bokilic 6101 Napisano Jun 5, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan evo jednog resenja kako podmazati i ocistiti sjlu,blo za kvacilo ili gas, posto je neki put komplikovano skinuti ih,da bi se oprale i podmazale,moze i ovako,skines sajlu sa rucice,provuces kroz levak,zadihtujes levak,ja obicno sa izolir trakom to kao na slica zadihtujem,i prvo je operem benzinom,znaci sipa se malo 20tak mililitra benzina u levak i on polako sidje na drugi kraj sajle,dole obicno stavim krpu da nebih prljao motorce, kad benzin probije do dole malo sajlu provucem tamo vamo,pa sipam ulje,isto malo 20tak mililitra,kad ulje sidje dole,nekad je to za minut,a nekad i za 10tak,podmazivanje je gotovo,obicno sipam obicno motorno ulje,a moze i menjacko,pa iduce godine opet ;) ;) prosto je a najefikasnije za podmazivanje bez skidanja sajle, ;) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 5, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1390 Napisano Jun 5, 2009 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan To je i Lalajko radio u temi Zimski servis Afrike. On je jos sipao i WD40 u levak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Jun 5, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Ima sutra odma da podmazem sajle . ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ledu 138 Napisano Avgust 2, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Crveni Krst Prijavi odgovor kao problematičan Meni i radionici koja pravi sajle rekli da je najbolje da se sajle ne podmazuji sa nicim. Zasto pitah. Kazu one su same po sebi dovoljno skliske kroz buzir da svako dodatno podmazivanje samo lepi prasinu i pesak kojoi im vrlo steti. Mislim da nije bila ona majstorska dodji napravicu ti ja sajlu a ne da je podmazujes nego iskren strucan savet!? ??? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Avgust 2, 2009 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Meni i radionici koja pravi sajle rekli da je najbolje da se sajle ne podmazuji sa nicim. Zasto pitah. Kazu one su same po sebi dovoljno skliske kroz buzir da svako dodatno podmazivanje samo lepi prasinu i pesak kojoi im vrlo steti. Mislim da nije bila ona majstorska dodji napravicu ti ja sajlu a ne da je podmazujes nego iskren strucan savet!? ??? Koliko sam ja upućen ovo što su ti rekli je tačno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Avgust 31, 2009 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan litijumska bela mast je zakon za te stvari.. a sto se ne podmazivanja sajli tice, slazem se da je skliska ali ne odbija vodu u dovoljnoj meri tako da moze lako da zardja i zaglavi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Septembar 1, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Posle vise godina neodrzavanja sajli nicim umeju toliko da zapeknu da jednostavno moras nesto da sipas kako bi "probilo" prljavstinu. Ili to ili da je bacis pa stavis novu. Ja sam isto koristio ovaj metod i odlican je. Doduse koristio sam WD40 i retko ulje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Decembar 1, 2010 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Stari majstori za uspešno i dugotrajno podmazivanje sajli, koje nemaju oblogu od teflona, preporučuju mešavinu benzina i litijumske masti u odnosu 1:1. Ne vidim zašto ne bi mogla umesto litijumske da se koristi i grafitna... Pre sipanja mešavine u bužir, svakako izvući zaštitnu kapicu sa jednog ili oba kraja bužira. Mešavina u špric i sipaaaj! Na špric moše i igla, pa se igla uvuče malko u bužir. Kad počne da kaplje na drugom kraju bužira, ostaviti sve vodoravno, da benzin polako ispari i eto... Mislim da je ova metoda bolja od podmazivanja sajle bilo čim tečnim, npr. bilo kojim uljem ili WD-om, jer mas' ostaje čvrsta i ne pušta vodu u bužir. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Decembar 1, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Kada je sajla dole, npr za km izvadim je i premazem grafitnom mascu a za ostale kada nisu skinute imam spric sa iglom i uguram je u buzir i polako dok ne izadje na drugi kraj, jos ako je preko 1m duzine nikako da docekas da izadje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 1, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan evo jednog resenja kako podmazati i ocistiti sjlu,blo za kvacilo ili gas, posto je neki put komplikovano skinuti ih,da bi se oprale i podmazale,moze i ovako,skines sajlu sa rucice,provuces kroz levak,zadihtujes levak,ja obicno sa izolir trakom to kao na slica zadihtujem,i prvo je operem benzinom,znaci sipa se malo 20tak mililitra benzina u levak i on polako sidje na drugi kraj sajle,dole obicno stavim krpu da nebih prljao motorce, kad benzin probije do dole malo sajlu provucem tamo vamo,pa sipam ulje,isto malo 20tak mililitra,kad ulje sidje dole,nekad je to za minut,a nekad i za 10tak,podmazivanje je gotovo,obicno sipam obicno motorno ulje,a moze i menjacko,pa iduce godine opet ;) ;) prosto je a najefikasnije za podmazivanje bez skidanja sajle, ;) Pa ja samm ovo video u Kawasakijevom user manualu i mislio sam da je i jedini nacin da se to uradi. Pa nisam lud da je skidam? LEvak,zadihtujes izolirkom i kad krene da curi skines i gotovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SA_Rider 3 Napisano Decembar 6, 2010 U prolazu, 28 postova Lokacija: Down Under Motocikl: U Potrazi Prijavi odgovor kao problematičan http://www.graphitestore.com/itemDetails.asp/promo/tpc/item_id/1574/cat_id/28 Moj drugar mi kaze da je graphite powder zakon. Ja sam ga koristio za podmazivanje brava, sarki i za sajle na elektro podizacima. Kako bi se pokazao za sajle kvacila ne znam. Od mene samo reci hvale za ono za sta sam ga koristio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 26, 2010 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan siguran sam da je moja metoda najednostavnija,najbrza,najbolja i koristi se sredstvo koje je napravljeno za podmazivanje sajli-bike oil, proizvodjac motip 100ml 150 din,verovatno moze i neko drugo uje koje ima oznaku penetrening oil.Na nalepnici je slika sajle koja se podmazuje a metod je krajnje jednostavan i bez skidanja sajle.sajla sa samo popusti da bi se moglo prici spricom bilo kojim i OBAVEZNO IGLA ZA DIJABETICARE jer je ultra tanka i savitljiva i moze da udje izmedju sajle i buzira,u tu iglu mora da ide bas to ulje jer curi kao ludo nijedno drugo ulje ne vredi ni da pokusavate jer je tolko gusto da ce proci mozda jedna kap i uspricate kolko vam treba.Ako vam apotekar kaze da nemaju te igle malo ga ugnjavite jer nece da ih prodaju jer ih koriste i za fiksanje,bar tako kazu apotekari. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4202 Napisano Januar 30, 2011 Ne silazi, 6570 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam podmazivo putem specijalne naprave za tu svrhu. Mete se na sajlu i zaptije skroz a na ulaznu cevku se uprskava sprej za tu namenu koji pod pritiskom probije oko sajle skroz do dole. Korišćen je Bel Ray ako se ne varam. Obična grafitna mast je gusta i na nižim temperaturama pravi zato dodatni otpor. Verovatno su ovi koji prave sajle u pravu za ne podmazivanje al bi sajla morala da bude ubacena u plastiku i da kliza opet kroz plastični bužir. Ovako, korozira vremenom plus ako nema zaštitnihkapica uđe prašina i zapekne. Mislim da retka podmazujuća sredstva ne mogu da škode čak iako je u pitanju teflon. I lepo je ulje sa grafitom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
becir 0 Napisano Novembar 16, 2011 U prolazu, 9 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Yamaha Thundrace Prijavi odgovor kao problematičan kad vec pricate o ovoj temi, imam jedno pitanje, jel je moguce da sajla hoce da se zaglavi i da kad je na leru sama polako dize obrtaje???? ja nisam ni podmazivao sajlu za gas a nije ni menjana skoro. hvala unapred... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 16, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan kad vec pricate o ovoj temi, imam jedno pitanje, jel je moguce da sajla hoce da se zaglavi i da kad je na leru sama polako dize obrtaje???? ja nisam ni podmazivao sajlu za gas a nije ni menjana skoro. hvala unapred... to nije do sajle vec do karbova.ili eventualno fals fazduha,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CZ99 2 Napisano Mart 14, 2012 U prolazu, 57 postova Prijavi odgovor kao problematičan A moze li da se desi da zbog ne podmazanih ili zaprljanih sajli gasa motor pravi zadrsku prilikom otpustanja rucice gasa jer imam upravo taj problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanXRV 20 Napisano Mart 14, 2012 U prolazu, 83 postova Lokacija: BG Motocikl: nekada Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan ajd' i ja da pitam da li umesto benzina ili WD40 moze da se koristi onaj Wurth Bremsen Reineger (onaj sprej za ciscenje kocnica)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Mart 14, 2012 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A moze li da se desi da zbog ne podmazanih ili zaprljanih sajli gasa motor pravi zadrsku prilikom otpustanja rucice gasa jer imam upravo taj problem? Naravno, imaš dosta prljavštine u bužiru. ajd' i ja da pitam da li umesto benzina ili WD40 moze da se koristi onaj Wurth Bremsen Reineger (onaj sprej za ciscenje kocnica)? Sajle i bužire možeš oprati čim hoćeš da bi odstranio stare naslage ulja ali ne zaboravi da ih posle napuniš (bužire) uljem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CZ99 2 Napisano Mart 14, 2012 U prolazu, 57 postova Prijavi odgovor kao problematičan Predpostavljam da bi ovo moglo da posluzi posto vec imam taj sprej http://www.louis.de/_30a1e1bddc3d95c06f6a62cf9da9f53808/index.php?topic=artnr&artnr=10004430 Jel to prodiruce(penetrating) ulje ima svuda da se kupi ili moze bilo koje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Mart 17, 2012 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Neki kazu silikonski sprej... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Mart 17, 2012 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Moj savet: kod prvih problema sa sajlom - odmah kupite novu, ukoliko finansije dozvoljavaju. Ciscenje moze za kratko da pomogne ali ce svakako ubrzo ponovo da zavitlava. Cesto se dogodi da neka licna duboko unutar buzira pukne i zakacinje, naravno da tu nikakvo ciscenje ne pomaze. Vi ne mozete znati sta se desava unutar buzira, te je sigurno samo jedno: nova sajla, a staru ponesite na put kao rezervu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CZ99 2 Napisano Mart 17, 2012 U prolazu, 57 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moj savet: kod prvih problema sa sajlom - odmah kupite novu, ukoliko finansije dozvoljavaju. Ciscenje moze za kratko da pomogne ali ce svakako ubrzo ponovo da zavitlava. Cesto se dogodi da neka licna duboko unutar buzira pukne i zakacinje, naravno da tu nikakvo ciscenje ne pomaze. Vi ne mozete znati sta se desava unutar buzira, te je sigurno samo jedno: nova sajla, a staru ponesite na put kao rezervu. Reci mi da li vredi uzimati pravljene sajle tipa "Boban sajle" ili ipak originalne? Koja je razlika u ceni i kvalitetu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pemac 6 Napisano Jun 10, 2012 U prolazu, 83 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Honda CB500 / MZ ETZ 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pred kraj sezone uradio sajlu kod Grade u Ruzveltovoj u BG-u, i za sad nikakvih problema nemam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jun 13, 2012 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pred kraj sezone uradio sajlu kod Grade u Ruzveltovoj u BG-u, i za sad nikakvih problema nemam Meni je sajlu za saug uradio Grada pre oko 2 godine. Saug stalno akam, jer moj masina bez toga ne moz' da se upali .. i nemam nikakvih primedAba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...