Jump to content

Moto Zajednica

Stebel Nautilus vazdusna svirena za motorcikle

Recommended Posts

• Zainteresovan, 904 postova
  • Motocikl: SUZUKI V- STROM

Prilicno sam zabrinut za svoju bezbednost jer danas svaki maloumnik moze da sedne za volan automobila.Takvim maloumnicima treba skrenuti paznju adekvatno.Trazio sam svirenu za bajk koja ce biti na visini tog zadatka i nasao sam Stebel Nautilus air horn.139 dB.

Evo linka na you tube kako to zvuci. Ima li neko iskustva sa ovim ili da li neko ima neki bolji predlog za snaznu svirenu?

U pitanju je suzuki Vstrom i ova svirena na ovom linku.

Da li je neko ovo kupovao i gde?

Evo njihovog sajta...

http://www.stebel.it/stebel/index.htm

post-3824-1287903416885_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

imam je ja vec neko vreme, dosta je glasna, ima malo piskaviji zvuk od fabricke, ali dosta glasniji

sve u svemu, vredi staviti, jedino je ugradnja malo pipava, posto nema puno mesta na koja bi se mogla staviti, i mora se stavljati relej

Nasao sam na netu da je jako bitno da se postavi prema uputstvu u smislu pravca jer hoce da otkazuje ako se ne montira kako treba.Kako da kupim to cudo? Kako si se ti snasao?

Sto se polozaja tice, mora da stoji uspravno, a moje licno iskustvo je i da ne voli vodu :)

Prvo sam je montirao na nosac fara, ispod oklopa, medjutim, vremenom se olabavila i jednom prilikom mi je blokirala volan (sreca pa se nije desilo pri vecoj brzini), posle cega sam je montirao spolja, pa ume ponekad, posle pranja da zariba prvih 15-ak minuta.

Kupio sam online, medjutim, tom prilikom sa porucivao dosta stvari, pa sam imao racunice, narucivati samo sirenu se nikako ne isplati zbog postarine i troskova ovde.

Hvala na odgovoru.Koliko je izasla sa cenom? ???

Ako imas nekog u Americi da primi to na svoju adresu, pa da ti prepakuje regularnom postom, mogla bi postarina biti oko 10, 15$, a cena sirene je 35, 36$.

Mozda nadjem ove butik trgovce jer sam video da se firma nalazi odmah na severu Italije kod granice sa Slovenijom.Tako da im je usputno da mi kupe. ;)

• Drug član, 1151 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

PPoosle anlsera sirena je jedan od naj vecih potrosaca! Zato morate voditi racunaa o A ( amperima ). Nisam video taj podatak na sajtu! Koliko je snaga te sirene, zna li nekko?

• Drug član, 1695 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Mozda nadjem ove butik trgovce jer sam video da se firma nalazi odmah na severu Italije kod granice sa Slovenijom.Tako da im je usputno da mi kupe. ;)

Ja sam pokusao da stupim u kontakt sa njima pre par meseci ali bezuspesno, podaci na sajtu su netacni,a  email se vraca jer je provajder prestao sa radom?! A sto se tice potrosnje, ima je ZZZ kod sebe na Stromu i sljaka bez problema vec vise od godinu dana  ;)

Ja sam pokusao da stupim u kontakt sa njima pre par meseci ali bezuspesno, podaci na sajtu su netacni,a  email se vraca jer je provajder prestao sa radom?! A sto se tice potrosnje, ima je ZZZ kod sebe na Stromu i sljaka bez problema vec vise od godinu dana  ;)

Jeli tacan br. telefona? ???

Jok brale, al ja sam za ovu varijantu da nam neko plati preko eBay-a (mislim da mu damo pare) i posalje na moju adresu u inostranstvu, a ja cu je ocas posla transportovati bez dodatnih troskova za Beograd, pa dalje za Vrnjacku banju il gde treba vec  ;)

Kupih ovo cudo.Nisam jos instalirao.PAzi foru: u Italiji ih nema u slobodnoj prodaji osim ako ti servis ugradjuje.U fabrici coveku nisu dali da kupi osim na veliko.A servisi nece da ti prodaju jer moraju da ti oni ugradjuju jer otkazuju usled nepravilne montaze..Heh.Sad je nesto gledam..Nije mi jasno cemu slizi onaj deo na slici.Dosao je odvojeno pa sam skapirao da se montira tu.

post-3824-12879040343226_thumb.jpg

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Koliko sam ja ahvatio "problematiku" ove s(v)irene ;D ;D ;D, problem je u tome što ljudi ne obraćaju pažnju prilikom montiranja, pa ostave otvore na gore tako da kiša i voda uopšte mogu da ulaze unutra i to je razlog crkavanja.

Ono od slika montiranih ovih sirena što sam vidio, uglavnom je truba okrenuta na dolje, tako da se ovaj slučaj eliminiše...

Uostalom, na netu se sigurno može naći opis instalacije ove sirene, pa to ne bi trebalo da predstavlja veliki problem...

Koliko sam ja ahvatio "problematiku" ove s(v)irene ;D ;D ;D, problem je u tome što ljudi ne obraćaju pažnju prilikom montiranja, pa ostave otvore na gore tako da kiša i voda uopšte mogu da ulaze unutra i to je razlog crkavanja.

Ono od slika montiranih ovih sirena što sam vidio, uglavnom je truba okrenuta na dolje, tako da se ovaj slučaj eliminiše...

Uostalom, na netu se sigurno može naći opis instalacije ove sirene, pa to ne bi trebalo da predstavlja veliki problem...

DA.Voda joj smeta a to je i stavljeno na kutiji-ambalazi.Evo da pomognem malko:

post-3824-12879040765794_thumb.jpg

• BMWbmwBMWbmw, 90 postova
  • Motocikl: BMW K100

Ama ljudi, na buvljaku ili na Bubanj potoku nadjite policijske (ne zavijajuce, vec dvozvucne). Usi otpadaju kad zasviraqm (mada imam i zavijajuce :) )

Ama ljudi, na buvljaku ili na Bubanj potoku nadjite policijske (ne zavijajuce, vec dvozvucne). Usi otpadaju kad zasviraqm (mada imam i zavijajuce :) )

Previse glomazno.Ova je "compact".Na pijaci sam najvise video one glupe koje imaju odvojene trubice na koje se kace crevca za vazduh.Pa onda duva.Ma njesra.To kod mene necu da stavljam jer ne zelim da se svirena vidi.A one su tolike da mora da se vide.NA V strom kad stavim to je smesno. Na neki stari "custom" bike moze ali na sportski motor nikako ne ide.

Ako se stavi naopako (sa otvorima na gore) sirena ne moze da radi, a sto se vode tice, nema nikakvih problema sa kishom, imao sam problem par puta samo posle pranja motora, kad voda pod pritiskom uspe da udje u sirenu. Posle kvasenja, sirena nekih 10, 15 minuta ne radi uopste, pa proradi kad kompresor najzad izbaci vodu napolje :)

Inace, ne preporucujem stavljanje napred ispod maske (iako uglavnom tu montiraju) posto se meni vremenom sraf olabavio i jednom prilikom se sirena pomerila i blokirala volan. Ja sam na stromu stavio sa leve strane ispod rezervoara. Ako nekog zanima tacno gde, stavicu i neku sliku.

Previse glomazno.Ova je "compact".Na pijaci sam najvise video one glupe koje imaju odvojene trubice na koje se kace crevca za vazduh.Pa onda duva.Ma njesra.To kod mene necu da stavljam jer ne zelim da se svirena vidi.A one su tolike da mora da se vide.NA V strom kad stavim to je smesno. Na neki stari "custom" bike moze ali na sportski motor nikako ne ide.

Apsolutno istinito, Gremlin i ja cekamo da i nama stigne sirena koja ce da bude glasnija i prodornija od AC/DC-a  ;D

Pa kad je namontiramo bice to pravi Thunderstruck  :D

Bice jace od High way to hell  ;D Ovih dana cekam da mi matori napravi drzac za svirenu pa cu javiti............

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Slikaj je odmah Miljane i pošalji slike, da vidim gdje bi to kod mene moglo da čučne... ;)

Slikaj je odmah Miljane i pošalji slike, da vidim gdje bi to kod mene moglo da čučne... ;)

Bice ovako,kao na ovim slidzama. :)

post-3824-12879040909374_thumb.jpg

post-3824-12879040910299_thumb.jpg

post-3824-12879040911284_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja