Jump to content

Moto Zajednica

Зашто кочнице шкрипе

Recommended Posts

• U prolazu, 58 postova

Верујем да се на квалитетним мотоциклима врло ретко дешава шкрипање кочница , али да опишем ...

Имам Кинроад чопер кинез , 150ццм , и од пре неки дан одкако сам се возио са неким дебелим буразером а доста сам кочио , чује ми се шкрипање и предње и задње кочнице .

То се дешава кад их лагано стиснем , кад је јако онда се не чује .

То уме да нервира јер кад стајем на семафору нормално да нећу да закивам кочницу .

Напред је диск а позади пакна ...

поззз

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 764 postova

Dobos kocnice ( pakne ) znaju da skripe kad  pregore  posle vise ostrih kocenja , pomaze skidanje povrsinskog sloja smirglanjem  ili novi paknovi.

• Svrati ponekad, 147 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 250

-najcesce jer su lose-tvrde plocice tj sadrze previse metalnih opiljaka sto ne znaci da lose koce nego da vise trose diskove. Resenje je kupovina uvek kvalitetnih plocica, srednje tvrdoce!

-redje mogu da skripe jer su `izgorele` plocice, obicno posle preceste upotrebe jedne kocnice npr posle spustanja niz visoku planinu...

• U prolazu, 58 postova

Да резимирамо ... пошто шкрипе а изгореле су , иако нормално изгледају и коче , треба да се замене ???

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Honda Helix CN250

Да резимирамо ... пошто шкрипе а изгореле су , иако нормално изгледају и коче , треба да се замене ???

Da voziš KLEmentinu, ovo bi ti bila normalna pojava, od postavljanja novih, do istrošenih pločica ;D i na semaforu se dešava, da ljudi pomisle da im prilazi LADA stara cirka 40 godina ;D

Šalu na stranu, nađi kvalitetnije pločice ;)

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

A šta fali Ladi od 40 leta, moliću lepo? ;D ;D ;D

Inače mnogima škripe kočnice, najčešće od temperature. Treba naći pravu kombinaciju pločica i diskova u smislu materijala. Nisu sve pločice pogodne za sve diskove iako mogu da se montiraju. Pokušaj da ih utišaš tako što ćeš naneti tanak sloj grafita na poleđinu pločica tamo gde ih pritiska klip.

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Meni moje Nissin tako procvrče maltene od prvog dana... Nisam više siguran da li sam lud ili ne, ali kad pogledam vidim da ima još "mesa" na njima i samo nastavljam dalje...

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Ume i BMW da škripi kad je vruće. Ništa neobično, sad imam nove BMW (Textar-BMW) pločice. Prešle 500km i škripe čim se zagreju. I tako oduvek.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Upravo tako. Moj savet ti je da staviš što mekše u novoj turi.

• ЗЕЉКАМП, 1825 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Meni moje Nissin tako procvrče maltene od prvog dana... Nisam više siguran da li sam lud ili ne, ali kad pogledam vidim da ima još "mesa" na njima i samo nastavljam dalje...

Nisi jedini, skripe i meni.

• Zainteresovan, 542 postova
  • Motocikl: GS

Ne mora da znaci da su istrosene, ja sam stavio pred sam polazak u Umag, nove Carbone Lorraine i skripe jezivo. Do Umaga i nazad presao sam oko 2000 km i to nije pomoglo da "legnu". Posle toga sam otisao kod Raje, covek seo na motor iskocio ga muski, usijao disk, nisu skripale pet dana...sad moram opet kod Raje ili da stavljam nove... >:(

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Nedavno zamenio disk i plocice... skripe od kada sam montirao... istosamo kada se umereno dozira. Od tada presao 3-4000km i niti zvuk slabi niti se pojacava. Tako da ne mora da budu istrosene, izgorele,...

Ja kazem neka zvizduce... mene ne nervira, bitno da koci kako treba i da se ukopa u mestu kada treba

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja