Jump to content

Moto Zajednica

GSX-R1100 1990 (L model)

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12120 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Suzuki GSX-R1100 1990 (L model)

zm4Sj_1990gsxr1100whitebluest.jpg

By lalajko1

Dajte svoj komentar iskljucivo ako ste vozili ili posjedovali ovaj motocikl. Niposto nikakve komentare u stilu "cuo sam", "rekli su mi" i slicno. Odgovorite na sledeca pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima bice istog trenutka obrisan.

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

Navesti tacno godiste motocikla koji ste vozili..

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

"Posjedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

3. Sta mi se dopada:

"Odlicne kocnice i dobra zastita od vjetra." ili "Sjajan za duza putovanja, odlican polozaj vozaca, mala potrosnja" ili neko moze napisati i par pasosa ako zeli, tim bolje.

4. Sta je moglo biti bolje:

"Prednja kocnica ima lose doziranje i slaba zastita od vjetra" ili nesto slicno u stilu prethodnog pitanja.

5. Moj utisak:

Vas mali review. Tu sad moze svasta da se napise, da se detaljnije objasne i opisu stvari iz prethodne dvije stavke i da se jos malo prica o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i moze se dati i neka ocjena i recimo preporuka za kupovinu. Takodje, ovdje bi bilo dobro da onaj ko je proveo vise vremena sa motorm napise na sta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o odrzavanju...

Najlakse vam je da uradite copy-paste sadrzaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vas odgovor:

[b]1. Godiste motocikla koji ste vozili:[/b]

[b]2. Vrijeme provedeno na motorciklu:[/b]

[b]3. Sta mi se dopada:[/b]

[b]4. Sta je moglo biti bolje:[/b]

[b]5. Moj utisak:[/b]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

Legendarni GSXR-1100 proizveden krajem 1990 g. uljno hladjenje.....

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

presao sam sa njim oko 25.000 kilometara i dan danas zalim sto sam ga prodao.....

Pokazao se kao izuzetno pouzdan i izdrzljiv motocikl na putovanjima....nikada sa njim nisam imao ni najmanji problem bilo na + 45 ili na jakoj kisi...

Koga interesuju putovanja naci ce par mojih putopisa sa ovim motorom na forumu.

3. Sta mi se dopada:

Posto sam se ja malo ugojio tokom zadnjih godina izuzetno mi je odgovarala robusnost ovog motocikla.....

Obrtni momenat i velika snaga su mu veliki adut u voznji....veliki medjuosovinski razmak je izuzetno pogodan za dugacke krivine i u njima lezi fenomenalno dok mu kratke bas i ne odgovaraju....kocnice su starije koncepcije i sa obzirom na njegovu tezinu i snagu nisu dorasle izazovu...tako da mi je to uvek predstavljalo problem jer sam morao ranije da kocim....

Mnogo puta mi je nedostajala i sesta brzina ali nije los ni ovako.....potrosnja na putu mi se vrtela oko 5-5,5 litara a jednom prilikom od Uzica do Foce kada sam lagano krstario iznosila je i neverovatnih 3,6 litara.....po gradu je nikada nisam merio ali je bila sigurno dosta visa pogotovo ako se jako ubrzava od semafora do semafora...

Uglavnom za vreme u kome je nastao to je bilo cudo od motora....da ne zaboravim prednju viljusku "up side down" (TAKO LI SE PISE), podesivi gasni zadnji monoamortizer....hidraulicno samostelujuce kvacilo i neunistiva masina sa 143 konjske snage.:):);)

Zamenio sam ga zbog mnogo mladjeg motocikla 2007. godiste na kome uvek nesto zuji...duva ukljucuje se iskljucuje elektronika ...sto mi unosi strasno nervozu i strah da ce nesto otkazati na +40 pri putnoj brzini izmedju 20-40 km...ili ce se pregrejati....

Sa matorim gixerom nisam imao te probleme ni preko Mateseva i Lijeve reke (ko zna put sve mu je jasno) u sred Avgusta na +40 stepeni......

4. Sta je moglo biti bolje:

Pri brzinama preko 220 km/h se prilicno osecao otpor vetra...verovatno zbog specificne prednje maske, tako da sam ga retko terao preko 240 km/h. Samo jednom sam dosao do 285 i mogao je jos medjutim nije mi se bas proletalo pored nekoliko kamiona tom brzinom na auto putu.

5. Moj utisak:

U svojih 46 godina promenio sam dosta motora ali mi ni jedan nije ostao toliko vezan za srce kao ON...bio je izuzetan drug i partner na drumu a ja sam ga se odrekao....tako to valda ide u zivotu....ko ti pruza sve ti ga ne j.... vec trazis "kurvu".....i dok se obrnes okrenes i opametis tek onda shvatis sta si izgubio....i onda po sablonu pocinjes da trazis adekvatnu zamenu za tu "napustenu" ljubav.....

Siguran sam da cemo o ovom motociklu imati jos komentara ovde a i ja bih voleo da ih procitam....

Istorijat:

http://www.suzukicycles.org/GSX-R-series/GSX-R1100.shtml

post-220-12879028701512_thumb.jpg

post-220-1287902870211_thumb.gif

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1311 postova
  • Motocikl: Uly

Tražio B Kinga pa naišao na ovo... A posedovao sam Kiklop model, pa su kao i kolegi Charugi krenula da naviru lepa sećanja...:

1. Godište motocikla koji ste vozili:

Uljara iz 1989. za Swiss tržište sa jednim kockastim farom u kućištu za dva okrugla   :aha:   Najgrozniji   :lol3:

2. Vreme provedeno na motociklu:

Par sezona prelepe vožnje dok nisam pao. :(

3. Šta mi se dopada:

Sve. Izgled, performanse, agregat, pojava, strahopoštovanje koje je izazivao gde god se pojavi... Međuubrzanja, potezanje, zvuk agregata i izduva naravno, udobnost... Ma motor je legenda u pravom smislu reči!

4. Šta je moglo biti bolje:

Moj nije imao 'up side down' i to mi je falilo. Ne zbog performansi već zbog izgleda. Tih godina je obrnuta prednja viljuška bila novotarija i bila je jaaaako cenjena. Kočnice, ali opet - bile su u skladu sa periodom kad se model pojavio. Ipak su to bile daaaavne '80-e godine. I najgore od svega - 1127ccm!!! Zbog 28ccm i 'šešeljeve' takse, plaćao sam registraciju kao za FAP. Ma šta FAP, flotu FAP-ova  :grr:  I sad mi je teško dati novce za tu glupost, ali tih godina...bilo je strašno.

5. Moj utisak:

Moram da prepišem rečenicu ceo pasus cenjenog kolege od reči do reči: "U svojih 46 godina promenio sam dosta motora ali mi ni jedan nije ostao toliko vezan za srce kao ON... Bio je izuzetan drug i partner na drumu a ja sam ga se odrekao...tako to valJda ide u životu...ko ti pruža sve ti ga ne je*eš već tražiš "kurvu", i dok se obrneš/okreneš i opametiš shvatiš šta si izgubio... I onda po šablonu počneš da tražiš adekvatnu zamenu za tu "napuštenu" ljubav...".  

Ja sada imam 46. i trenutak da pročitam ovu temu i dam svoj doprinos nije mogao da bude bolji   :ljubav:

Kolega Charuga - hvala! Vratio si me u neko prelepo, davno prošlo vreme, i podsetio si me šta sam posedovao kao balavi klinac    :bacikosku:    :cirka1:

P.S. anegdota koju sam negde na forumu već pisao ali vezana je baš za ovaj motor:  Vraćajući se sa trka na Beranovcu, sam, krenem putem za KG koji do tada nisam vozio... A i da jesam, rezultat vrvtn ne bi bio drugačiji. Neka leva krivina, duuuuga, lepo se namestio, uredno i bezbedno prolazim, krivina se 'otvara' i ja dodajem gas. Već smo velika uljara i ja na ivici da dalje dodavanje gasa preti da proširi putanju ali sve pod kontrolom... Do trenutka kad ista ta leva krivina počinje da se zatvara! Izletanje je bilo neminovno... Sećam se samo da sam na točkovima sleteo sa puta i tu se sećanje prekida. Sledeća slika je ja u automobilu kao suvozač, moj motor ispred auta, vozi ga neko drugi, delovi motora i moja oprema na zadnjem sedištu... Gledam vozača, ne poznajem ga, pružam desnu ruku preko menjača da se predstavim a on kaže: "Koji ti je K, već treći put se upoznajemo!!!"   :lol3:    :jee:    Izuzetni momci iz KG su me skupili sa njive, pokupili sve rasute delove, i odvezli me svojoj kući. To su bila lepa vremena rođaci...   🥰

Promenio član PremieRacing
  • Sviđa mi se 7
  • Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja