fibra 345 Napisano Jun 15, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ostalo meni i devojci nesto starog godisnjeg odmora, pa smo odlucili da ga potrosimo tako sto cemo motorom otici do njenog rodnog grada - Majdanpeka. Ruta preko Pozarevca i Kuceva mi je poznata i prilicno nezanimljiva, ali me zato odavno privlaci Dunavska magistrala. Odlucili smo da idemo preko Grocke, Smedereva, Velikog Gradista, Golubca, Donjeg Milanovca. Ja sam hteo da odemo sve do Kladova pa preko Negotina do Majdanpeka, ali me devojka odgovorila. Ni sam nisam znao kako ce mi leci ovo prvo duze putovanje pa sam smanjio ambicije. Ovo nam je prva voznja van lokala. Raspolagali smo veoma skromnim prtljaznim prostorom - top case nekih 40+ litara koji do pola zauzima alat, razni sprejevi za krpljenje guma, podmazivanje lanca, rezervno ulje, WD40, rezervne gume, kompresor, prva pomoc... nema kraja. Pored ovih neophodnih stvara, u top case je uspelo da stane nesto garderobe. Ostatak je gumama vezan na rezervoar pa tako glumi tank torbu sa sve mapom. ;D Kisna garderoba je trakom zalepljena za top case i sluzi kao naslon. Kamera, dokumenti i klopa su u rancu. Uzasno mi nedostaju bocni koferi! Planirao sam da ih napravim za ovaj put ali me nesto pare nisu htele. Sledeca tura nikako bez kofera! Evo, kako izgleda netovareno magare. Ne znam sta bih posebno pisao o samom putu osim da mi se veoma dopao. Kako vozim devojku, tempo je bio opusteniji. Fotke sa prvog dela puta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 15, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Prvo stajanje napravili smo u Golupcu. Sta slikati nego tvrdjavu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 15, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Sledece stajanje smo napravili posle mosta kod skretanja za Boljetin. Moje dve lepotice... Crvena je sveze ofarbana, a plava je dobila povisen vizir od Ivana koji se jako dobro pokazao! Napokon mi njuska masine lepo izgleda. Originalni vizir je bio u jako losem stanju sa ruznom nalepnicom koju nisam ni pokusao da skinem. Jos jedna solo Kad se skrene za Boljetin moguce je doci do Golupca nekim biciklistickim putevima. Ovo mi je ostalo da overim sledeci put kad budem ovuda prolazio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 15, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Majdanpek je grad sa oko 10000 stanovnika ciju vecinu cine Srbi i Vlasi. Ime je nastalo od 2 reci Majdan (na turskom znaci rudnik) i Pek (reka koja kroz grad protice). Grad skoro da nema kuca, a zgrade su razbacane po brdima i okruzene prelepom prirodom. Krivudavi put vodi do jezera i Rajkove Pecine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 15, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Jos malo okoline Majdanpeka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 15, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Sledeceg dana se vozamo po predivnim sumskim putevima, prelazimo na drugu stranu brda i spustamo se prema obali Dunava (D. Milanovac) Ovo je vec Nacionalni park Djerdap Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 15, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Stigosmo u Milanovac. Ne zadrzavamo se vec krecemo dalje ka Kladovu. Statua Dacanskom kralju Decebalusu na Rumunskoj obali. Ubi me los internet... ostatak sutra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Jun 15, 2009 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jedva čekam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 15, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Jedva čekam! Slike se vec nalaze na flickru, ne moras da cekas da ih postavim ovde... http://www.flickr.com/photos/fibra/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan U povratku iz Kladova, ponovo voznja po sumama i gorama Malo poziranja u prirodi nije na odmet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Sledeceg dana sa drugarima odlazimo na groblje guma kako ga lokalni klinci zovu. Veliki plato se nalazi na obliznjem brdu na kojem se odlazu stare gume cuvenih Komatsuovih rudarskih kamiona - Haulpaka. Precnih ovih guma je oko 3m a cena jedne nove gume se meri u stotinama hiljada $. Nakon trcanja i padanja po gumama crnih ruku i nogu diskutujemo o ekologiji. Izraz na mom licu ukazuje na zabrinutost. Povratak kuci. Ko bi rekao da se u ovakvom okruzenju nalazi ogroman otpad najvecih guma na svetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan E ovo ja zovem Monster Truck. Cuveni Komatsu Haulpak. Ovo mi je bio prvi put da sam ga uzivo video. Dosta su retki ovih dana. Nekad ih je bilo 15, a sad su navodno samo 2 u upotrebi. Ovih 13 sluze za delove. Ovo je prvo sto se vidi na ulasku u grad. Ova neobicna boja vode je verovatno takva zbog bakarnog oksida. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Zbog nekih radova na vodovodu 2 dana nema vode. Pa, odlazimo na jedan od mnogobrojnih izvora i tocimo izvorsku vodu. Ovo je Oktobrinina cesma. Nastavljamo ka Debelom lugu i Jasikovu. Par slika sa ove rute. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Povratak za Beograd istom rutom. Svracamo na Srebreno Jezero samo na kafu, i ostavljamo ga za neku sledecu turu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Iako sam se plasio kako ce stara raga da se ponasa na ovom putu, Transalp nas nije izneverio. Kao sto vec rekoh, falilo nam je jos prtljaznog prostora. Sreca pa je leto i kraca tura, inace ne znam kako bi. Sve u svemu, jako sam zadovoljan ovom turom kojom smo probili led i otvorili sezonu putovanjima motorom. Priroda je neverovatna, saobracaj dosta redak, a po sumskim putevima skoro da i ne postoji, pa je voznja pravo uzivanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Jun 16, 2009 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kakva bre "stara raga" ??? Ista takva je ispod mene prošla ceo Reli bez i jednog štucanja, pali, radi, ide, ma ide kao mećava i troši ispod 5 litara Neuništivo je to ;D Predivne slike i drago mi je da si otkrio čari uživanja na motoru, slobodu koja se ne može opisati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Kakva bre "stara raga" ??? Heheh, devojka od 17 godina je mlada, ali motor... ;D Mada, dobro nam se drze masine. Ista takva je ispod mene prošla ceo Reli bez i jednog štucanja, pali, radi, ide, ma ide kao mećava i troši ispod 5 litara Neuništivo je to ;D Vozacki staz mi je mali, a verujem da cu se u kvalitet i izdrzljivost TA uveriti posle kad nabacim malo vecu kilometrazu. Za sada sam presao svega 3000+ km Predivne slike i drago mi je da si otkrio čari uživanja na motoru, slobodu koja se ne može opisati. Hvala druze! A sloboda... tek sad se osecam slobodan! Toliko malo mi je falilo, ali ziveci u Srbiji i to malo nije lako ostvarivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan sta kazes, Rajkova Pecina? sad je meni jasno.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Jun 16, 2009 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Fibri cestitke na lepoj voznji i slikama sta kazes, Rajkova Pecina? sad je meni jasno.. Znaci ipak je Rajko iz pecine ? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan sta kazes, Rajkova Pecina? sad je meni jasno.. Gujo, posetio si rajkovu pecinu? Meni se dopala. Steta sto je se otvra samo za 1. Maj kad je ovde puno ljudi, rostilja, svirki... U blizini pecine je livada sa povisenom binom na kojoj se odrzavaju svirke za uranak. Ceo taj kraj kod jezera i pecine je idealan za neki bajkerski skup. Bas sam pricao sa devojkom kako bi valjalo organizovati nesto. Fibri cestitke na lepoj voznji i slikama Hvala. Znaci ipak je Rajko iz pecine ? ;D ;D ;D A, ko je od vas Rajko? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Jun 16, 2009 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Fibri cestitke na lepoj voznji i slikama sta kazes, Rajkova Pecina? sad je meni jasno.. Znaci ipak je Rajko iz pecine ? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan A ja mislio da je to neka vasa interna zajebancija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Jun 16, 2009 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam Rajko, pa šta ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...