Jump to content

Moto Zajednica

Malo "tuning"

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 275 postova

Pokušaj da ubaciš nekiu iglicu ca kućištem od nekog auta.

Naravno,moraš da bušiš karburator da bi to sve ubacio.

Samo je još pitanje dali ima mjesta za to.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 446 postova

Po sto slabo imam vreme, nista ne radim sa motorom. U avgustu opet  bio sam na dyno, a pre toga "igrao" sam sa bregom. Rezultat je: 310ks i 250 Nm! Mislio sam, ako otvorim breg, samo 1 step, dobicu jos malo snagu. I jos videli smo na dino da moram drugi lancanik da stavim. Prednji 15 a zadnji 40. U kuci napravio sam probao sam. Tako je izgledao da odlicno je  lancanik i breg. Na ler gas (1300)  ide 60 km/h :))). Otisao ja na trku. Kad je poceo trening, odem na startnu liniju, dobijem zeleni signal, pustim kvacilo i dajem pun gas. A motor poceo je da gusi. Odmah znao sam, da zbog otvorenja brega gusi. U kuci zato nije radio kad probao sam, jer nema mesta gde da probam pun gasom. Posle trke (20.avgust) motor stavio sam u garazu i jos nisam ni dirao. Nemam ni vreme ni zivca.

• Drug član, 1372 postova

Sad sam procitao celu temu, ranije je nisam video... Drag svaka cast za toliki trud i vreme ulozeno za takvog monstruma od motora, mogu samo da zamislim kako vuce :o :o :o :o. A svaka ti cast kad smes i da vozis tako nesto, ja se bogami ne bi usudio na tako nesto. Veliki pozdrav od mene, samo nastavi kad budes mogo, kasno je sada da odustajes kad si vec dotle stigo, nadam se da ces uskoro nastaviti sa tim. A da, a mogo bi i knjigu da napises o tome kako je sve islo od pocetke jer je jako interesantno ;).

Dosao sam i tu malo, da nastavim dalje. Mozda da je vec ovo zavrseno reci.

Sve vratio sam nazad "fabricki", na motoru. Zasto, kad sam vec toliko ulozio, novaca i da ne pricam zivce? Jer nemam vise ni novac, ni zivce. Jako puno sam naucio od kad poceo sam. Sledeci put bice vise-vise laksije i jeftinije. Bar tako mislim ;).

Sta je ostao u masinu "extra"?

::)

K&N dual filter za vazduh

JET-KIT ST3

YOSHIMURA breg

novo orig. SUZUKI semering za ventili

WISECO kovani klipovi 1216 ccm komp. 12:1

CARRILO klipnjaca od titanium

Nov lamela za kvacilo

DEVIL komplet izduv

DRAGON top

Petak nosim na dino, na stelovanje, da radi tako kako treba. I da vidim koliko snaga ima. Pa subotu odam u Kunmadaras da malo trkam tamo gde sam poceo, u 900 & OLd-Top.

Pa kad stizem kuci, jos pisacu tu malo, da kako sam zavrsavao.

I jos nesto. Prodajem turbinu T3/T4 Hibrid, i nitro system komplet. Ko hoce da proba o cemu sam pricao do sad, nek izvoli. Samo za njega vec bice laksije, jer mogu puno da pomazem.

Koliko trazis za turbo i nitro?

Vidim, da si blizu kod mene. Trebalo bi da dolazis kod mene, malo pricamo, popijemo pivo i pogledas sta hoces da kupis.

Evo i mob broj: 063-543-932

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Da malo oživim temu! Video sam i upoznao sam Draga na sajmu, ipak je rešio da nastavi sa trkama ubrzanja i ponovo sprema motor za iste! Nadam se da će i dalje prenositi u ovoj temi majstorije na motoru! Jedna od mojih omiljenih tema koju pratim već par godina :)

Dok se Drag ne javi, evo par sličica:

DSC_7452.jpg

DSC_7449.jpg

DSC_7450.jpg

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Honda XLV 750R

I ja sam ga upoznao na sajmu. Extra lik i komunikativan. je li vam pokazao slike njegovog konkurenta sa mašinom od 600 ks?

Posle skoro godinu dana, ponovo pocinjem tuning i nastavim trku, po sto bice i u srbiju  ;D

Sad cekam novo klipovi, ko ji je napravjen direkt za turbo. Do sad napravio sam masinu tako, da izmedu glavu i karburatoru, bio je turbina. Sad hocu tako, kad karburator bice izmedu glavu i turbinu. Ovo moram da zavrsim do 1 maj, kad idem u Kunmadaras.

Kad bice nesto novo, javicu.

Ajde ajde brate po zviždaljki, slaži to i pobjedi na trci !!!!!

Zašto si se odlučio za to da ideš sa karburatorom između glave i turbine ????

Mislim da bi tebi bilo idealno da uzmeš recimo kompletan injection od nekog novijeg motora i to sa svim senzorima i da staviš Power commander.

To je velika zajebancija pošto bi morao da se igraš sa senzorom na bregastoj, a i na radilici.

Mislim da uz malo sreće bi mogao to da uzmeš za neke normalne pare, samo kad naleti kod ekipe koja nabavlja dijelove.

Ali rezultat sigurno nebi izostao.

Evo tu sam ponovo!

Masina je GOTOVO! Bez nitro ima 359 ks  :D

Ali idemo po redu.

Ajde ajde brate po zviždaljki, slaži to i pobjedi na trci !!!!!

Zašto si se odlučio za to da ideš sa karburatorom između glave i turbine ????

Mislim da bi tebi bilo idealno da uzmeš recimo kompletan injection od nekog novijeg motora i to sa svim senzorima i da staviš Power commander.

To je velika zajebancija pošto bi morao da se igraš sa senzorom na bregastoj, a i na radilici.

Mislim da uz malo sreće bi mogao to da uzmeš za neke normalne pare, samo kad naleti kod ekipe koja nabavlja dijelove.

Ali rezultat sigurno nebi izostao.

Zato sam odlucio sa karburatorom, jer nemam dovojno novac. Nasao sam komplet prazno elektronika za injektor i za paljenje. Elektronika je 800 euro i isto toliko da usteluju na dyno!!!  >:(

Ako nekoga interesuje ovde moze da nade:

http://www.vems.hu

Mozda sledece godinu.

Novo kovane klipovi za turbo od fabrika JE. Klipnjaca je titanium, Carillo.

404.jpg

Turbo kroz gore smo stavili. Ali ni ovako nema dovojno mesto izmedu bloka i tocak.

DkOo1_20090417788.th.jpg

Zbog toga otvorili smo ugao  prednja viljuska. Bez secenja i varenja, maximum 6.5 stepen moze.

McKB4_20090416783.th.jpg

Majstor Mesaros Nandor napravi sve, sto treba od metala. Kazu da je najbolje majstor. A ja znam da je jako dobro majstor i za motore. I doktor za karburator.

K0xUn_20090416786.th.jpg

Spusten karter za ulje 5 cm, zbog visina ulje. Visina ulje mora da bude ispod turboa. Ulozak isto Nandika je napravio.

Sve cevi, koji je od prohrona, majstor za auspuh Pozgai Istvan vario je. Njegov websait je ovo. http://www.dragonada.com/

Za Moto expo Novi Sad, vec bio je sve napravjen, ali jos nije bio upljen.

5xol3_20090423794.th.jpg

Posle sajma, napunio sam uljem i sa benzinom, i upalio sam. Nisam ni ja verovao kako lako. Odmah primetio sam da puno benzin dobija. Stavio sam manje dizne, i izasao sam na ulicu za probu. Primetio sam da jos manje dizne treba. Pa opet proba. Nesto fantazija taj snaga. Kad ubacis u 4. brzinu a zadnjak pocinje da dimi, a to preko 200 km/h!!! Stigao je i majstor Nandor i doneo je sinkronizator za karburator, jer znao je da nece biti dobro. Posle sinkronizacija, vec i na lergasu lepo radio. I tako cekao sam 1.maj Kunmadaras.

U Kunmadaras poceo je trening. Na zalost neznam da krenem.  :( Reakcija mi je dobro, ali taj 60 feet (18 metar) jako je los. Nekad imao sam izmedu 1,5-1,7 sec, a sad 2,5!!! To zbog centrifugalna kvacilo. Kad dobijem zelenu signal, spustim kvacilo a motor odmah dize se. Hteo sam samo malo povucem, ali onda ne hvata. Zbog toga sam imao toliko los 60feet. Na kvalifikaciju postigao sam 5. mesto od 13 takmicara u superstreet kategoriju, sa 9,5 sekundom.

Dosao je predfinale. Startmarsal javi da grejemo gumu. Upalim motor, napravio sam bornout i dolazi kod mene startmarsal, da zaustavim motor, jer 2 kap ulje ima ispod motora, koji je curio iz mog motora. Zbog toga su me iskljucili.

Sad sredim da ne curi ulje, jer hocu da idem na Batajnicu 16.05.2009

Nitro jos nisam stavio, ali za Bataju najverovatno bice, da ima dovoljno snaga.  ;)

ZjzPU_benakvilmos.th.jpg

Najverovatno bicu i u Novi Sad na dan 09-05-2009 na Bezbedno Voznja. Samo neznam zasto su me zvali. Najverovatno da pokazu, da ovako NE vozi!  :)

Puno slike mozete da nadite ovde:

http://ernstl.dragspace.at/2009/kunmadaras01052009/html/default.html

Veelleemajstoree  ,   navijacemo za tebe u Batajnici    DRAG   DRAG   DRAG........

Pa i treba mi navijace, bez njih nemam sanse!!!  ;)

Pre sat vremena izvadio sam taj saraf gde je curio ulje. Kad sam izvrnio, vidim da izvadio ceo navoja iz bloka!!! :'( Odmah mislim na to, da ne mogu na Batajnicu. Ali posle flase pivo, vidim da moze malo duze saraf da stavim, koji ima 45mm navoja. Stari saraf hvata na 30mm. Nadem drugi saraf, vrtim unutra, puvucem 24Nm, i hvata. Upalim motor, popusim cigaru, motor radi na ler gasu, ulje nema nigde. Znaci tako izgleda, da mogu da vozim na Batajnicu, i u Novi Sad na dan 09-05-2009.

U Novi Sad sigurno vozim polako, da izdrzi na Batajnicu!!!

Bravo majstore.

Jesi stavio VEMS i koji protok injektora imaš ?

Ajd mi molim te reci koji turbo imaš gore ( karakteristike, trim, A/R ) jer pokušavam da nađem kompresorsku stranu od T34 ili od T4, ali nema.

Probat ću da zovem onoga u Užice !

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja