Jump to content

Moto Zajednica

savet oko honde

Recommended Posts

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: suzuki gsxf 750

Zdravo, potreban mi je savet oko kupovine motora. Naime, konačno sam odlučio da kupim svoj prvi motor, odlučio sam se za enduro zato što su mi na više strana rekli da je za početnika najbolje da krene od nekog takvog motora, pošto sam na raspolaganju imao jedva nešto preko 1000e a sezona je skoro počela odlučio sam da što pre pokušam da uradim nešto po tom pitanju. S obzirom na moj skromni budzet prvi izbor su mi bili neki stariji motori koji se uklapaju u taj budzet, prijatelj mi je savetovao da gledam prvenstveno honde zato sto su njihovi motori vecinom pravljeni da traju..tako da mogu da uzmem motor star 10 i kusur godina, a da ne brinem da cu po ceo dan tražiti delove za menjanje. Tako sam došao do honde XL600. Čuo sam da stariji modeli <88 nemaju anlaser i da im je paljenje isključivo preko kick startera. Zanima me da li neko ima iskustva sa ovim motorom i da li zna nešto o ovome, da li bi mogao da mi da bilo kakav savet oko ovog motora ili kupovine sličnog. Unapred HVALA. Djordje.  ::)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

Honda XL600 je dobar motor, ja vozim nesto slicno. Mozda je ipak malo prejak i previsok za pocetnika, ne znam koliko godina imas i koliko si visok.

Kurbla nije bauk, nije bas neka elegancija ali motor bez anlasera je laksi i pouzdanost je nesto veca.

Ja sam se vezbao i polagao za A kategoriju na manjem motoru (MZ) i srdacno mogu da preporucim neku cetvorotaktnu masinu od 125 ili 250 kubika za pocetnika.

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: suzuki gsxf 750

Gledam ove oglase ali na kraju mi uvek ovaj motor ispadne kao najpovoljnije resenje.. visok sam 195 i imam 19 god. ne znam koliko to utiče na izbor motora..

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

e ako imas 19 godina onda nista  ;D uzimaj munjo sto ti srce iste i kolko para imas... posto su pomerali (ili si ti otvorio ovo na dva mesta) temu imas par linkova na onoj drugoj temi...

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Gledam ove oglase ali na kraju mi uvek ovaj motor ispadne kao najpovoljnije resenje.. visok sam 195 i imam 19 god. ne znam koliko to utiče na izbor motora..

Imajuci u vidu tvoj uzrast, visinu, i da ti je prvi motor, moja preporuka ti je Yamaha DT 125 R. Zahvalan enduro motor koji sa cross gumama moze da zada muke i ozbiljnijim motorima, mala registracija, izdrzljiv, samo naci dobro ocuvanog i mozes lepo da se navozis.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja