Jump to content

Moto Zajednica

Drug na drumu i pored

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 121 postova

Danas sam otisao do Backe Palanke po dolmi od N.S. preko Futoga i Begeca. Malo ogladneo i svartio u restoran. Kad sam krenuo nazad culo se krrr. Da, to je bio onaj ocin ko katanac sto se stavlja kroz rupicu na disku ne bi li sprecio kradju motora, a koji sam ocigledno zaboravio da skinem. Bezuspesno sam pokusao da ga rukama  iscupam, da ga mrzim i ostalo, jednostavno nece ukezecio se i ukljestio disk. Sreca sto je bio kvalitetan i skup pa nije rasturio disk. Prisao sam prvom motorasu koga sam video (Bane) i pokazao mu kakao sam uspeo sebi da ulepsam dan. Bane je odmah nazvao majstora Jovu koji se svojim kolima dovezao za 5 minuta i isekao "ocin" i  malo obradio disk. Niko ni majstor Jova ni  Bane, ni da cuju za placanje, bez obzira na moje insistiranje.

Ja sam pocetnik ovo mi je prva godina na motoru, jel se to inace desava ? Mislim da su motorasi do te mere solidarni, pa to je davno zaboravljena osobina u Srbiji. Potpuo su me odusevili.

Puno pozdrava za Baneta i majstor Jovu iz Backe Palanke.

Dan je na kraju bio potpuno ispunjen.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Pa tako bi trebalo da bude, mada nisu svi ljudi takvi  :)

• Svrati ponekad, 268 postova

Palanka je inace puna onih koji imaju motore.kazem koji imaju i voze ih ali to je ono samo da bi bili vidjeni.pravih ,da kazem ,bajkera ima veoma malo.u to malo spadaju ako mogu tako da kazem samo pojedinci,a neki su na ovom forumu.oni ostali su manekeni na motorima.bez opreme,1000ccm,lova i ribe.jednostavno oni sto voze nesto kao ja npr od125ccm,i voze da bi uzivali a ne da bi bili vidjeni,nisu njihov nivo a mozda bi im cak bilo i ispod casti da nekom pomognu.Samposebi je imao srece,i to velike,da je sreo Baneta,clana ovog foruma koji mu je pomogao.po mom misljenju i ovde su takvi ljudi retkost.ali ipak sve pohvale Banetu i majstor Jovi.ipak lepse je da se o nama sudi po pojedincima nego po masi onih koji ne zavredjuju paznju.e zbog jednog Banete i Jove cast mi je sto sam i ja iz Backe Palanke.

• Svrati ponekad, 121 postova

Moje pitanje da li su svi motorasi takvi, bilo je vise retoricke prirode. Hvala svima koji su nesto odgovorili i  procitali ovaj napis. Pitanje je ustvari da li se i vama skoro desilo nesto slicno, odnosno to  da vam nepoznat bajker pomogne iz nevezanog. Ne verujem posebno u opste karakteristike neke grupe tipa lake plavuse, stedljivi Jevreji, kvarni politicari (dobro ovo  ajde i da prihavtim), solidarni bajkeri itd. Ipak na ovom sajtu su  svi kojima sam se obratio sa gomilom dosadnih pocetnicikih pitanja, odgovorili uljudno brzo i detaljno. Da ne sirim dalje, drug na drumu je arhaican naziv jos iz SFRJ za one sto mare i upravo zato sam se na pocetku zahvallio  svima koji su procitali.

• Zainteresovan, 719 postova
  • Motocikl: KTM ima

Lep primer koji moju romanticnu pricu kako ipak jos ima ljudi i dalje drzi u zivotu... Ako nam, jednom, pak, sjebu iluziju, bice stvarno tesko. A do tada da se nekako negujemo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja