Jump to content

Moto Zajednica

kako isljuciti pumpu za ulje

Recommended Posts

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Triumph speedmaster , Honda CX500

Imam Apriliu red rose 125 i cuo sam da je sigurnije da sam pravim mesavinu pa me interesuje kako da isljucim pumpu za ulje ili jednostavno da pravim mesavinu u rezervoaru a u rezervoar za ulje da nesipujem da bude prazan  ???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4501 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

samo otkaci kabal koji je prikacen na pumpu .Broj 1 je pumpa za ulje,ali ne vidim prednosto jer ova pumpa radi na principu koliko odvrnes gas toliko ubrizga ulja

post-32-1287902624093_thumb.gif

• Zainteresovan, 455 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250

Ćao! Nisi jedini koji je došao do zaključka da je pumpa za ulje malo nemušt izum i da je stara dobra mešavina 'on your own' uz poštovanje procenta(oko 2%) i sipanje ISKLJUČIVO KVALITETNOG 2T ULJA najpouzdaniji način za postizanje dugog veka mašine. Pošto i ja primenjujem tu logiku na mom skuteru, reći ću ti kako je to meni majstor koji mi je servisirao mašinu objasnio: Kada se skine sedište i sa sve njim onaj spremnik za kacigu, dolaziš do mašine odozgo. Odatle ćeš videti osim karburatora, raznih creva i kablova i jedan sklop koji se sa par šrafova šrafi u mašinu. To je uljna pumpa. Kod mene ona funkcioniše tako što njena osovina sa zupčanikom na donjem kraju naleže na puž koji se nalazi na radilici. Radilica svojim obrtanjem preko puža obrće tu osovinu pumpe. Sve što treba da uradiš je da odšrafiš tih par šrafova, izvadiš uljnu pumpu, i iz nje izvučeš tu osovinu. Dalje, naći ćeš crevo koje vodi ulje od rezervoara do nje. Raskači to crevo i ispusti ulje u neku flašicu. Slobodni kraj creva zapuši nekim šrafom odgovarajućeg prečnika i stavi ga na pogodno mesto da ne landara-možeš i da ga pričvrstiš negde lepljivom trakom ili onim plastičnim kaišićem. I to je to. Sve vrati nazad, zašrafi šrafove i kraj priče. Uzmi plastičnu flašicu od 1/2 l, napravi na njoj što je moguće precizniju podelu u mililitrima i tu drži ulje za mešavinu.    

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD

Imam Apriliu red rose 125 i cuo sam da je sigurnije da sam pravim mesavinu pa me interesuje kako da isljucim pumpu za ulje ili jednostavno da pravim mesavinu u rezervoaru a u rezervoar za ulje da nesipujem da bude prazan  ???

Ja sam nekada imao Piagio Vespu koju sam imao skoro 15 godina i svo vreme sam pravio mesavinu rucno.

Mislim da pumpa nije neko resenje za pravljenje mesavine vadi to i mesaj sam

Najbolji odnos rad i potrosnja sam postizao sa Valvoline 2T 2% mesavine

PS Nije lepo kopirati nadimak pa makar i dodao brojeve posle :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja