremeno......neznam zato pitam ovde da vidim kakva misljenja se dele!

Tako je imeni radio lepo na leru..i do odredjenih obrtaja... ali kad ga zavrnem onda jbe....    ali ako nemas pumpu moze biti i taj filter za gorivo...jer ako on nije imao filter goriva fabricki nego si ti ubacio sam e to je moze biti zajebancija.... to ti govorim jer sam slusao da sui drugi isto imali problema kad ubace filter goriva sami ...a fabricki ne ide....

U svakom slucaju ima ovde majstora na forumu nadam se da ce ti neko pomoci strucno....

Pozz i srecno

Mislim da nije filter za gorivo,jer do ove nedelje sam lepo isao sa tim filterom a juce ga upalio i on nece da prima gas...mozda je i to,neznam.. probacu....Fabricka je vrednost 6 a ja imam 9(NGK BR9ES),sa tom svecicom sam kupio motor i stavio sam je novu pre mesec,mesec ipo dana....Filter vazduha cu da mu ocistim sada...nisam mu cistio auspuh,al opet kazem mislim da nije ni auspuh....sve mislim da su sto ti misa-pei kazes,namotaji,otkacila se neka zica pa baca na masu ili tako nesto....

Videcu Janjke danas taj filter,skinucu ga pa probati tako da vozim....

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot

Ja sam imao sličnih problema kad sam stavio ovaj običan filter za gorivo... Isto zbog rezervoara. Čak u početku nije htelo gorivo uopšte da prolazi kroz filter. Hebiga, kroz njih inače gura pumpa.

Rešenje - Središ rezervoar i nema brige  ;)

Evo novosti...

Otvorio sam magnet i jedna zica,koja ide do prekidaca za ler,je bila raskomadana od strane magneta....sredio sam tu zicu i probao motor,ali on i dalje trokirao

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja