benjamin 9 Napisano Maj 9, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan peeeh , oči sam izgubio na šemu struje i manuale ... i nemam pojma šta može biti ... naime, kada zaverglam tj pritisnem dugme za start, anlaser odradi svoje upali motor u sekund ali i nastavi da se vrti, ako pritisnem off switch ... nastavi da radi i motor i anlaser, isto je i kad ga skinem sa kontakta i izvucem kljuc .... jedino mogu da ugasim tako sto ga ugusim u nekoj brzini ... sledece paljenje je ok ... desilo mi se dva puta danas i bas sam :-\ neam pojma oklen vuče struju i drzi taj krug ... elektro frikovi help ... dok se ne desi neko veće *ranje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 155 Napisano Maj 9, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Proveri na releju alnasera , debeo kabl od alnasera ide do tog releja a od releja dalje do akumulatora. Verovatno ostaje zaglavljen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6369 Napisano Maj 9, 2009 Svakom po zasluzi, 12472 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Upravo i ja blenem u šemu...i ništa mi drugo ne pada na pamet nego da ti "lepi" taster za start elektropokretača? Ima jedan 6-pinski konektor pa premeri ša se dešava, a možda i da rastaviš taster pa da vidiš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Maj 9, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upravo i ja blenem u šemu...i ništa mi drugo ne pada na pamet nego da ti "lepi" taster za start elektropokretača? Ima jedan 6-pinski konektor pa premeri ša se dešava, a možda i da rastaviš taster pa da vidiš? hmmm ... po netu ima iskustava da se dešava baš ovo što je bogdan napisao ... strarter relay ... i ima smisla ... taster nije sigurno toliko sam ga puta u panici ponovo pritisnuo odglavio bih ga tako da ... čika arakise, kad me vodiš kod Joške posmatraću narednih dana, ovaj gore kvar kažu da se javlja pri visokim temperaturama, a taman sam pre toga bio na Košutnjaku malo se igrao može imati smisla ... dijagnoza je simple ... ako zaglavi, čukneš relej nečime i treba da otpusti ... ako ne gasi na ključ def nije taster ... baci relej ... stavi novi ... će gledamo hvala obojci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6369 Napisano Maj 9, 2009 Svakom po zasluzi, 12472 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A da lepo sam rastaviš taj rele, nalazi se sa desne strane, odmah iznad akumulatora? otvoriš, očistiš, podmažeš... Pre toga skineš + sa akumulatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 155 Napisano Maj 9, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Obicno nije predvidjen za rastavljanje , zapertlan je, moze se otvoriti ali uz gomilu strpljenja. Bolje probaj nesto drugo pre otvaranja. Osacuj zgodno mesto na tom releju pa mu zabusi rupu od 3 milimetara da dodjes do unutrasnjosti i uprskaj mu WD 40 pa probaj , trebalo bi da radi. Ako resis da otvaras javi se na pp da ti objasnim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Maj 9, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan A da lepo sam rastaviš taj rele, nalazi se sa desne strane, odmah iznad akumulatora? otvoriš, očistiš, podmažeš... Pre toga skineš + sa akumulatora. Obicno nije predvidjen za rastavljanje , zapertlan je, moze se otvoriti ali uz gomilu strpljenja. Bolje probaj nesto drugo pre otvaranja. Osacuj zgodno mesto na tom releju pa mu zabusi rupu od 3 milimetara da dodjes do unutrasnjosti i uprskaj mu WD 40 pa probaj , trebalo bi da radi. Ako resis da otvaras javi se na pp da ti objasnim. vi baš verujete u moje spretne ručice čim opet zakuca, i zaključim da je relej (čukanjem jelte ), pišem bogdanu pp i uz arakisov direktorski nadzor i dodavanje deseeetke opravljam relej ... ako shebem ... eto Joški pivee Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6369 Napisano Maj 9, 2009 Svakom po zasluzi, 12472 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 155 Napisano Maj 9, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Onda eto i nas uz Josku , pivo je tu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Maj 9, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan Onda eto i nas uz Josku , pivo je tu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Maj 9, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan relej 99% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 626 Napisano Maj 9, 2009 Drug član, 1380 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nije relej onda je kontakt bravica 100%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boško 24 Napisano Maj 9, 2009 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne zaboravi ako veliki okrugli relej na alnaseru onda može da bude i poluga koja ukopčava zubčanik možda joj treba malo zejtina a to može da ima veze sa temperaturom.Relej uglavnom kad zalepi on ustvari zavari kontakte i kad ga zaustaviš preko menjača morao bi da izbaci glavni osigurač ili ponova da nastavi da vrti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Maj 9, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ne zaboravi ako veliki okrugli relej na alnaseru onda može da bude i poluga koja ukopčava zubčanik možda joj treba malo zejtina a to može da ima veze sa temperaturom.Relej uglavnom kad zalepi on ustvari zavari kontakte i kad ga zaustaviš preko menjača morao bi da izbaci glavni osigurač ili ponova da nastavi da vrti. Kod TA nema takvog automata o kojem pises.Ima "freilauf" a anlaser je obican elektromotor koji se ukopcava preko releja,koji kada crkne ili se zaglavljuje,ili samo klikce a da se anlaser ne pokrene.Mozes staviti i neki start relej od skutera,kosta oko 1200 din,odradice posao.Nedavno sam imao isti kvar na nekom suzukiju.A ako ne mozes resiti,do Temerina ima samo oko 100km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boško 24 Napisano Maj 10, 2009 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan "freilauf"Zubčanik koj stoji na osovini sa jednom vrstom rolnica koje ukopčaju drugi zubčanik ,mogućnost od toplote jer se metal širi da zaglavljuju ili su se pojele.Koliko sam releja rasklopio svaki sam našao da radi preko kontakta koji su kao i platinska dugmad,jer ako počne da varniči svremenom zavari. "freilauf" - naziv i sistem na biciklima koji nemaju kontru -da kolegama bude jasnije o čemu je reč. Mislim da je mehanički kvar jer prestane da vrti kad se motor ugasi preko menjača,a pošto je običan e.motor kad se okreće daje struju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...