boki94 2 Napisano April 13, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Pulser 125 Prijavi odgovor kao problematičan sad sam video da se javljaju mehuri negde dole pa idu ka gore prvo rokne jedan kod + pa posle kod - i tako na nekoliko sekundi ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shonsi 41 Napisano April 13, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Zemun Motocikl: XL 1000V Prijavi odgovor kao problematičan Jeste! Normalno je. Kao sto je normalno da se greje prilikom punjenja sa punjacem. Nista ne brini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki94 2 Napisano April 13, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Pulser 125 Prijavi odgovor kao problematičan ok. hvala ti. nesto mi se brzo prazni akumulator pa me brine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano April 13, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja ga obicno punim dok nepocne da baca mehurice gore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki94 2 Napisano April 13, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Pulser 125 Prijavi odgovor kao problematičan ja ga punim 2 sata standard Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki94 2 Napisano April 13, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Pulser 125 Prijavi odgovor kao problematičan znaci jos 15 minuta. danas me ostavio nije hteo da upali zbog akumulatora. bruka morao sam da ga guram. mora malo da se nabije kondicija i tako stalno. nego me iznerviralo stajao je zimus na minusu 10 dana bez plastike i upalio bez problema i sad se malo spustila temperatura i nece, nema snagu da povuce, i tako ostado ja da guram od skole kroz centar do garaze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemkec 3 Napisano April 13, 2009 U prolazu, 88 postova Lokacija: NS Motocikl: GSXR K5 Prijavi odgovor kao problematičan sta ima od tog punjenja jedno paljenje? zavisi koliko puni taj punjac mAh. posto ti je kiselniski akumulator nadam se da si otvorio gore cepove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 13, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Kad pocne da " kljuca " , treba ga ostaviti jos sat vremena na punjacu ( puniti slabijom strujom ). Takodje je dobro za vreme punjenja nekoliko puta akumulator nagnuti na levu i desnu stranu. Tom prilikom ce gomila mehurova krenuti na gore. Prilikom punjenja akumulatora dolazi do hemiskog procesa, i tad se stvaraju mehurovi . Tu gde se stvore ( izmedju ploca akumulatora ) nema procesa, pa se i akumulator slabije puni. Zato je potrebno ovo ljuljanje da bi se bolje napunio. Isto se dogadja i prilikom voznje motora, samo sto tad usled vibracija mehurovi sami izlaze . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki94 2 Napisano April 13, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Pulser 125 Prijavi odgovor kao problematičan sta ima od tog punjenja jedno paljenje? zavisi koliko puni taj punjac mAh. posto ti je kiselniski akumulator nadam se da si otvorio gore cepove. nisam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemkec 3 Napisano April 13, 2009 U prolazu, 88 postova Lokacija: NS Motocikl: GSXR K5 Prijavi odgovor kao problematičan otvori obavezno cepove i pazi da ti ne ode po rukama ta kiselina. Ko zna drugaru je na skuteru bio kiselinski 12v 4Ah i od polovine leta do kraja zime ga nije palio i neki dan on probo nemoze alnaser ni da okrene, dono kod mene napunio jednom za 2 sata prokljucala kiselina gore, evo sad pali skuter ko lud. al ako ti njega punis svakih par dana ili vise puta mesecno gotov je, moras uzeti drugi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki94 2 Napisano April 13, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Pulser 125 Prijavi odgovor kao problematičan videcu. ako sledeci put brzo zajebe menjam. kolko se krecu cene tih 12v? jer ja imamd tech za sve treba struja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano April 13, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan videcu. ako sledeci put brzo zajebe menjam. kolko se krecu cene tih 12v? jer ja imamd tech za sve treba struja Kakvim punjacem punis akumulator? Koliko god mu treba struje on mora da je obezbedi, a akumulator ti sluzi gotovo samo za paljenje masine. Da nisi ti njega sprzio jakom strujom, ili ti motor ne puni kako treba. Imas li dovoljan nivo kiseline u akumulatoru? Ako nemas dospi destiloovanu vodu, ne kiselinu (kiselina ne isparava, potreban je odgovarajuci odnos). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki94 2 Napisano April 13, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Pulser 125 Prijavi odgovor kao problematičan ne znam. valjda pumpa, komp, dizne. poslednja 2 puta sam punio ja, pre je majstor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shonsi 41 Napisano April 14, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Zemun Motocikl: XL 1000V Prijavi odgovor kao problematičan Akumulator se uvek puni jacinom struje koja je 10% od jacine akumulatora. To jest, ako je akumulator 12Ah treba da se puni jacinom struje od 1.2Ampera, 9Ah se puni sa 0.9 ampera i tako dalje. Obavezno pogledaj da li imas kalcifikaciju na nekoj od celija. Manifestuje se kao beli talog. Ako imas, ta celija je vrisnula i akumulator ti nece imati punu snagu. Mozes ga puniti koliko ti volja, ali se brzo isprazni. Trebalo bi da odes kod nekog elektricara da ti izmeri odnos kiseline u akumulatoru. Ako je klasican kiselinski treba da bude 1.28% kiseline. Obavezno kontrolisi nivo tecnosti i ako treba dospi SAMO destilovanu vodu. Ako nivo padne ispod minimuma i ogoli celije, desava se kalcifikacija. Moj ti je savet da odnese u Ruzveltovu ili u Dzona Kenedija na N. Beogradu u servis za akumulatore. Ljudi ti lepo provere akumulator za male pare i znas na cemu si Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki94 2 Napisano April 14, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Pulser 125 Prijavi odgovor kao problematičan sve je to lepo samo sto ja nisam iz bg-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shonsi 41 Napisano April 14, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Zemun Motocikl: XL 1000V Prijavi odgovor kao problematičan Ahahaha...znao sam da sam negde zezno stvar :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki94 2 Napisano April 14, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Pulser 125 Prijavi odgovor kao problematičan ljudi smo, gresimo ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...