Jump to content

Moto Zajednica

Masinsko poliranje motora...topla preporuka

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 448 postova
  • Motocikl: Hornet - paklena pomorandza :)

Dosta sam citao po forumu oko poliranja...cak se video sa Pauk-om, on mi pokazao tehniku koja bi mi trebala posluziti...

Svaki put kad ispoliram bike on bi dobio visok sjaj, ali one sitne kruzne ogrebotinice po laku su uvek bile tu na jakom svetlu...

Moj dobar drugar, prvi komsija radi u servisu u Oblakovskoj ulici kao polir majstor...par puta mi je pomenuo da ti kruzici i ostale ogrebotine po laku (od brisanja krpom i cackanja tudjih prstiju) mogu da nestanu i pretvore se u ogledalo, a ogrebotine koje su nastale nekom vecom silom pa da je skinut pored laka i sloj farbe, njih moze zamaskirati...

MA NISAM MU NISTA VEROVAO!

Prvo sam ga sreo jedan dan kad se vratio kolima sa posla, vozi auto star 20 godina, prva farba...

Moje prvo pitanje je bilo kad je ofarbao auto, na sta mi je on umro od smeha...samo ga je ispolirao...

Kanio sam se danima da odem i da vidim to cudo, ali buduci da je pocetak sezone, svaki lep dan sam koristio za voznju...

Juce igrom slucaja, nestane struja u firmi, direktor nas pusti kuci i ja odlucim da je to pravi dan za poliranje...najavim mu se i odem do servisa...

Cim se sidje sa auto puta i udje u Oblakovsku, do kraja pravo i kad naletite na plavog elektricara tu je i njegova "GARAZA"...

Od glavnih igala koje su mi bole oci sam imao matiran lak na rezervoaru u predelu gde naleze sediste (koji se nije video dok se sediste ne skine), isto tako na donjem delu rezervoara kod nogu je lak matirao od pantalona, par duzih ravnih ogrebotina na laku, i par delova gde se vidi belo jer je zagrebana i farba...

[glow=red,2,300]...da ne bih prepricavao celu proceduru pripreme i rada napisacu ukratko...[/glow]

Radio je 2-3 X masinom, i isto toliko rucno...

Prvo su isle 3 paste sa poliranje, fino poliranje i bla bla, zatim kasnije kreda za popunjavanje delova gde nema farbe i na kraju pasta za metalik boju...

Dok sam gledao kako to radi, razbistrilo mi se ono sto mi je obecavao...a usput kao garancija kvaliteta su bili automobili koji su ispred servisa na cekanju...Q7,S4,M5...

Bike se sija kao ogledalo...sve perle u boji se ponovo vide...nigde nema "kruznih" ogrebotina po laku...ostale ograbotinice mogu primetiti samo ja, ali belog vise nema...

Na onim zajebancijama koje stavlja na masinu je bila gomila crnog koje ne moze da se skine rucnim pranjem i poliranjem...

Poenta cele price je da sam ja bolesni perfekcionista koji je JAKO ZADOVOLJAN!!!

Preporucujem svima da uloze 2 izlaska uvece na pice i na pocetku sezone doteraju bike u "salonsko stanje"

Pozdrav

Igor

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 448 postova
  • Motocikl: Hornet - paklena pomorandza :)

Ma nista ti ne verujemo bez slika  ;D ;D ;D

Slike mog bike-a mozes videti na temi www.race-exhaust.com

Kada bih ga opet slikao, ponovo bi dobili nesto slicno...poenta price bi bila da sam slikao pre i posle...ali nisam ocekivao ovakve promene.

Nema potrebe da kacim slike. Kad vidis svezu prvu fabricku boju na sajmu pa jos ispoliranu, to je to.  ;)

• Zainteresovan, 455 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250

Čovek, zanima me da li dotični majstor polira samo farbane delove ili i hrom, aluminijum...na motoru. Ja bih rado otišao ovih dana do njega. Imaš li neki telefon tog servisa?

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Ne rece nam koja je okvirno cena za poliranje rezervoara? Jer ko sto meko vec rece izlasci mi variraju po ceni znacajno.

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

Pa ako je normalan izlazak u kafić, tipa 2 lika 2 ribe, ako svi popijete po 3-4 pića to je oko 20 eura, malo manje..

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: NC700D

Ja bih da ispoliram tank, pa bi bile lepo da mi posaljesh broj tel kako bih se dogovorio za termin i da ne lutam, jer tamo ima X garaza i servisa, ako mislis na lokaciju ispod autokomande ?!

Unapred hvala

• Svrati ponekad, 114 postova
  • Motocikl: GSX 750 F, '00.

i ja sam zainteresovan da odem do njih, ali daj malo bolji opis gde su... Oblakovska - koji broj? Kako se zove servis? Broj telefona? Ime kontakt osobe?  

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja