stari vujadin 12 Napisano April 28, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedan oblajznuli M6 navoj na cilindru, u njega se srafi imbus sa glave. Razmisljam, ima tu neka 3 resenja, koje biste mi vi preporucili? -da kod strugara uradim reducir sa npr. M8 na M6 -da urezem sledeci veci navoj u cilindar i koristim sraf veceg precnika -da uradim helicoil ulozak kod majstora Ja bih najradije uradio ovu prvu varijantu ali se plasim da zbog razlicitog sirenja dva materijala na temperaturi nemam neke probleme. Sta kazete? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tornado2405 4 Napisano April 28, 2009 U prolazu, 20 postova Lokacija: Maribor, Slovenija Motocikl: Honda Deauvill NT650, BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Moj predlog je HELICOIL. Sa tim imam iskustva i veruj, da nečeš imati problema sa tim repariranim navojem. Ja koristim Helicoil na modelarskim motorima. Zbog čestog razstavljenja motora navoj u aluminiju se brzo pokvari. Posla reparature nikakvih problema. Upotrebljavam M3,4,5 i 6. Imam i navrtanj za svečice. Ako imaš strah od širenja materijal i izpadanja ne trebaš brinuti. Helicoilom se rapariraju i navoji za svečice. Nisam još čuo, da to ne bi funkcioniralo. Mislim, da nepovoljnijih uvjeta ne bi našao na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano April 28, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan rzaliciti metali se ne sjedinjavaju a isti da . tako dati se moze desiti da nemozes da odvijes jer je zapeklo kod prve opcije . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6800 Napisano April 28, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Heliciol +1.extra izum Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...