savke 643 Napisano Maj 8, 2009 Svrati ponekad, 404 postova Lokacija: Novi Becej Motocikl: Honda CBR 900rr Prijavi odgovor kao problematičan Da li se nekom dasava da kada hoce iz prve da prebaci u drugu brzinu menjac ne funkcionise(blokira).Primetio sam na mom speed-u da ako iz prve ubacim u neutral ne mogu da ubacim u drugu brzinu.tada bih morao da vratim u prvu pa ponovo da pokusam da prevacim u vecu brzinu.Da li se to nekom desavalo ili je to slucaj samo na mom motoru???P.S.To se ne dogadja prilikom svakog menjanja brzine! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Maj 8, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Kad je hladan dok se ne zagreje ulje ili kad je lose ulje se ponekad desava. Kad budes menjao ulje probaj od nekog drugog proizvodjaca. Ako je i dalje ista stvar onda je nesto drugo u pitanju. Takodje proveri da ti nije previse otpustena sajla kvacila, pa mozes i nju malo da probas da stegnes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 61 Napisano Maj 8, 2009 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Prvo proveri sailu kvačila,gore kod ručice kvačila imaš jednu gumu ispod nje točkić maticu( nju popustiš pa podesiš bužir maticu) pa podesi prvo tu da ti odvaja ručica na pola ili kako ti odgovara i dole kod motora desna strana imaš takodje podešavanje, maticu ikontra maticu pa je tu stegni ili popusti zavisi od toga kako ti je podešeno na ručici.Ulje može takodje da bude razlog ja koristim motul polusintetiku 5100 w15-50(preporučuju u keeway servisu baš tu gradaciju) i pokazalo mi se odlično menjač je sad na 4000km super mekan ali nije bio takav kada sam ga kupio sa nepunih 1000km predjenih isto je nekako zapinjao i bio previše tvrd.Hoću da kažem da je potreban period razrade sada je totalno druga priča naravno srodio sam se sa motorom nesilazim sa njega potrebno je da se malo privikneš na motor i biće to super.pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
savke 643 Napisano Maj 8, 2009 Svrati ponekad, 404 postova Lokacija: Novi Becej Motocikl: Honda CBR 900rr Prijavi odgovor kao problematičan Hvala momci!Pomislio sam da je mozda potrbno dostelovati kvacilo posto kada ubacim u brzinu motor blago krene(dok ga drzim pod kvacilom) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 61 Napisano Maj 8, 2009 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Hvala momci!Pomislio sam da je mozda potrbno dostelovati kvacilo posto kada ubacim u brzinu motor blago krene(dok ga drzim pod kvacilom) Treba da podesiš sailu gore kod volana odvaja suviše nisko kad kreneš da popuštaštaš ručicu on odmah odvaja kvačilo a treba otprilike na pola ili na dve trećine bar je tako kod mene, isti problem sam imao kada sam kupio motor ručica je odvajala suviše nisko čak mi se gasio kad kećem debil nisam vozio dugo motor sa menjačem pa se odvikao, kada sam podessio nisam više imao problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
savke 643 Napisano Maj 10, 2009 Svrati ponekad, 404 postova Lokacija: Novi Becej Motocikl: Honda CBR 900rr Prijavi odgovor kao problematičan Dostelovao sam kavicilo i nista...opet kada se zagreje nece u drugu brzinu!Probacu da spustim papucicu menjaca za koji zub,ako ni to ne pomogne pravac u servis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 61 Napisano Maj 10, 2009 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Pa šta ceš najbolje u servis kad štelovanje nije pomoglo dok je pod garancijom,mada ja sam ubedjen da nije ništa ozbiljno.pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miStery 1 Napisano Maj 10, 2009 Svrati ponekad, 111 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako ti je za utehu,imali smo i mi slichan problem sa prvim speedom 150cc,i u servisu su nam to sredili da moze da se vozi normalno,mada i dalje je malo teze ishao u 2. brzinu.Nama tada nije ni palo na pamet da shtelujemo kvachilo a istina,kvachilo mu je bilo mekanije u odnosu na kvachilo kod sadashnjeg motora.Moze sve to lepo da se podesi veruj mi,na ovom motoru nema nikakvih problema sa menjanjem brzina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
savke 643 Napisano Maj 11, 2009 Svrati ponekad, 404 postova Lokacija: Novi Becej Motocikl: Honda CBR 900rr Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno je to sto u svku sledecu brzinu lepo ubacuje,bez ikakvih poteskoca... ???I to se desava kada se motor ugreje,hladan hoce u drugu bez problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Jesil probao da li oce da ubaci u drugu ako ne pritisnes kvacilo do kraja (nego otprilike tamo gde pocinje da hvata)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
savke 643 Napisano Maj 11, 2009 Svrati ponekad, 404 postova Lokacija: Novi Becej Motocikl: Honda CBR 900rr Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pojma sta sve vise nisam probao...ide sutra motor u servis pa cemo videti sta je... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefanFanatic 35 Napisano Decembar 23, 2012 Svrati ponekad, 178 postova Prijavi odgovor kao problematičan sipao ulje isto kao i staro, vozio motor sat dva i sledeci dan nece da presalta brzinu mislim da sam pokusavajuci dosao do 3 i sada ni makac ni napred ni nazad... ima li ko ideju sta mu je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Decembar 23, 2012 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan koje si ulje sipao, koliko je presao motor, menjaj ulje sipaj motul 5100 10W40, podmazi lanac, proveri sajle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Decembar 23, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Да ј... рак рака, ако је ово до уља. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Decembar 23, 2012 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan pa ako je sipao fush ulje ili vozio bez ulja onda cao, mora da se otvara masina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Decembar 23, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Та машина није избирљива према уљу, а и хајд покиушај да нашеш толико лоше уље. Једино може да се догоди да проклизава квачило од нових аутомобилских уља са којекаквим адитивима. Да је недостајало уља, верујем да би пре издао мотор него мењач. Мени личи на механички квар. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Decembar 24, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan A kako ulazi bez kvacila?Eto cisto da eliminises to,kad sam ja sklopio onog speeda 150cc koji je rasturen stajao godinu dana slepile su mu se lamelice,a ja ih nisam skidao da ih ocisitm,tako da nije kvacilo lepo odvajalo,kad se skroz zaustavim nisam mogao da pogodim neutral,a ovako u voznji je lepse ulazio u brzine bez nego sa kvacilom,tako da probaj i to,cisto da eliminisemo to. A inace moguce da je zbog ulja,meni se sa starim uljem desilo nekoliko puta tako da kad ga iz prve prebacujem u drugu da samo ostane u leru,pa moram da ga vratim u prvu i onda u drugu,nekad tako i izmedju ostalih brzina kao da ostane negde izmedju,pa menjac nece da ide dalje dok ga ne vratim u nizu,pa tek onda u visu,a kad sipam novo ulje u pocetku se to nikada ne desava,zato sam sad u potrazi za dobrim uljem,planiram da sipam sledeci put malo gusce cisto da vidim kako ce da se pokaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 36 Napisano Decembar 24, 2012 Svrati ponekad, 460 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan A da nisu u pitanju platine, jer negde sam procitao da ako su platine losije da teze ubacujes u brzinu.Probaj kada kreces iz prve u drugu normalno stisnes kvacilo ali u istom momentu ili nesto pre prebacivanja u drugu daj malko gasa pa ga onda prebaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Decembar 24, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Које бре платине? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 36 Napisano Decembar 24, 2012 Svrati ponekad, 460 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan OK moja greska ali da se ispravim. Ima ovde u IMPERIJI : Keeway supershadow - kvacilo. Pogledaj mozda je boljka ista. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...