Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 134 postova

Ја сам прошле недеље купио DR8EA у некој као специјализованој продавници за NGK свећице у Нишу и коштала је 300 динара. Заменио сам је и сада боље пали и неких 100км се није гушио мотор, па је опет почео. Чекам лепше време па да се позабавим карбуратором. Мислим да је проблем у смеши, дефинитивно.

Него, дали се вама замрзавају контакт браве када возите по хладном и влажном времену? Ја имам утисак да се моја напуни водом после сваке вожње по влажном времену, поготову по киши или суснежици, па после када одстоји мало на минусу - катастрофа да се одкључа волан или да контакт. Никад ме оба заједно не зајебавају. Каква су ваша искуства?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 140 postova

Kako da zakljucam volan na Apollu  ???, ja sam pokusavao ali nesto mi neide.... pa nisam hteo da silim da ne bi nesto sjebo ;)

@dunja 07 jel si bas iz panceva ili okoline, ja nisam vidjao proslog leta ni jednog apola po pancevu, tako da kada bude lepse vreme mogli bi da se provozamo zajedno ;)

• U prolazu, 63 postova

Kako da zakljucam volan na Apollu  ???, ja sam pokusavao ali nesto mi neide.... pa nisam hteo da silim da ne bi nesto sjebo ;)

@dunja 07 jel si bas iz panceva ili okoline, ja nisam vidjao proslog leta ni jednog apola po pancevu, tako da kada bude lepse vreme mogli bi da se provozamo zajedno ;)

Zakljucavas ga tako sto okrenes volan u levo i kljuc okrenes suprotno od kazaljke na satu do kraja kljuc gurnes malo na dole pustis ga da izadje i nastavis suprotno od kazaljke na satu....nadam se da sam pomogao.....

• U prolazu, 63 postova

pomozite!!! ne razumem kad dignem sauk za 1 stepenik prima normalno gas...dignem za drugi stepenik gusi,vratim sauk na pocetni polozaj gusi isto.....u cemu je problem ljudi ne kapiram,ako zznate nesto o ovome pisite....pozzz :o

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Ako je motor hladan normalno je da se gusi. Ako se zagreje na punu radnu temperaturu onda je noramlno da se gusi pod sauhom jer je on za hladan start. Ako se gusi zagrejen bez sauha onda mora na stelovanje.

• U prolazu, 63 postova

Ako je motor hladan normalno je da se gusi. Ako se zagreje na punu radnu temperaturu onda je noramlno da se gusi pod sauhom jer je on za hladan start. Ako se gusi zagrejen bez sauha onda mora na stelovanje.

stani,stelovanje karba ili...??? hvala na dosadasnjim informacijama.... 8)

Ako ti se motor gusi dok je hladan onda je to potpuno normalno.

da, stelovanje karba ali samo u slucaju da radi nepravilno kada dobije punu radnu temperaturu.

• U prolazu, 63 postova

Ako ti se motor gusi dok je hladan onda je to potpuno normalno.

da, stelovanje karba ali samo u slucaju da radi nepravilno kada dobije punu radnu temperaturu.

navika mi je da ne vozim motor dok se ne zagreje,tako da mi nije problem stucanje dok je hladan nego suprotno....

• Advanced Member, 1966 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Sad nesto gledam na sajtu Orion-a (proizvodjac Apolla), model za 2010 ima Zongshen-ovu masinu. Na slici nema creva za vodu, na drugoj slici se pak vidi hladnjak... Kinezi zbunjuju kao i uvek sa preciznoscu informacija :)

eGzlR_20091203204129.jpg

LmWC1_20091203204115.jpg

Nevezano sa ovim gore, zvao sam sluzbu rezervnih delova i verovali ili ne amortizer I DALJE stize sledece nedelje :) I tako od 16. avgusta prosle godine kada sam primetio da je moj otisao :D  Razlika je sto su ovaj put sigurni da deo zaista stize, sad samo cekamo da carinici obave svoj posao pa moze da se menja.

Prosli vikend sam konacno pokupio motor od drugara, nakon 2 meseca stajanja upalio je iz drugog pokusaja (akumulator je bio dopunjavan). Prva voznja je bila po kisi i naravno mraku nekih 50ak km, osmeh k'o dete kada dobije novu igracku. Uspeo sam da pogodim krater (ONO ne moze da se nazove rupom) na putu popunjen vodom, prednja felna se pomalo iskrivila. Sad sam u procesu trazenja majstora koji ce to da opravi. I tako, druzenje/vozanje se nastavlja :)

imam i ja problema sa prednjom felnom, tockm, trese mi  pri odredjenoj brzini.

kako da resim to?

Ako ti nije udaren tocak, tj bas kriva felna, onda se to resava kod vulkanizera sa tegovima. Ako je felna kriva onda se prvo ona mora ispraviti pa onda po potrebi vulkanizer. Dakle pregledaj obod felne da li ima neka ostecenja a onda dalje delaj u skladu sa tim :)

pomozite!!! ne razumem kad dignem sauk za 1 stepenik prima normalno gas...dignem za drugi stepenik gusi,vratim sauk na pocetni polozaj gusi isto.....u cemu je problem ljudi ne kapiram,ako zznate nesto o ovome pisite....pozzz :o

Брате имао сам проблем где се мотор константно гушио на 3200 до 3900 о/мин и уништавао ми је свећице на 200 до 500 пређених км. У тренуцима пред смрт свећице се понашао баш као што си ти описао, а рецимо следећег дана сам већ морао да купим нову свећицу јер на старој уопште неби упалио. И ја, као и Ти имам навику да кратко загревам машину у месту, па следећи рецимо километар возим под малим гасом док се скроз не загреје. Када је свећица пред цркавањем угаси ми се по неколико пута док се не загреје.

Е, сад, ја сам проблем решио тако што сам променио ЦДИ и свећицу пре једно 100 до 150км и од тада немам проблема са трокирањем у вожњи и боље ми иде на "хладно". Мој је савет да пробаш да промениш свећицу, надам се да није ЦДИ ни штеловање карба у питању.

• U prolazu, 63 postova

Брате имао сам проблем где се мотор константно гушио на 3200 до 3900 о/мин и уништавао ми је свећице на 200 до 500 пређених км. У тренуцима пред смрт свећице се понашао баш као што си ти описао, а рецимо следећег дана сам већ морао да купим нову свећицу јер на старој уопште неби упалио. И ја, као и Ти имам навику да кратко загревам машину у месту, па следећи рецимо километар возим под малим гасом док се скроз не загреје. Када је свећица пред цркавањем угаси ми се по неколико пута док се не загреје.

Е, сад, ја сам проблем решио тако што сам променио ЦДИ и свећицу пре једно 100 до 150км и од тада немам проблема са трокирањем у вожњи и боље ми иде на "хладно". Мој је савет да пробаш да промениш свећицу, надам се да није ЦДИ ни штеловање карба у питању.

koji  CDI si stavio sad?? i kako si zamenio svecicu koja ti je bila pre a koja je sada??

@ Luci

Дао ми је пријатељ неки ЦДИ, питаћу га који па ћу Ти рећи, у принципу је исти као на кинеским скутерима са 4т машинама 139QMB, као и бобина, а свећицу сам ставио као и Глига (и ја их од почетка користим) NGK DR8EA.

Nije udarene felna, bar ja nisam nista video a blenu sam u nju pola sata, znaci vulkanizer zavrsava posao

hvala ;D

Да се убацим и ја у причу са можда мало чудним предлогом ==> рецимо да се проба са затезањем жица као на бициклу - ако је фелна са жицама можда су се олабавиле? ???

Kao sto neko rece na forumu izgleda da neke serije imaju problem sa elektronikom tj bobinom i cdi-jem

• U prolazu, 63 postova

@ Luci

Дао ми је пријатељ неки ЦДИ, питаћу га који па ћу Ти рећи, у принципу је исти као на кинеским скутерима са 4т машинама 139QMB, као и бобина, а свећицу сам ставио као и Глига (и ја их од почетка користим) NGK DR8EA.

stani,bitno je samo da je 4t ili....kubikaza nema veze?

Ja se malko igrao/m ;)

UzNhS_20100227016m.jpg

komba_20100303001.jpg

zaRCB_20100303002f.jpg

8DGSM_20100303017.jpg

t95o0_20100303019g.jpg

oevl7_20100305003.jpg

rLaqd_20100305007.jpg

Ovo dalje je trenutno stanje, jos nije zavrseno sredjivanje do kraja

rq9ks_20100307003.jpg

J1fof_20100307009.jpg

kWDnZ_20100307021.jpg

Evo kako izgleda katalizator. I dalje necu da ga vadim :)

udPwc_20100305011.jpg

Nalazi se iza one zastite za nogu. Kada pogledas cev videces da imaju dva dela koja su deblja od ostatka izduva, vidi se na pretposlednjoj slici. Vadi se tako sto iseces, izbacis te delove a na njihovo mesto ubacis komad cevi :) Dakle odneses kod nekog majstora koji radi auspuhe i on ti to sredi, ti mu samo kazi gde da sece  ;D

Док се Глига игра са козметиком ја замало да изгинем: шраф на предњој чељусти се олабавио

Ld0L2_dsc00041cg.jpg

Наравоученије: Браћо, осматрајте шрафове имају тенденцију самоудаљења са кинеских мотора.

Узгред једно питање: Глиго, можеш ли да нам одаш висину "штендера"?

А са да и ја да се упишем са једном туром: Ниш - Рибарска бања  ;D

Клизиште преко пута с. Љуптен код Рибарске бање у суботу 06.03

2wn4x9t.jpg

Мало снега у Рибарској бањи истог дана

avig5e.jpg

@ Luci

Ја сам пробао са кинеског скутера који носи 4т машину (139 QMB) и радило је коректно у леру ( и ЦДИ и бобина), мислим да је баш такав CDI сад на мом мотору. Извини заборавио сам да питам тачно који је, али пошто је из сервиса за скутере претоставка да је тај. Ако имаш неког пријатеља који вози кинески 4т скутер од 50ccm слободно пробај делове, не можеш ништа да поквариш.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja