zodini 1292 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da je najbolje kupiti alarmni uredjaj i isti ugraditi, pa jos ako ima blokadu motora i paljenja onda je to super, nego cisto kao ideju iznosim jedno grunfovanje koje kosta 500dindzi a znaci koliko toliko, ako nista drugo bar skrece paznju... Nesto slicno sam pravio na kolima i jos uvek ferceraju, znam da sam prvi put tako nesto montirao 90tih na caletovom autu kada je bilo aktuelno mažnjavanje benzina i radilo je vise puta uspesno (ko je tada imao 200tinak marona da da za alarm-pa jos da je alarm za skodu 100l) Dakle ideja je ova, na kolima kazem o5 provereno radi, svi motori imaju sirenu- princip rada je uspostavljanje MASE prekidacem na rucici volana, tako bar radi na vecini motora- dakle izvede se jedna zica koja je povezana za prekidac-(onaj prekidac koji se nalazi na stubu vrata kod automobila i koji omogucava da se upali unutrasnje svetlo kad se vrata otvore-on radi na principu prespajanja mase kada se nadje u slobodnom polozaju-tj kada nije pritisnut)-prekidac se stavi na drzac koji se montira negde oko cope ili nogica-stendera i to tako da kada se ćopa spusti ili se motor podigne na nogice prekidac bude pritisnut (naravno prekidac je vezan za sasiju motora, tj spojen je sa masom- ovo dalje implicira da ako se ćopa podigne ili se motor pomeri sa nogice prekidac uspostaviti kontakt sa masom -automatski spaja masu i sirena pisti, e sad jedino ostaje jos da se negde ta zica prekine jos jednim skrivenim prekidacem koji biste palili kada ostavljate motor i gasili kada krenete da se vozate da ne bi sviralo... Ako nista drugo oglasice se njakanjem sirene pa mozda nekom i skrene paznju ukoliko dodje do onog najgoreg sta je potrebno od delova Prekidac za unutrasnje svetlo za auto (od jugica je super, srafi se lagano i ima da e nadje skoro svuda) prekidac koji ce prekinuti zicu postavljen negde na skriveno mesto zica. duzine potrebne da se spoji sirena i prekidac za masu malo dobre volje i slobodnog vremena E sad to je malko plasticno objasnjeno ali nadam se da kapirate princip rada, ako ne otvorite vrata od kola i potrezite prekidac koji pali unutrassnje svetlo i nadam se da cete ukapirati princip rada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Maj 11, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znaci lopov digne copavu, sirena pocne da pisti, lopov se uspanici i daje se u bekstvo, motor tras na zemlju. Ali dobro, bolje i to nego da ga odnesu neogrebanog. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
elprogramero 26 Napisano Maj 11, 2009 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srbija Motocikl: CBR 900 RR Fireblade Prijavi odgovor kao problematičan Ideja je jako zanimljiva... Hehehe... Nisam elektricar, ali jedna stvar mi nije jasna u celoj toj prici... Sirena ne radi kad nije dat kontakt, kako ce radi kad nema kljuca u bravi? Kako to resavate? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1292 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan direktno prevezivanje, das joj + sa akumulatora, minus na gore opisan nacin i onda ce da radi :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Maj 11, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan nije los nije lose... meni je i dalje u glavi varijanta da bude "silent" alarm, tj. da imas neki stari mobilni koji bi te zvao na mobilni u slucaju "aktiviranja"... onda bezbolna palica i trk... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Maj 11, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan nije los nije lose... meni je i dalje u glavi varijanta da bude "silent" alarm, tj. da imas neki stari mobilni koji bi te zvao na mobilni u slucaju "aktiviranja"... onda bezbolna palica i trk... :D Vec zamisljam situaciju...Sjedis, pijes pivo sa drustvom, zvoni mobilni, ti vidis ko zove, ustajes i kazes drustvu "izvinite..moram nesto...samo malo...evo sa'cu ja...", uzimas bezbolnu i trk.... :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 383 Napisano Maj 13, 2009 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan A da se prekidač spoji na kontakt? Tako će okretanje ključa da isključi safety sistem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Maj 13, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan A da se prekidač spoji na kontakt? Tako će okretanje ključa da isključi safety sistem... onda ako iskrcka bravu iskljucio je alarm i upalio je motor... jok jok... bolje da pisti svaki put dok ne naucim da ga iskljucim nego da ne radi kad treba.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bagi 175 Napisano Maj 23, 2009 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: 021 Motocikl: 450 EXC Prijavi odgovor kao problematičan Sjajna ideja kolega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phobos 36 Napisano Maj 23, 2009 U prolazu, 79 postova Lokacija: Nish Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ja ugradjujem alarme sa blokadom motora za 60e. (alarm + montaza) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano Maj 24, 2009 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Hm... Generalno dobra ideja.. Samo me brine sto motore vise NOSE nego sto ih guraju.. ALi definitivno bi smanjilo rizik.. Svaka cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phobos 36 Napisano Maj 29, 2009 U prolazu, 79 postova Lokacija: Nish Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ja ugradjujem alarme sa blokadom motora za 60e. (alarm + montaza) Ko je proizvodjač ako nije tajna ,zapravo koji je brend u pitanju ? Alarmi firme SPY slicni kao za skutere ali rade i na motociklima odlicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
F4 0 Napisano Maj 30, 2009 U prolazu, 44 postova Lokacija: Surcin Prijavi odgovor kao problematičan mali of al cisto da vidite kakve sve ideje mogu da padnu na pamet jednom liku su dva puta krali golfa i vracali za odredjenu nadoknadu njemu pukne film uzme parce sperploce i nekih 100-150 udica ispravi lepo udice prekrije ih sundjerom debljine 1cm i da lepo zeni da na masini presvuce pa da izgleda kao jastuce. dodje kuci sa posla parkira golfa pred zgradom stavi jastuce na sediste i ode na spavanje i tako par dana covek pomislio hvala bogu izgleda da im nije vise zanimljiv kad ono jedno jutro krene na posao i nadje cikicu kako sedi za volanom lepo okrene pandure koji su pozvali i hitnu nakon sta su videli kako se lopov upecao i sa njim u aps.jedina mana sistema je u tome sto ga je ovaj tuzio za nanosenje telesnih povreda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Maj 30, 2009 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Pa sto ga prvo nije skinuo sa udice i unistio dokaze, pa onda u policiju?? Bilo bi mu jos zabavnije da je to radio licno, nego hitna pomoc... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktorka 0 Napisano Maj 30, 2009 U prolazu, 50 postova Lokacija: Uzice Prijavi odgovor kao problematičan nije los nije lose... meni je i dalje u glavi varijanta da bude "silent" alarm, tj. da imas neki stari mobilni koji bi te zvao na mobilni u slucaju "aktiviranja"... onda bezbolna palica i trk... :D Vec zamisljam situaciju...Sjedis, pijes pivo sa drustvom, zvoni mobilni, ti vidis ko zove, ustajes i kazes drustvu "izvinite..moram nesto...samo malo...evo sa'cu ja...", uzimas bezbolnu i trk.... :D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
oblak 350 Napisano Maj 30, 2009 Svrati ponekad, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Prijavi odgovor kao problematičan Alarm za motocikle koshta 2000 dinara, opciono mozete povezati samo Crvenu zicu na plus i crnu na minus akumulatora i dobicete alarm sa daljinskom komandom i shok senzorom sa dve zone, znaci pipanje i pokushaj kradje......jednostavno da jednostavnije ne moze da bude, ne treba elektricar, opciono rekoh uz dodatak jednog relea moze se napraviti prekid ili struje kontakt brave ili elektro ventila goriva koji vec postoje na svim motorima. Shema je u kutiji pa se igrajte malo, korist je vishestruka. telefone tipa koji prodaje alarme i sve i svashta za motore sam stavio na "kinezima" u temi xenoni.- Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...