Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

neznam kakav je agregat, ali taj motor u onom stanju sto sam video po mom misljenju NE vredi te pare... izgleda kao da je tenk prosao preko njega, izgreban, auspuh ulubljen na par mesta, korman kao da je spaljen, nedostaju retrovizori, o kvalitetu prekidaca da ne govorim...  (bas taj primerak, ne znam za ostale, da ne bude zabune)

mnogo bolji utisak na mene je ostavio pulser, cena ja negde od 100 do 115  hiljada neznam tacno, zaboravio sam... (bio sam mnogo zaludjen onim lambioginijem iza  ;D )

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2265 postova

Imaju uvoznici da "skart" pokazuju i vucaraju ga po izlozbama i prodavnicama, jer ne mogu da ga prodaju takvog, pa za nesto da sluzi dok ne zavrsi u delovima.

Opet bezveze, jer stvaraju pogresan utisak, ali dobro.

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Piaggio X9 250ccm 2000g

Hvala mislio sam na cenu malo me tastatura zezala ;D... Epa ja sam se odlucio da kupim ovaj model, ostalo mi je jos samo da ubedim moje inace ce da me isteraju iz kuce :). A ovo je sajamski popust ne verujem da ce tako biti i na dalje... U zajcaru je cena ista 139.990 din ali je motor stojao u prodavnici sve vreme i nema nikakvih ostecenja... Hvala vam svima na pomoci i informacijama!!! :)

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Gledaj samo da bude model koji je stojao isklucivo u radnji, nikako napolju na kisi. Vecina kineskih motora koji stoje mesecima na direktnom suncu i kisi su u gorem stanju od vecine polovnjaka ( Plastike i sasija). Ja kad kupujem sledeci motor i ako se slucajno ili namerno odlucim na kupovinu novog trazim koji nije stojao napolju pa makar isao direktno u NS.

• Svrati ponekad, 134 postova

Брате само напред, никада се незна дали ће то свакоме да се деси. Ја тренутно нисам при кинти да пробам.

Иначе што више гледам и читам о Аполу, све више га волим, а поготову кад га провозам. Мислим да је то ипак мало, мало боља копија нечега одличног.

Што би рекли наши стари: "Удри бригу на весеље!" ;)

Pa promenicemo, stavicemo neke kvalitetnije zupcanike...:D

Enduro ili u ovom slucaju supermoto, ako zanemarimo tockove, bi trebalo to da podnosi bez problema.

Normalna je stvar da u Off-u prilikom prelaska prepreke malo pridignes motor na zadnji, pa makar i toliko da rasteretis prednji tocak i preneses teziste pozadi.

Po meni bi dizanje trebalo da ide sasvim regularno, a ako posle jednog dizanja skrlja zubcanike, ili je neki skart primerak u pitanju, ili je u pitanju konstrukciona greska i motor nije ono za sta se izdaje.

• U prolazu, 5 postova

U pravu si, ako uzmem motor sigurno cu pokusati pa ako sjebe stavicu neke kvalitetnije zupcanike nema druge :)...generalno, kako se motor pokazao, meni deluje sasvim solidno po ovom sto su vlasnici pisali, a i vozio sam se na motoru i zadivljen sam :D ...

Еј, супер ствар са супермотом, али мене мало буни овај детаљ:

x9lNX_apolloy.th.jpg

мислим да код мене на Аполу нема оволико простора између рама и агрегата. Баш ћу погледати данас. А и не виде се црева за воду која би требало да налазе у том реону ???

• Drug član, 3087 postova

Колико се мени чини, то што видимо је мотор са хоризонталним цилиндром, типа оног каквог је имао Марко на његовом моторину.

Жао ми је, нисам стигао данас да погледам и сликам тај део Апола. Мени се у први мах учинило да је у питању агрегат са хоризонталним цилиндром и то са ваздушним хлађењем. Мислим да му и курбла стоји под другачијим углом, али о томе када буду слике. ???

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

na kurblu nikako jer je nema ... nego na gurku

istrchish se malo i palish u skoku ... samo pazish da ne odletish i ti i on ;)

• Advanced Member, 1966 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

na kurblu nikako jer je nema ... nego na gurku

istrchish se malo i palish u skoku ... samo pazish da ne odletish i ti i on ;)

Ima kurblu a cak moze i da se upali pomocu iste :)

И мој Аполо има курблу. Требало би да има сваки. Можда није питање за Апола. У принципу, ако има курблу требало би да пали и на њу, само што треба да се "ухвати фора", а то се ради вежбом. Ја нисам још морао да пробам на мом.

Што се тиче електропокретача не може да буде нешто скуп јер се ради о кинезу. Ако нико не одговори до понедељка ја ћу да питам преко једног сервисера у Нишу, па јављам.

• U prolazu, 63 postova

RADI SE O APOLLO-U I ON IMA KURBLU BAR OWAJ MOJ,ALI KAO DA JE NEMA JER SAM IZUBIJAO NOGE A NISAM GA UPALIO NI JEDNOM NA NJU....AKO NEKO IZWALI FORU KAKO SE PALI I KOLIKO JE NOW ALNASER NEK JAWI..POZZ.... XWALA

• Advanced Member, 1966 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

RADI SE O APOLLO-U I ON IMA KURBLU BAR OWAJ MOJ,ALI KAO DA JE NEMA JER SAM IZUBIJAO NOGE A NISAM GA UPALIO NI JEDNOM NA NJU....AKO NEKO IZWALI FORU KAKO SE PALI I KOLIKO JE NOW ALNASER NEK JAWI..POZZ.... XWALA

Poslao sam ti broj glavnog Sprint servisa, pitaj njih za cene. Paljenje sa kurblom...  Nekad bez problema iz prve, nekad nikako. Mada uglavnom ako nece iz 3 pokusaja da upali na kurblu koristim magicno dugme :)  Trudim se da kurblu koristim kada sam na oranju, cisto da ne cimam akumulaor.

Ako je hladna masina obavezno saug na pola ili skroz i malo gasa. Nema neke prevelike problematike tu

@LUCI6/6/6

Da probam da odgovorim malo univerzalnije, jer ne poznajem konkretan motor.

Elem, ako je hladan, zakurblas 2-3 puta lagano, povuces saug do kraja, i guras kurblu dok ne osetis da ti kompresija pravi otpor. Nakon toga nagazis sto brze, i trebalo bi da pali bez vecih problema iz 2-3 kurblanja. Za to vreme ne dodajes gas. (namerno pisem brze, a ne jace, jer ako gazis iz sve snage, posle prvih par cm ne mozes nogom da ispratis rotaciju kurble i gubis na brzini, uglavnom, treba sam da osetis)

Eventualno, moze biti da trazi da nadrukas par puta, tj okrenes rucicu gasa do kraja, ali to tek ako ne uspevas da dobijes eksploziju(ono kad cujes jedan takt, pa se "ugasi" istog momenta, odnosno ne proradi, jer se to bas i ne moze smatrati upaljenim motorom) posle nekoliko kurblanja.

P.S. Pisi malim slovima, jer se velika smatraju vikanjem, i izbaci slova koja ne postoje u Srpskom jeziku, nije bas prijatno za citanje i remeti koncentraciju.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja