Jump to content

Moto Zajednica

pocetnicki nejkid za 2500E?

Recommended Posts

• U prolazu, 9 postova

Pozdrav svima :) !

Uzimam svoj prvi motor i resio sam, posto mi je to prvi motor (posle par godina skuterisanja)

da to ne bude neka  bas divlja zver, ali  koja se snalazi u gradskoj guzvi i koja moze ponekad na vikend putovanje.

Zbog visine (ponosnih 175  ;D ) sam odustao od endura i supermotoa...

i fokusirao se na nejkide koji su mi ipak i najlepsi motori. Mozda nesto dvocilindricno od 500 kubika?

Vidim da ima prilican izbor za okvirno te pare i da su sve to odlicni motori i verovatno se necu zeznuti u svakom slucaju,

ali eto iskusne kolege mozda imaju neki dobar savet...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Suzuki GS500.

Kawasaki GPZ500, nije naked ali ispunjava tvoje kriterijume.

P.S. Kawu u jako dobrom stanju prodaje Marko, imas je u oglasima, takodje u oglasima na forumu, mozes naci i par Suzana. ;)

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: CBR 900 RR Fireblade

@panzer

Ne zelis da u svojoj bajkerskoj karijeri propustis neku zujalicu valjda? :) Ja bih pokusao sa 125ccm jednu sezonu... I to su dozivljaji... :) :)

Inace ako hoces veci motor, kupi Suzuki Bandit 600ccm... Probaj da nadjes 400ccm (idealno za tebe sada -> tesko ces ga naci nazalost) ili 600ccm...

To je odlican motor... Ja bih sada kupio 600ccm varijantu, nego pocela sezona pa dok prodam moj ovo-ono ode pola sezone... :) :)

A ni Suzuki GS500 nije los motorcic... :)

• U prolazu, 9 postova

Pa da, gs500 mi je svakako jedna od solucija.

Razmisljao sam se i o banditu 400, on mi je na oko mozda i najlepsi ali koliko sam cuo nesto duze se ceka na delove :-\  ...

A sta kazete za er5, jeste da ima dobos pozadi, ali izgleda ok i relativno je jeftin. Mozda i cb500, ali nema ih mnogo po oglasima?

• U prolazu, 9 postova

@panzer

Ne zelis da u svojoj bajkerskoj karijeri propustis neku zujalicu valjda? :) Ja bih pokusao sa 125ccm jednu sezonu... I to su dozivljaji... :) :)

Hehe...prozujalo je vreme kad sam trebao to da vozim  :)

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Ja sam imao istu dilemu, i jos je imam, u obzir GS500, Bandit400, CB500, Bandit -> 4 cilindra = raj za usi,

sto se delova tice, i ja sam se plasio toga ali svi pricaju da delova ima, samo kad ti trebaju nesto ih nema  :P

na bandita nesto mnogo pucaju cene, ne znam zasto?

naj bitnije ti je da nadjes dobro ocuvan primerak...

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Ma GS500 laganica za pocetnika, vecina ima i blokadu. A i lepuskast je  ;)

Aminujem!! Odličan brmbać za pristojne novce.

• U prolazu, 93 postova

Nemam nista protiv GSa osim sto izgleda kao dete od CBa kad stanu jedan pored drugog, nego me je bas iznenadilo da Cope i Peki koji voze Honde preporucuju GSa, pa molim za objasnjenje po cemu je to GS bolja kupovina od CBa. Da ne bude zabune motor koji prodajem ne upada u tu cenovnu grupu tako da nema nikakve veze sa ovim.

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

ako vec hoces nakeda za pocetnike onda uzimaj GS500, ali Honda CB500 je isto jako lep motor i ima par konjica vise od gs-a. i CB se cuje nekako lepse nego GS. tako da moj glas ipak ide Hondi  ;)  :)

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Nemam nista protiv GSa osim sto izgleda kao dete od CBa kad stanu jedan pored drugog, nego me je bas iznenadilo da Cope i Peki koji voze Honde preporucuju GSa, pa molim za objasnjenje po cemu je to GS bolja kupovina od CBa. Da ne bude zabune motor koji prodajem ne upada u tu cenovnu grupu tako da nema nikakve veze sa ovim.

Iz nekog razloga je GS-ić jeftiniji i na tržištu se mogu naći lepi primerci, što ne znači da je manje kvalitetan, a oba motora su skoro ko blizanci.

A ako ćemo o poređenju stavi XX pored CB pa onda reci kome je veći :) Dakle čveku treba početnički motor, i j abi mu najradije savetovao 250 ccm.

• U prolazu, 93 postova

Kad su jedan pored drugog i nisu kao blizanci, CB je dosta veci i jaci. Zasto niko ne pominje ER5 njih ima dosta u dobrom stanju i novijih godista. Ako naletis na nekog u oglasima pogledaj ga jer se lakse vozi od CB.

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Razmisljas kako valja.Koji god motocikl (dvo cilindricni) od 500 ccm uzmes neces pogresiti.Razlike su minimalne,vise se radi o licnom ukusu,nego o vaznim razlikama koje se odnose na voznju.Sto mladje to bolje ;D

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

....nego me je bas iznenadilo da Cope i Peki koji voze Honde preporucuju GSa, pa molim za objasnjenje po cemu je to GS bolja kupovina od CBa. Da ne bude zabune motor koji prodajem ne upada u tu cenovnu grupu tako da nema nikakve veze sa ovim.

Sam si brate odgovorio na to pitanje  ;)

• Svrati ponekad, 357 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000

Kawasaki ER-5 sa proverenom masinom od 498 ccm-a koja se nasla i na GPZ-u, KLE-e, EN-u, ER-u...

Vozim ga vec trecu sezonu bez problema...

post-1277-12879028985207_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 398 postova
  • Motocikl: KTM SMR 690

ae panzer ne tupi ga vishe kupuj neshto pa da se vozikamo ko ljudi... marko je polozio testove juce sad je red na tebe :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja