mohikanac 1209 Napisano April 4, 2009 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Posto sledece zime planiram da uzmem neki stariji sportnjak,pa bih zamolio iskusnije motoriste kako prepoznati dobar agregat,jer ce mi on biti osnova za dalji proekat posto cu najverovatnije praviti streetfighter-a. I na primer da li je problem naci delove za generalku motora 90-94god i koliko su para otprilike full generalke. Bio bi vam puno zahvalan na odgovoru jer me najvise plasi da kupim motor sa losom masinom a da ne mogu da nadjem delove,dok sa ostalim stvarima imam dosta iskustva jer nikad nisam bio bez motora(dvotaktnih)i kola i sve sam odrzavam. Unapred hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano April 5, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ekspert za sportake ali generalno ako ne lupa, ne dimi i dobro vuce uzbrdo - to je to. Pravo stanje agregata ionako moze da kaze samo majstor kad ga otvori. Nije losa ideja da sednes i da ga odvozas do dobrog majstora na "brzi pregled". Zima je daleko, mene su kostali samo delovi 300eu a sam radim "generalnu". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 5, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Cena generalne je diskutabilna. Sve yavisi koji je motor u pitanju. Ya jednocilindras ti treba samo jedan klip, a ya cetvorocilindras cetiri klipa, pa ti sad racunaj ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemkec 3 Napisano April 5, 2009 U prolazu, 88 postova Lokacija: NS Motocikl: GSXR K5 Prijavi odgovor kao problematičan e vazno je kad vidis motor koji recimo oces da kupis da cujes agregat, zacepi auspuh (izduv) rukom stisni skroz da nema vazduha sagni se pored masine dole i proturiraj ( a drzi rukom izduv da ne dise) i slusaj dali nesto krci ili lupa pogledaj vile i ram kako stoje(provozaj bez ruku vidi jel zanosi), to je nesto osnovno koliko ja znam kad sam ja kupovo moj motor vodio sam servisera ( i bajkera od mnogo predjenih kilometara) da testira tamo motor on ga je 20minuta tamo njako turiro provozo skako po njemu, ja se smorio i kaze mi kasnije tako je i tako stanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano April 6, 2009 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Hvala imacu na umu ove savete. Pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 6, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Imash na forumu FENOMENALNU temu koju je bokilic napisao o kupovini polovnih motora. Mnogi su se nadovezali na nju sa fenomenalnim zapazanjima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lenmi 4 Napisano Maj 17, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: krusevac Motocikl: virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan trenutno imam fightera yamaha fzr , ali u skorije vreme bih uzeo drugi motor i preradio , planiram da uzmem hondu cbr 900 rr jer je dobra za preradu a i sto se tice agregata je najizdrzljiviji i veoma se slabo kvari , tako da posle mozes da joj cedis mast nista joj nece faliti , honda moja preporuka ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dex Magnus 43 Napisano Maj 17, 2009 Svrati ponekad, 112 postova Motocikl: Panasonic 89. Prijavi odgovor kao problematičan Jbg. ja stalno kupujem neke prepotopske kvazi sportake zbog konstantne loše finansijske situacije. I jedino što mogu da ti sa sigurnošću kažem je da je to lutrija. Kao uljare su neuništive, al pitaj Bobana GSXR da ti kaže kako je to. Koliko je meni poznato, Honde su najizdržljivije, al opet ko zna šta je radio prethodni vlasnik. Ono što hoću da ti kažem je da naravno gledaš i slušaš, al to ti nije nikakva garancija da neće da ti pročuka u sledećih 100km. Čak iako znaš prodavca, što je najbolja varijanta, opet može baš da rikne kod tebe. Npr. znam čoeka kome je Kawa dva puta prolupala iz čista mira, ama baš ništa se nije čulo i sve je radilo perfektno. Da ne gnjavim više, srećno... P.S: generalka se ne isplati, provereno. Eventualno ceo agregat kupljen preko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...