Guest farbach Napisano Maj 28, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je deo putopisa koji nikada nisam zavrsio. Prosle godine sam na poziv Oca Branislava Peranovica posetio Crnu Reku. Neko ko nije bio tamo, niti upoznao nekog od izlecenih narkomana bi trebao promisljenije da bira reci. Graktanje, koje me zaglusuje poslednjih dana mi samo daje za pravo da ponovo posumnjam u dobronamernost graktaca. Jer ako ova vest iz novina : http://www.glas-javnosti.rs/clanak/hronika/glas-javnosti-28-05-2009/nisam-ubila-cerku-bila-sam-drogirana#comments prodje nezapazeno, ako se ugledni narko dileri i dalje sepure Mitrovicom, a vest je da neko leci i pri tom tuce narkomane, onda nesto debelo nije u redu. Iz prve ruke znam sta murija radi tim istim narkomanima, lopata Oca Branislava je blagoslov za policijsko izivljavanje. Niko ne potpise saglasnost za policijsku torturu, a ovi iz Crne reke su svi pristali na mogucnost da ako zasluze, dobiju batine. Batine tamno nisu terapija i ne dobijaju ih svi, vec samo ko debelo zasluzi. Narkomani iz kampa nisu cak ni prosecni narkici koje vidjamo svakodnevno, vec dno dna, najgori primerci svoje vrste. Jedan je isekao majku ziletom jer nije imala da mu kupi dop, drugi je prodao zenu na Siptarima na Kosovo za 300 gr. heroina. Ovih dana smo culi za onog sto je prodao crep sa kuce, a nepokretna majka je jos uvek u njoj. Ko nije video narkomana u krizi moze i dalje da sanja da je lepa rec i topao pogled dovoljna terapija. Zamislite sada 200 takvih. Moja zena radi u skoli, osnovnoj, sta bi tek bilo u srednjoj, i ima problem da odrzi disciplinu. Sve sto bi zavelo red je zabranjeno i ostaje joj samo ta lepa rec. To ne pali znamo i sami. Sa skupa u Uzicu prosle godine smo produzili ka Crnoj Reci. Odmor negde iza Kraljeva, pa krka u Bogutvcu. Bice jos ako ne zaspim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Maj 28, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan uz put obilazimo Sopocane, Studenicu i Djurdjeve Stupove. Svo vreme uz put, ne samo po manastirima gde je za ocekivati da poznaju oca Branislava, su nam prilazili ljudi i zahvaljivali mu se, cestitali...ne znam sta vec. Par puta je bilo toliko emocija da me je ganulo. A mesta su potpuno neocekivana, benzinske pumpe, restorani, kafane, cak i na ulici. To je tri dana zajednickog putovanja, skoro 1000 km i puno razlicitih mesta, a uvek iste reakcije ljudi. Tada skoro nista nisam znao ni o mestu na koje idem ni o uspesnosti lecenja. Bilo je kao u skrivenoj kameri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Maj 28, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan stizemo u centar koji jeste u blizini manastira, ali ne i u njemu. Energija koju nosi Branislavova bratija je razlicita od monaske i samo bi ih ometala u molitvi. Negde pred kraj puta nas je uhvatila kisa. Uspon od Ribarica do centra je lako pao samo teteercu. Uspeli smo da se popnemo bez pada. 3 km do Kosova, 5 km do Crne Gore i 500 m do prvog medveda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Maj 28, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Docekala nas je " ekipa". Znatizelljni i mi i oni. Saznao sam da najmladji intravenozni zavisnik u Srbiji ima 9 godina. Neka smrdljiva narkomancina mu je davala ono sto preostane kada se rokne. Najmladji u kampu ima 16 god i dosao je iz Londona, za njim stize i brat. Paznju mi je privukla kucica na drvetu. Ima struju i tv unutra. U njoj zivi sticenik kome nije do druzenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Maj 28, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan saznao sam da sve ono sto sam znao o narkomaniji nije nista, a mislio sam da znam dosta.Vecina mojih prijatelja su sto sadasnji, sto bivsi narkomani. Cela ta generacija je bila toliko alava na drogu, da ih je spasilo samo to sto heroina tada nije bilo u slobodnoj prodaji i ne po demokratskoj ceni. Ja sam ostao veran nitru. Sutradan silazimo do manastira Crna Reka, slava je pa je "guzva' . Manastir je nalepljen na steni, kao skoljka, mostic ga spaja sa drugom stranom klanca. Sa nama je i otac Dejan, duhovnik centra. Verovatno cu i za njega za koji dan procitati gadosti, ne neverujucih, nego nemislecih. Nemam neko visoko misljenje o svestenickoj aristokratiji i birokratiji. Nas praotac je i razapet jer se slicnim usprotivio, ali u prisustvu monaha i svestenika slicnih ocu Dejanu, shvatim kontrast izmedju" Zivota" i pozivincene glupavosti samodestruktivne civilizacije koja polako otice ka kraju slivnika. Setim se reci Duska Radovica: Ima li zivota na Marsu ili i tamo ljudi samo rade, jedu i spavaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Maj 28, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan jos par slika, pa na spavanje. Otac Branislav je covek koji zna posao koji radi. Rezultati govore. Te stotine narkomana koje je spasao pomnozite sa najmanje tri, cetiri spasao je i tatu, mamu, brata i sestru. Narkomancine su cudo, svi oko njih umru, a oni umiru li umiru, sve natenane. Kaze da nikada nije pogresio kada proceni da se neko ne moze izleciti. Kaze lakse mu je sa 200 narkomana, nego sa 400 roditelja, plus tetke i strine. Najteze mu je kada proceni da se neko izvukao pa cuje da se vratio. Ako je vama vrednije tih par lopata po turu od svih skinutih, a vi onda merite svet tim metrom. Ja imam drugi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Maj 29, 2009 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Ako se nastavi rasprava kao sto je bio slucaj u pocetnoj temi, putopis se na zalost vraca u kantu. Hvala na razumevanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Maj 29, 2009 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Brisite sve komentare, pa i ovaj moj naravno, ali nemojte putopis u kantu, stvarno bi bila greota! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miinja 1569 Napisano Maj 29, 2009 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Raška Motocikl: shadow 750 aero Prijavi odgovor kao problematičan poseta crnoj reci se nemoze opisati to se treba doziveti i ja sam bio tamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bucko 103 Napisano Maj 29, 2009 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS ADV , Yamaha T MAX Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za putopis , inace Otac Branislav je izmedju ostalog i clan OVOG foruma.Pozdrav za Farbacha i sve mislece ljude Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano Maj 29, 2009 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan sjajne slike,prave reci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blade 0 Napisano Maj 30, 2009 U prolazu, 21 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Z750, BMW K1300R Prijavi odgovor kao problematičan Bravo ! Lopata manje boli od igle ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1908 Napisano Maj 30, 2009 Drug član, 2874 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je mnogo bolje nego prethodna tema u kojoj je bilo mnogo rekla kazala.Svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Maj 30, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan evo i od mene par slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Maj 30, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan jos 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Maj 30, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan jos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Maj 30, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan jos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Maj 30, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8673 Napisano Maj 30, 2009 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast na pravoj poseti u pravom trenutku. Ako se izbrise ovaj putopis, razmislicu da li cu i dalje podrzavati bjb zajednicu. Toliko od mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Maj 30, 2009 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Slike su fantastične! Crnu Reku definitivno treba posetiti! Sad ću da pogledam postoji li istorija na netu negde... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Maj 31, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan evo pozicije na google earth Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Maj 31, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan strasti se stisavaju. Ovako nekako sam i ja doziveo Crnu Reku: http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=67025§ionId=63 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2109 Napisano Maj 31, 2009 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja retko citam zutu stampu pa i nisam znao o cemu se radilo ovih dana. Procitao sam putopis, pa me to nateralo da malo prelistam i saznam sta je u pitanju. Stvarno bi bila velika steta da se obrise putopis. Cak bi valjalo da se jos negde objavi ne bi li pojedini nesto ukapirali. Marko svaka cast na nekih par recenica iz putopisa, da ne navodim sad citate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...