Jump to content

Moto Zajednica

Motogadget

Recommended Posts

• Svakom po zasluzi, 12435 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Fibra, to ti uopšte nije loša ideja, jedan senzor vlažnosti vazduha bi odlično poslužio za podmazivač lanca.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Joska, vidim ja da cemo na kraju montirati antene na cijem vrhu ce biti senzor da bude sto udaljenije od motora. A kad vec to radimo, mogli bi da dodamo i ostale meteo senzore.  :P ;D ;D ;D

Umesto top case-a,ona bela kucica kao na meteo stanicama  ;D

Fibra, to ti uopšte nije loša ideja, jedan senzor vlažnosti vazduha bi odlično poslužio za podmazivač lanca.

Ima li da se nabavi takav senzor?Pozeljno bi bilo da je sa direktnim ocitavanjem,kao i ovaj za temperaturu.

Nego šta nego ima! Samo da nafatamo guju011, on će to da iskopa ;)

• Drug član, 1826 postova

Ima li da se nabavi takav senzor?Pozeljno bi bilo da je sa direktnim ocitavanjem,kao i ovaj za temperaturu.

Nisam siguran da sam ikad video takav digitalni senzor, ali onaj nemacki DIY automatski podmazivac ima stampanu plocicu kao senzor za kisu. Realno, ne treba nama (iako bi bilo cool) procenat vlaznosti, ali znacilo bi postojanje senzora za kisu koji bi gadget prebacivao u neki kisni rezim rada sa intenzivnijim podmazivanjem. Sta mislis o tome. Lako se napravi takav senzor, ja sam ga vec pravio. Jedino sto je bitno da se tinuje kako nebi oxidirao.

Lalajko, kraja nema...uvek se nešto novo smisli ;D

Evo pdf-a :http://www.sensirion.com/images/getFile?id=25

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Lalajko, kraja nema...uvek se nešto novo smisli ;D

Znam da kraja nema :) Ja sam ovo predlozio Joski jos dok nije bilo ove teme - dodavanje dela za racunanje predjenog puta i senzora za vlaznost. Time se dobija funkcionalnost ProOiler ili McCoi podmazivaca lanca, koji su po mom misljenju najbolji na trzistu - ali i najskuplji.

E, bas na McCoi sam mislio kad sam pomenuo ovaj nemacki DIY podmazivac. Ali kao sto rekoh, McCoi nema senzor vlaznosti vec samo jednostavan senzor za kisu. Sto ne znaci da Joskin ne treba da ima senzor za relativnu vlaznost ili cak i pritisak. Pitanje je samo da li je joska inspirisan da budzi software i da li ima slobodne memorije u PIC-u

Joska, ako si voljan da se igras, ja se nudim da porucim ovaj senzor o svom trosku i da ti ga posaljem kako bi mogao da testiras. Sta mislis?

Nasao sam povoljno na ebayu: http://cgi.ebay.com/Temperature-and-Humidity-Sensor-Sensirion-SHT11_W0QQitemZ110382133551QQcmdZViewItemQQptZUK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET?hash=item19b349b12f&_trksid=p3286.m63.l1177

sensirionovi senzori nisu dobri za moto aplikacije.

fantasticni jesu, precizni jesu, ali..

ali...?  U cemu je konkretno problem i da li imas predlog za neki drugi senzor? Koji i zbog cega?

sensirion je curica.

previse osetljiv na gole vanjske uslove. treba mu zasita od ekstrema (vlage), oce da se zaglupi.

Kako je to apsurdno, senzor za vlagu previse osetljiv na vlagu. Podrazumeva se da se senzor zastiti od direktne kise. Ako se to uradi, mislis li da bi mu smetala prevelika koncentracija vlage iz samog vazduha? Aj, odgovori kad te puste do kompa. ;)

• Drug član, 1847 postova

nisam ja rekao da je preosetljiv na vlagu vec na kondezaciju unutar onog prcvoljka od kucista.

pogledaj tamo appnote naci ces na slucajeve  zaglupljivanja i sta uraditi.

(ne mogu da zamislim bajkera da se manta sa odglupljivanjem senzora. nikako ne mogu :D  )

znaci ako je potreban npr sinter kapica kao kod boljih ili slicna zastita onda se to polako pretvara u komplikaciju.

nisam ja rekao da je preosetljiv na vlagu vec na kondezaciju unutar onog prcvoljka od kucista.

pogledaj tamo appnote naci ces na slucajeve  zaglupljivanja i sta uraditi.

(ne mogu da zamislim bajkera da se manta sa odglupljivanjem senzora. nikako ne mogu :D  )

znaci ako je potreban npr sinter kapica kao kod boljih ili slicna zastita onda se to polako pretvara u komplikaciju.

Sinter kapice su oni kao filteri sacinjeni od metalnih kuglica?

Zanima me sta bi dovelo do kondenzacije vlage ako je motor napolju. Nema tu nekih velikih i naglih oscilacija vlaznosti ni temperature. Bar se meni tako cini.

Sta ti predlazes? Imas li da preporucis neki digitalni senzor vlage koji nije mnogo skup i ne zajebava mnogo?

• Drug član, 1847 postova

stvar je jednostavna.

kolicina vlage u vazduhu je u funkciji temperature. kada je blizu zasicenja a padne temeperatura (za visoku koncentraciju je i par stepeni nadole dovoljno), eto ti viska koji mora da se kondenzuje.

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

napravio sam kutijicu i izgitovao,ali moracu prekidace da izvedem na drugo mesto na kutiji,ima li neko ideju kako bih mogao reseti problem dihtovanja prekidaca?znaci neka kao gumica ili slicno iznad prekidaca preko koje ce se pritiskati,ako me razumete,kao recimo tasteri na instrument tabli na novijim motorima

napravio sam kutijicu i izgitovao,ali moracu prekidace da izvedem na drugo mesto na kutiji,ima li neko ideju kako bih mogao reseti problem dihtovanja prekidaca?znaci neka kao gumica ili slicno iznad prekidaca preko koje ce se pritiskati,ako me razumete,kao recimo tasteri na instrument tabli na novijim motorima

Tastere mozes ili sakriti ispod maske, sto cu verovatno ja uraditi jer ce veoma retko da se koriste, ili da budu upusteni u kutiju, a sa zadnje strane da zalepis parce unutrasnje gume ispod koje montiras taster kao sto si i sam mislio. Ovo sam radio vec i dobra je varijanta. Savetujem ti samo da koristis tastere sa vecom povrsinom onog dela koji se pritiska, ne one koji su prvobitno koristeni na ovom gadgetu. Imas slicne, vece 12x12mm. Ako kupujes u RK, trazi najtvrdje (crvene). Najbolje da na malu stampanu plocicu zalemis 2 tastera i da je sa distancerima pricvrstis unutar kutije.

• Svrati ponekad, 471 postova

a sta mislite da se montira na onaj kao usis za vazduh, stim sto bi moralo da se probusi par rupicada da ipak ulazi malo vazduha, u hladovini je, nema previse uticaja od agregata

post-1672-12879032623105_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja