stari vujadin 12 Napisano Maj 11, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ovih dana zavrsavam veliki servis na mojoj xtejci i procitao sam negde a ne mogu sad da nadjem nigde taj podatak. Kaze kad se sve sklopi i provoza par stotina ili bese hiljada km treba dotegnuti srafove na glavudzi. Da li je to tacno i posle koliko predjenih km treba da se dotezu srafovi? Da li jos nesto treba da se uradi? Cilindar nije bio razbusivan, klip i karike nisu menjani jer je sve bilo unutar tolerancija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Maj 11, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da to nema veze s vezom ja kada sam skidao glavu na klr-u i menjao karike srafove za zategao moment kljucem kao sto pise u manualu i nikad ih posle nisam dotegao,samo ih zategni moment kljucem kao sto pise u manualu i vise ih nediraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario 154 Napisano Maj 11, 2009 Iceman, 176 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam isto rasklopio celu masinu i promenio karike, sklopio i dotegao kilo kljucem prema uputstvu. Nigde nisam nasao podatak da treba dotezati glavu. Ali sigurno treba posle 1000km promeniti ulje i pregledati malo detaljnije sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan na metelnim dihtunzima na motorima se ne dotezu glave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Maj 11, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pa jeste, i meni je bilo cudno, pogotovo sto mi je majstor koji mi je radio glavudzu rekao da treba da se dotegne, ali nije rekao posle koliko. Cini mi se da sam to isto posle procitao na xt forumu ali sad nikako ne mogu da nadjem gde to pise. A dihtunzi jesu metalni, i onaj ispod cilindra, i onaj na spoju glava-cilindar. Od dva sloja metala su, spojeni nitnama na ivicama. Jedino se spoj glava-klackalica spaja diht masom. Sve sam nategao po ps-u kilo kljucem koji sam povoljno kupio u louisu, bio je duplo jeftiniji nego sto sam ovde video da ima da se kupi a nije kineski. Hvala ljudi na savetima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djoomla 2 Napisano Maj 11, 2009 U prolazu, 85 postova Lokacija: hrv Prijavi odgovor kao problematičan ja sam na gsxru mjenjao glavu, i na servisu su mi rekli da se vratim poslije 1000 km na zatezanje glave.tako je i bilo, ali nemam pojma zasto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Maj 12, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Ne dotezem glavu,sve iz prve! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Maj 12, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan I to stepenovanjem ako je u pitanju aluminijum! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10037 Napisano Maj 13, 2009 Drug član, 4488 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan glava se doteze smao ako je kompzitini,bakreni ili aluminijski dihtung glave,A ako je metalni i to jos lisnati ne doteze se jer nemas sta da dotegnes. To dotrezanje e izbaceno iz upotrebe jos u prosleom veku ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Maj 13, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Caca, hvala na informaciji, od ovoga ne moze preciznije. Otklonio si mi sve dileme! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...