Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha DT125R gubi tecnost iz hladnjaka

Recommended Posts

• U prolazu, 14 postova

Pozdrav svima, imam jedan veliki problem, moj motor gubi tecnost iz hladnjaka, skidao sam glavu, nosio na ravnanje, stavio novi dihtung i ponovo ista prica. Zanimljiv je deo da dok skala za temperaturu stoji ispod polovine mogu da predjem i do 200km a da ne izgubi ni kap tecnosti a kada skala dodje do polovine ili ode preko pola pocne da gubi tecnost. Primetio sam da kada otvorim poklopac hladnjaka dok motor radi i kada ga turiram izadje po neki mehuric. Sta to moze da bude? Pomagajte !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 14 postova

Moze li da se desi da nesto sa pumpom za vodu nije ok, pa da to pravi problem? neverovatno mi je da je glava prsla a dihtunzi su novi stavljeni. ovaj lik sto mi je ravnao kaze da bi primetio da nesto sa glavom nije ok.

• Enduraš, 6384 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ako izlaze mehurici dok turiras, a sistem je lepo odzracen, znaci da nabija kompresiju u vodeni prostor, pa pravi pritisak u sistemu za hladjenje i izbacuje antifriz kroz prelivno crevo tj sigurnosni ventil. Zagrej ga lepo, isturiraj u mestu i gledaj da li tu izbacuje antifriz.  Druga mogucnost je da ti curi antifriz na nekom spoju, ali pretpostavljam da bi to video, ostao bi trag i kad se osusi.

Ako je ceo hladnjak vruc (donji i gornji deo) pumpa i uopste cirkulacija antifriza u sistemu ti je ok.

• Svrati ponekad, 432 postova

Moguce je da je cilindar napuko i gura kompresiju u vodeni prostor, tako da ne mora da bude glava u pitanju .

Sto se tice pumpe za vodu , odnosno semeringa , desava se da gurne vodu u ulje , ali ne moze da uzrokuje mehure u hladnjaku .

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja