Space Director 24 Napisano April 26, 2009 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Nisam vjerovao da cu zbog njega otvoriti ovaj topic a na svom forumu otvarati podforum Crna Hronika, ali neka "nebeska pravda" me po ko zna koji put natjera na to, kao i da se zapitam o kakvoj se to pravdi radi kad odlaze prerano dobri i pravi ljudi, a oni koji su sve suprotno od toga dozive duboku starost. Veljko je moj prijatelj od nedavno, ali je moja tuga danas ogromna je nije vise sa nama. Veljko koji mi je pomogao da kupim svoj prvi motor,"crnu kobilu", kako je on zvao i koju je on posle kupovine vozio do garaze jer ja nisam znao, upucivao me, ucio, savjetovao da kupujem opremu i prije svega uveseljavao, cinio me srecnim i veselim svaki put kad ga vidim ili cujem. Ne samo mene, sve nas, svi smo mi dobili dio njegove nevjerovatne harizme koju je nosio svuda i uvijek sa sobom. Kao i sve stvari u zivotu, sve hobije i ljubavi koje je imao i zivio kako malo ko od nas zivi, a imao ih je mnogo, zivio je do kraja, extremno, bez zadrske i vracanja unazad. Svaki put kad sam ga vidio na motoru, ledio sam se od prizora koji mi je bio pred ocima, a strah mi je brisao Chika-Veljin osmijeh, jer to je bio SuperFlyGuy koji je sve mogao, bio prvi, najbolji. Jednostavno to je bio Veljko. Tako je bilio i sa ronjenjem, hobijem kojem se predao potpuno, do kraja. U svom stilu, extremno i potpuno ii ako su ga odgovarali da je opasno da ostaje toliko dugo po 2.5minuta po svakom zaronu. U petak 24 Aprila je Veljko zaronio poslednji put, u Budvi na plazi izmedju Mogrena i Jaza. Suze mi dolaze jer shvacam da nikad vise necu cuti nijednu od njegovih milion prica, o svojim iskustvima, o Zavali u Budvi, o Sofiji cerci komandanta americke vojne baze, o plazama Vijetnama, o skijanju na Alpima, zgroziti se nad njegovim do kraja oguljenim gumama koje se i dalje vrte brze i ludje od icijih... Ne mogu da vjerujem da nikad necu cuti vise:"Raggio Fotonico, jeli ta crna kobila marsira ili galopira?" Pocivaj u miru moj druze, neka su ti siroki putevi nebeski i bistre dubine u koje ces zaroniti Tvoj tuzni prijatelj Raggio Fotonico Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmajcic 11 Napisano April 26, 2009 U prolazu, 64 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda VT 600 Shadow Kymco People S 200i Prijavi odgovor kao problematičan Zao mi je coveka, zao mi je tvoje tuge. Ako ti je za utehu.. umro je od onog sto je voleo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano April 26, 2009 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da verujem... Ode Velja. Toliko energije i adrenalina u jednom srcu, retko sreće čovek. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano April 26, 2009 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Ode.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hoze 153 Napisano April 26, 2009 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan :'( :'( :'( nemogu da verujem :'( :'( :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jezda 24 Napisano April 26, 2009 Svrati ponekad, 218 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Pokoj mu dusi. A ko je zivopisni Veljko,i koliko je imao godina? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1373 Napisano April 26, 2009 I N S T R U K T O R, 1204 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Bas je bio faca ! Pun dozivljajakoje tako lepo prepricava. Pokoj mu dusi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano April 26, 2009 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Putuj Dainese man! Shiroki ti putevi gospodnji bili. :'( Sreshcemo se mi opet! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pop Milan 1 Napisano April 26, 2009 U prolazu, 42 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Saucesce porodici i prijateljima. :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano April 26, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Kako poginu čovek, šta se desilo ?!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano April 26, 2009 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Tijelo ronioca nađeno na dnu mora OKONČANA POTRAGA ZA VELJKOM J. VLAHOVIĆEM KOJI JE NESTAO U PETAK U BUDVI Budva – Nakon gotovo cjelodnevne potrage, specijalizovana ekipa policijskih ronilaca juče oko 16 časova pronašla je u moru kod Velike ponte na drugoj mogrenskoj plaži beživotno tijelo Beograđanina Veljka J. Vlahovića (41). Vlahović je, kako “Vijesti” saznaju, prekjuče oko 14 časova sa podvodnom puškom krenuo u ribolov i svoje lične stvari i motocikl ostavio na plaži Ričardova glava kod prijatelja. Vlahović, koji je poznat kao strastveni ronilac i ribolovac, gotovo svaki lijep dan koristio je za svoj hobi. Kobnog dana, Vlahović je ronio na dah, tako da se sumnja da mu je pozlilo na dubini, što je uslovilo i davljenje. Nakon što se nije vratio ni poslije nekoliko sati, njegov nestanak policiji su prijavili lokalni ribari, pa je uslijedila potraga kojom je rukovodilo odjeljenje Plovne jedinice Budva. U potragu se uključio i helikopter MUP-a, koji je preksinoć reflektorima osvjetljavao cijeli mogrenski zaliv, gdje se pretpostavljalo da je Vlahović ronio. Kako ga nijesu pronašli do kasno u noć, potraga je nastavljena juče ujutro. Oko podne stigla je ekipa ronilaca iz Podgorice, koja je počela pretragu cijelog akvatorijuma od Starog grada do mogrenske plaže. Tijelo Vlahovića pronađeno je juče oko 14,30 časova na dvadesetak metara od stijene Velika ponta na kraju mogrenske plaže na dnu mora, na dubini od 20 metara, a nedaleko od beživotnog tijela bila je i podvodna puška. Kako “Vijesti” saznaju, Vlahović se prije mjesec požalio da mu je prilikom ribolova pozlilo, te da je tada osjetio nesvjesticu i da se ničega nije sjećao. Uz asistenciju pripadnika budvanske policije, uviđaj je juče izvršio istražni sudija podgoričkog Višeg suda Radomir Ivanović. Sudija Ivanović izjavio je “Vijestima” da je Vlahović rođen u Beogradu, a da je povremeno živio u Budvi. - Bio je strastveni, obučeni ronilac. Naredio sam obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti - kazao je Ivanović. V.L.-K.R. http://www.vijesti.cg.yu/index.php?id=302934 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jamana 43 Napisano April 26, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT Prijavi odgovor kao problematičan Ako je za utehu,kazu da je smrt davljenjem najlepsa smrt jer te u nekom trenutku kad se pluca napune vodom obuzme potpuni mir i ravnodusnost. Neka mu je laka zemlja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano April 26, 2009 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Na ovom forumu ciji link Vam saljem: http://www.submania.hr/forum/index.php?topic=5876.msg92346#msg92346 Veljko je opisao svoj prvu situaciju-kad je izgubio svest SWB (shallow water blackout) koja mu se dogodla pri ronjenju na dah u Novembru 2008.Na zalost to upozorenje nije bilo dovoljno. Posle ovog drugog nesrecnog zarona 24.04.2009. verovatno mu se ponovila slicna situacija, a kada su ga sutradan izvukli sa dna danasnjim obdukcijski nalazom je utvrdjeno da su mu mozak i srce bili u redu sto po njima odbacuje mogucnost da je stradao od ljudi koji ribu vade dinamitom.Jednostavno je izgubio svest, poceo je da tone jer je imao visak tegova, pluca su se napunila vodom a alveole popucale.Doktorka koja je radila obdukciju nije primetila nista sumnjivo niti neobicno na njegovom telu! Sahrana naseg Veljka Vlahovica-Superflyguy-a, je 27.04.2009.god u 15h u Podgorici,Crna Gora, na groblju u Zagorici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pero rep 127 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: cacak Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam srecu da upoznam takvog coveka , a sada neznam gdesam? Prijatelju, molim za tebe.Pocivaj u miru! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jezda 24 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 218 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Najezio sam se kad sam procitao tekst na forumu submania,pa on je vec imao opomenu! Nazalost,ponovilo se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
murke 0 Napisano April 27, 2009 U prolazu, 20 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan neka mu je laka zemlja i mirno more :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano April 27, 2009 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Život mu je prošao u traženju granica... avijacija, motociklizam, skijanje, ronjenje... Poslije toliko godina došao je do svojih granica i valjda će sada naći mir... Fotke sa jedne od mnogih vožnji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano April 27, 2009 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan Poznavao sam coveka!! Tacnije posle jednog zanimljivog jurcanja po Beogradskim ulicama upoznasmo se na semaforu i naravno na pice... Bio je streptomicin za zene ... Sta reci Neka su ti siroki putevi nebeski! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan ova pisana rec nemoze docarati moju zalost za veljkom :'(kratko smo se poznavali,bili u kontaktu...veljko je bio adrenalinska velicina,maher za voznju...ma dosta toga...pocivaj u miru dragi prijatelju,zao mi je sto necu moci da te ispratim na poslednji put,neka te cuvaju andjelice...ides na bolje mesto... :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano April 27, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Najiskrenije saucesce porodici i prijateljima... :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 943 Napisano April 27, 2009 Drug član, 1574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Au jebote kad se sad nisam slogirao :'( :'( :'( Tresem se , srce mi preskace uzas. Sa Veljkom sam imao akcije zenske vrste, bio je covek vojni pilot a vecina ne zna i fenomenalan crtac i slikar, radio sa airbrushem, uvek vozio u full opremi koja ga je pre par godina i spasla nakon udara taksiste i salta mortale. Nismo se vidjali cesto koliko smo hteli jer je bio jebivetar u pozitivnom smislu, radio 5 stvari odjednom ali ih je sve radio prokleto dobro... E ovo me bas bas pogodilo..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano April 27, 2009 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Auu. Procitah temu ovde. Procitah temu na Submania.hr. Tuga. :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duh koji hoda 860 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan Neka mu je laka crna zemlja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano April 27, 2009 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Anđeli mu sa dušom i Carstvo mu nebesko. E jebiga , ...Veljko će zauvijek ostati u mom sijećanju kao zaluđenik za avionima , biker koji je uvijek bio u ful opremi i davao primer svima kako treba postovati svoj život dok si na motoru , i kao čovijek vedrog duha , uvijek nasmijan i raspoložen za zezanciju . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Takav je bio Veljko, slobodno cu reci, naš Veljko... Danas je sahranjen u Bijelom Polju u 15h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...