Djordje.Rad 274 Napisano Maj 26, 2009 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Jutros sam imao susret sa policijom, doduse nisam bio na motoru vec u kolima, ali mislim da bi bilo interesantno za sve ucesnike u saobracaju. Elem, Beograd - krecem se ulicom 29.novembra ( stari naziv) iz pravca pancevackog mosta, na raskrsnici sa Cvijicevom vec po obicaju guzva, ali vidim i cujem policajca koji regulise saobracaj, prestrojavam se u traku za levo, i vidim da taj isti saobracajac mase rukom i zvizdi kako bi ubrzao vozila. Ulazim u raskrsnicu prema njegovim signalima, medjutim, kolona staje posto njegov kolega 50-tak metara dalje ne dozvoljava skretanje u Takovsku i stvara zastoj. Ostajem na sred raskrsnice, pali se zeleno za vozila iz Cvijiceve, policajac se okrece i napusta raskrsnicu. Verovatno se svako od nas nasao u slicnoj situaciji, vozila sa boka ne mogu da prodju od mene, ja ne mogu napred, a vise ni nazad! Prilazi mi onaj isti policajac i kaze: "Hajde vozi, sta si stao! Sto si ulazio u raskrsnicu ako si video da ne mozes da prodjes?! Vidis da je crveno!" Pa, kazem ja , covece ti si mi dao znak da prodjem, semafor ne vazi, ti regulises saobracaj! "A ne,ja kada regulisem saobracaj stojim na sredini raskrsnice - stani sa strane i daj dokumenta!" Dalje ne moram da opisujem, ali uglavnom upisao je moje podatke u neki rokovnik, kada sam pitao sta to znaci - rekao mi je da cemo se sresti na sudu i da nema potrebe da mi kaze svoje ime i prezime koje sam trazio. Posle toga dok sam prolazio kroz grad na bar jos dva semafora policajci su mi stojeci sa strane davali znak da prodjem, bez obzira sto je na semaforu crveno. I sta sada uraditi, proci ili ne ? Da li oni regulisu saobracaj ili ne. I cemu uopste saobracajac na raskrsnici ako semafor radi, da tumaci boje na semaforu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14441 Napisano Maj 26, 2009 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan trebao si da mu kazes da pozdravi kevu, duzan je da ti da broj znacke, mislim da do suda nece doci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Maj 26, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Duzan je da ti pokaze broj znacke, a najverovatnije nista od toga... upisao te verovatno u onaj notes kao "rutinska kontrola" da popuni broj a i da ispadne "strasan" . Ukoliko ti stigne poziv na sud, onda je intezivno glup jel ne postoji osnova... kada ti saobracajni policajac daje znak on ima prednost nad svimim znacima, pa ide semafor pa znaci i pravilo desne strane... znam da sam se peglao vezano za raskrsnicu u Zelezniku ko ima prvenstvo pa me je instruktor skole informisao da semafor ponistava znake (nelogicno al je tako) ... u svakom slucaju lagano i opusteno.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...