Jump to content

Moto Zajednica

GPS ALARM?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 423 postova

Da li neko zna gde i da li ima kod nas da se ugradi alarm sa gps pracenjem??Cuo sam da postoji opcija da se uzme nesto tako u telekomu preko kartice ili kako vec??Logicno mi je da je to dosta sigurna opcija sto se tice kradje (pu pu pu daleko bilo) ::)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2143 postova

Plus uredjaj za ometanje koji se zakaci za motor i prolazi "pored tebe" a ti ga nevidis!

Ma nekako mi je to sa ometanjem suvishe sofisticirano za Srbiju,  lepo uteraju motor u garazu ili kombi,  skinu GPS modul i zdravo.

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

Jedina sansa da ti ovo pomogne je da  lopovi ne ocekuju da imas ugradjen GPS. Ako ga uteraju u garazu, GPS salje signal sa poslednjeg vidljivog mesta - ulaz u garazu. Ako ubace motor u kombi, kad ga istovaruju, GPS salje signal gde se motor nalazi u tom trenutku.

Jedino pitanje je  da li je moguce dobro sakriti uredjaj na motoru.

Koliko sam citao, uredjaj za ometanje je problem jer sprecava da se signal o poziciji vozila posalje.Tu nema pomoci.

• Svrati ponekad, 111 postova

Postoje razlicite varijante "satelitskog pracenja". Najjednostavnija, putem standardnog GPS signala, je najslabija jer kao sto rece Gremlin signal se gubi u zatvorenom prostoru. Medjutim moze biti jako korisna, kada vas sistem u realnom vremenu odmah upozori na mobilni ili neki drugi prijemnik, da je vozilo pomereno sa lokacije (aktiviran "lock"), a vi se nalazite u blizini...

Ali postoje (preko nekih firmi iz drugih zemalja) i mnogo sofisticiranije varijante pracenja koje koriste metodu pracenja putem radio talasa i lociranje je moguce i kada je vozilo bilo gde u zatvorenom prostoru (tj. vec ukradeno i "oterano u garazu"). Sa ovim sistemima, lociranje jedino nije moguce ako se vozilo skloni u tzv. "Faradejev kavez", za sta je lopovima ipak potreban neko sa malo znanja fizike. Ovi sistemi su sa relativnom skupljom mesecnom ili godisnjom pretplatom...

• Drug član, 2143 postova

I dalje mislim da se GPS tracking sistem obezbedjenja protiv kradje ne isplati, evo ovde su cene pa prosudite sami. Naravno sve zavisi od cene samog motora. Takodje verujem da se GPS modul vrlo lako prepoznaje i skida sa motora za nekoliko minuta i samim tim je prica zavrsena.

Klasican alarm i mehanicka zastita (lanac ili XENA Disc Lock) i garaza naravno,  mi se nekako chine boljim obezbedjenjem.

;)

post-621-12879031049729_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

Zasto toliko komplikovati stvari?

Postoji mnogo jeftinija, takoreci "Société Générale" varijanta. :D :D :D

Sve sto je potrebno jeste da imate neki stari mobilni telefon i da kupite karticu.

Taj stari mobilni sakrijete negde na motoru (po mogucnosti napravite tajnu pregradu) i ubacite mobilni koji ce raditi u 'SILENT' rezimu, znaci bez vibracija i zvona.

Ako neko ne daj boze ukrade motor, uvek mozete locirati svoj mobilni telefon preko policije ili telekoma.  ;)

• Svrati ponekad, 423 postova

Sve sto je potrebno jeste da imate neki stari mobilni telefon i da kupite karticu.

Taj stari mobilni sakrijete negde na motoru (po mogucnosti napravite tajnu pregradu) i ubacite mobilni koji ce raditi u 'SILENT' rezimu, znaci bez vibracija i zvona.

Ako neko ne daj boze ukrade motor, uvek mozete locirati svoj mobilni telefon preko policije ili telekoma.  ;)

Cuo sam za tu varijantu.Da li treba jos nesto ili samo da se stavi telefon i kartica unjega.El ne treba neka posebna kartica ili tako nesto?

• Drug član, 1151 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

Cuo sam za tu varijantu.Da li treba jos nesto ili samo da se stavi telefon i kartica unjega.El ne treba neka posebna kartica ili tako nesto?

+Napajanje za telefon.

• Security Consultant, 342 postova
  • Motocikl: Aprilja Pegaso

Ja sam to ranije radio i na kolima i na motorima

+Napajanje za telefon.

ali...telefon je isto tako lako naci kao i gps lokator, opet problem napajanja, da ne iscrpi akumulator!

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

Pa moze preko akumulatora, jer je relativnio mali potroshac, a ako ga redovno vozis motor nije problem.

Baterija je recimo 3-4 V na 100mAh, prema tome ja ne vidim problem ;)

DA, potrebna je kartica, jerje ona ta koja daje signal i omogucuje telekomu da locira mobilni.

Naravno namestite telefon na SILENT i bez vibracija ako zelite da ostane tajna :D :D :D :D :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja