Jump to content

Moto Zajednica

tornado2405

Članovi
  • Broj tema i poruka

    20
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu tornado2405

  • Rođendan 24.05.1959.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Maribor, Slovenija
  • Motocikl
    Honda Deauvill NT650, BMW R1150RT

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

tornado2405's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

4

Reputacija u zajednici

  1. Krajem juna planiramo put do Makedonije. Ima li negde moto skup u to vreme?
  2. Vrlo lep putopis. I sam imam želju i plan obići Rumuniju. 2011 smo sa suprugom obišli deo krajeva od BG do Đerdapa. Usput smo zaustavili i u Lepenskom viru. U sečanju mi je ostao ovaj čuvar, koji nas je na njegovo veliko inzistiranje počastio kafom, makar smo je pri ulasku već popili. ''Nemoj da odbijaš kafu, kada te brat Srbin počasti'' je bio toliko jak argumenat, da smo pristali popiti tu kafu. Vrlo simaptičan gest koji ostaje u lepom sečanju.
  3. Možda su pale sa kamiona??????????????
  4. Majstorski urađeno! Sada još staviš emblem;
  5. tornado2405

    Kaciga

    Obe kacige su iz različitih materijala: 500-ka Advanced Polycarbonate Composite engineered shell 750-ka Fiberglass/Kevlar™ Matrix Shell: Quiet, aero-tuned design for wind-tunnel tested U svakom slučaju je bolji izbor 750. Želio bih te upozoriti na ''sveto pismo'' kod kupnje kacige. Prvo moraš naći tip i proizvođača kacige. Nisu sve kacige iste. Ja sam najprije hteo kupiti NOLAN-ku ali mi je bila ''pretesna'' na prednjem delu, potom sam probao CABERG. Oblik školjke mi nikje odgovarao, pritiskala me na teme glave. U jednom danu sam navukao jedno 15 kaciga. Na kraju sam uzeo SCHUBERT Concept. U drugom koraku sam kiksao. Poslije tolikih proba već bole uši cela glava zbog tolikih navlačenja. Kupio sam kacigu jer sam imao osečaj, da mi u tom trenutku najbolje pristaje. Drugi dan kada sam ponovo probao - katastrofa. Prevelika kaciga. Srečom trgovac (Luis i Gracu9 razumije to pa u roku 48 sati još menja kacigu. Kod kračih relacijo nepravilan odabir ne osetiš tako jako, na dužim vožnjama je slaba kaciga ko premleni cipeli! Na Luis webu imaš pomočnik za odabir kacige. http://www.louis.de/_1086b59e34f686df84b597c00a8d086c85/index.php?topic=helmberater Ako je jezik problem mogu pomoči.
  6. Oba motora koje uspoređujete su tipični kruzeri. Po visini i komoditetu su jako slični. Magnu imaju dvojica mojih drugova, a jedan je imao Shadow-ku. Razlika (i to velika ) je u mašini. Magna ima motor od 90KS i to je živa vatra. Kad mu pričepiš gas to idi, pa ide, kako bi narod rekao ''200 s mesta''. Sa Shadowkom to nije slučaj. Mašina u Magni je iz Honde VFR. Model je bio pravljen najviše za američko tržište. 4 auspuha su joj stavili samo zbog toga, da ima tzv. čoper sound. Preko 3000 o/min dobija zvuk cestovnog motora. Pogledaj snimke na Ja da biram, dajem glas Magni! Youtube ima jih puno, npr. Moj drug Peter na Magni:
  7. Poštovani kolege bikeri U koliko nekoga zanese put za prvomajske praznike u Sloveniju pozivamo ga, da se nama pridruži na našem pikniku. Dobrodošli. POZIV na otvaranje CHAPTER HOUSE-a LE MC BLUE KNIGHTS SLOVENIJA I – directorat Maribor koji će se dogoditi 31. maja 2014. Okupljanje između 10.00 in 12.00 na parkiringu ispod Pohorske uspinjače (Pohorska ulica 60, Maribor), sa manjim pogoščenje za dobrodošlicu. Sledi grupna vožnja do CHAPTER HOUS-a, gdje čemo se uz dobro piće, klopu i muziku opustiti i dobro zabavljati. Organizirano je besplatno kempiranje u kempu uz Chapter House-u, sa sanitarija in tušem. Naš moto tog dana uz RIDE WITH PRIDE i DOĐI U MIRU I VESELI SE (COME IN PEACE AND HAVE FUN). Molimo potvrdite dolazak na: EMAIL: blueknights.slo1@gmail.com ili torr69@gmail.com FACEBOOK (ZS): https://www.facebook.com/slo.knights Slo Ena Blue Knights INFO CLUB: http://www.blueknights.si/ Sve informacije na telefonu: 070 292 456 ALI 040 611 655 Peter Mirt – Thor ili Stane Golob - Taubi RIDE WITH PRIDE Stane Golob - Taubi Sašo Geč – Saš DIRECTOR – MB PREDSEDNIK LE MC BK SLO I
  8. Tema je malo stara ali i da se ja uključim sa mojim iskustvom. Honda Deauvill NT650 je bio moj prvi motor. Za tu varijantu sam se odlučio jer sam u startu rešio tip motora koji želim: 1. motor cruiser za putovanja sa nekim komoditetom 2. obavezno kardan Na izboru sam imao BMW RT, Pan Europiana, Yamaha FJR, Kawa,.... Sa obzirom, da je to moj prvi motor nekako sa respektom do jačih motora odluka je pala na Honda Deauvill NT650. Kupio sam polavan motor iz Njemačke sa pređenih 22kkm god. 2002. Več prvi dojam je bio dobar, bez obzira na relativno malu kubaturu i snagu motor izgleda ''ko pravi motor''. Uz moju visinu 183cmm i 115kg te težinu moje supruge i svom prtljagom taj motorič nas je prevezo po lepom delu ex YU. Na žalost zbog bolesnih roditelja 2013 nismno prešli više od 750km. Jedina zamerka koju sam imao je prednji šajba. Zbog moje visine mi je stuja zraka tukla tačno u visini očiju, pa sam zbog toga povisio staklo. To mi je majstorski odradio Dejan iz Beograda. Sada mogu iza stakla zapaliti cigaretu. Sa dodatnim koferom od 50l litara malo pedatniji vozač BP upakira svu prtljagu koju trebaš. Očituje mu se mala snaga i velika težina. Moram reći, da ja nisam imao taj dojam, barem ne zbog mog načina vožnje. Autoput (koji izbegavam) do 130km/h, a na otvorenom je vožnja od 70-100km/h pravi užitak. Što se motor samog tiče več ste rekli više manje sve, motor jako pouzdan nije sklon kvaru, menjaš ulje, kontrola svih tečnosti i vozi miško. 2 cilindra mu daju pravi osečaj motora. Neki moj prijatelj kaže da je bog sve značajne stvari napravio u paru, uši, oči, ruke noge, sise, muda..........i pravi motor mora imati dva cilindra! Motor preporučujem bikerima kojima nije imperativ u što kračem vremenu stiči od tačke A do B, nego stvarno uživati u lagodnoj vožnji uz male troškove registracije, održavanja............ Moja želja je, da bi supruga položila A kategoriju i da kupimo još jedan takav motor, ali niti da čuje. Ali kako nije u startu htela ni čuti za motor ( a sada me več proziva kada idemo na vožnju) mislim, da će ipak ostati kod kuće i da ćemo voziti svaki svoj.
  9. Velika mi je želje obići te krajeve tako, da planiram možda čak i ove godine turu na tu stranu. Sa obzirom, da dolazim iz Slovenije planiram put preko Sarajeva do Tjentišta i dalje u Crnu Goru, možda čak preko Abanija do Makedonije. Zanima me: -kako izgledaju putevi na tim lokalitetima. Sa obzirom na moj motor nebih baš iskušao sreču po makadamu i prevelikim rupama na putu. - kakve su mogučnosti nočenja na tim lokacijama
  10. Izgleda, da smo odabrali slabu varijantu. :-\ U okolino nema ništa interesantno.
  11. I ove godine planiramo 5-6 dnevnu turu po Srbiji. Prošle godine smo pošli ''čoporativno'' sa 14 bikea ove godine zbog komoditete krečemo samo dva motora sa četiri osobe. Odlučili smo, da se lociramo u Banja Koviljaći i od tuda pravimo manje ture po okolino. Plan nama je obići Oplenac (koji smo prošle godine propustili zbog lošeg vremena), Kragujevac, samu okolino Banje -Tršić, Manastir Tronoša. Jedan dan planiramo do Bijeljine i okoline. Molim vas, da mi predložite šta o okolini još ima interesantno za pogledati i obići. Evo i malo sličica sa prošlo godišnje ture: http://picasaweb.google.com/r.koban/PIKNIKHalozeInBeogradJunij2009?locked=true#
  12. Tu nema velike filozofije. Nije problem u snazi i kubaturi motora, nego u količini pameti, razuma u glavi. Za idiote je i 50ccm za početak previše (za neke je na žalost to i kraj). Velik broj ljudi je počeo na snažnom i brzom motoru i voze ga još dana današnjeg.
  13. Ok, hvala na tim informacijama. Moraš razumeti, da sam malo dosadan, jer i meni kolege postavljaju pitanja oko toga. Ne bih želio, da zbog kakve krive informacije padnu prigovori o organizaciji.
  14. A za one koji dolazimo prvi put, može neka tačnija informacija, i zanima me koliko je karta za ulaz? http://www.indjija-tourism.com/code/navigate.php?Id=34
  15. Jeli, to dobar broj 064 [glow=red,2,300] 000[/glow] 49 40???
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja