Arakis 6109 Napisano Maj 11, 2009 Svakom po zasluzi, 12435 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Fibra, to ti uopšte nije loša ideja, jedan senzor vlažnosti vazduha bi odlično poslužio za podmazivač lanca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Maj 11, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Joska, vidim ja da cemo na kraju montirati antene na cijem vrhu ce biti senzor da bude sto udaljenije od motora. A kad vec to radimo, mogli bi da dodamo i ostale meteo senzore. ;D ;D ;D Umesto top case-a,ona bela kucica kao na meteo stanicama ;D Fibra, to ti uopšte nije loša ideja, jedan senzor vlažnosti vazduha bi odlično poslužio za podmazivač lanca. Ima li da se nabavi takav senzor?Pozeljno bi bilo da je sa direktnim ocitavanjem,kao i ovaj za temperaturu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6109 Napisano Maj 11, 2009 Svakom po zasluzi, 12435 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nego šta nego ima! Samo da nafatamo guju011, on će to da iskopa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ima li da se nabavi takav senzor?Pozeljno bi bilo da je sa direktnim ocitavanjem,kao i ovaj za temperaturu. Nisam siguran da sam ikad video takav digitalni senzor, ali onaj nemacki DIY automatski podmazivac ima stampanu plocicu kao senzor za kisu. Realno, ne treba nama (iako bi bilo cool) procenat vlaznosti, ali znacilo bi postojanje senzora za kisu koji bi gadget prebacivao u neki kisni rezim rada sa intenzivnijim podmazivanjem. Sta mislis o tome. Lako se napravi takav senzor, ja sam ga vec pravio. Jedino sto je bitno da se tinuje kako nebi oxidirao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Maj 11, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan hehe ima li kraja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Evo, nadjoh kombo temperaturni i senzor vlaznosti. I to digitalni. Nije ni skup jer su analogni senzori ako se secam oko 25$, a ovaj ima oba. http://www.sparkfun.com/commerce/product_info.php?products_id=8227 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Evo i na plocici, ako se neko plasi SMT-a samo je malko skupo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6109 Napisano Maj 11, 2009 Svakom po zasluzi, 12435 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Lalajko, kraja nema...uvek se nešto novo smisli ;D Evo pdf-a :http://www.sensirion.com/images/getFile?id=25 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Maj 11, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Lalajko, kraja nema...uvek se nešto novo smisli ;D Znam da kraja nema Ja sam ovo predlozio Joski jos dok nije bilo ove teme - dodavanje dela za racunanje predjenog puta i senzora za vlaznost. Time se dobija funkcionalnost ProOiler ili McCoi podmazivaca lanca, koji su po mom misljenju najbolji na trzistu - ali i najskuplji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan E, bas na McCoi sam mislio kad sam pomenuo ovaj nemacki DIY podmazivac. Ali kao sto rekoh, McCoi nema senzor vlaznosti vec samo jednostavan senzor za kisu. Sto ne znaci da Joskin ne treba da ima senzor za relativnu vlaznost ili cak i pritisak. Pitanje je samo da li je joska inspirisan da budzi software i da li ima slobodne memorije u PIC-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Joska, ako si voljan da se igras, ja se nudim da porucim ovaj senzor o svom trosku i da ti ga posaljem kako bi mogao da testiras. Sta mislis? Nasao sam povoljno na ebayu: http://cgi.ebay.com/Temperature-and-Humidity-Sensor-Sensirion-SHT11_W0QQitemZ110382133551QQcmdZViewItemQQptZUK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET?hash=item19b349b12f&_trksid=p3286.m63.l1177 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Maj 11, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Pa jesam voljan,ali sada je sezona voznji,pa tako i kvarova,pa stvarno nemam vremena za programiranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Razume se. Nije frka. Reci mi samo jos, ovaj SHT11 ti odgovara? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan sensirionovi senzori nisu dobri za moto aplikacije. fantasticni jesu, precizni jesu, ali.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan sensirionovi senzori nisu dobri za moto aplikacije. fantasticni jesu, precizni jesu, ali.. ali...? U cemu je konkretno problem i da li imas predlog za neki drugi senzor? Koji i zbog cega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan sensirion je curica. previse osetljiv na gole vanjske uslove. treba mu zasita od ekstrema (vlage), oce da se zaglupi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ne pustaju me do kompa, sloboda tek posle 16.00. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan sensirion je curica. previse osetljiv na gole vanjske uslove. treba mu zasita od ekstrema (vlage), oce da se zaglupi. Kako je to apsurdno, senzor za vlagu previse osetljiv na vlagu. Podrazumeva se da se senzor zastiti od direktne kise. Ako se to uradi, mislis li da bi mu smetala prevelika koncentracija vlage iz samog vazduha? Aj, odgovori kad te puste do kompa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nisam ja rekao da je preosetljiv na vlagu vec na kondezaciju unutar onog prcvoljka od kucista. pogledaj tamo appnote naci ces na slucajeve zaglupljivanja i sta uraditi. (ne mogu da zamislim bajkera da se manta sa odglupljivanjem senzora. nikako ne mogu ) znaci ako je potreban npr sinter kapica kao kod boljih ili slicna zastita onda se to polako pretvara u komplikaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan nisam ja rekao da je preosetljiv na vlagu vec na kondezaciju unutar onog prcvoljka od kucista. pogledaj tamo appnote naci ces na slucajeve zaglupljivanja i sta uraditi. (ne mogu da zamislim bajkera da se manta sa odglupljivanjem senzora. nikako ne mogu ) znaci ako je potreban npr sinter kapica kao kod boljih ili slicna zastita onda se to polako pretvara u komplikaciju. Sinter kapice su oni kao filteri sacinjeni od metalnih kuglica? Zanima me sta bi dovelo do kondenzacije vlage ako je motor napolju. Nema tu nekih velikih i naglih oscilacija vlaznosti ni temperature. Bar se meni tako cini. Sta ti predlazes? Imas li da preporucis neki digitalni senzor vlage koji nije mnogo skup i ne zajebava mnogo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan stvar je jednostavna. kolicina vlage u vazduhu je u funkciji temperature. kada je blizu zasicenja a padne temeperatura (za visoku koncentraciju je i par stepeni nadole dovoljno), eto ti viska koji mora da se kondenzuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Hm, nisam znao da par stepeni moze da pravi problem. A Resenje? Jednostavno i jeftino? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan napravio sam kutijicu i izgitovao,ali moracu prekidace da izvedem na drugo mesto na kutiji,ima li neko ideju kako bih mogao reseti problem dihtovanja prekidaca?znaci neka kao gumica ili slicno iznad prekidaca preko koje ce se pritiskati,ako me razumete,kao recimo tasteri na instrument tabli na novijim motorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 12, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan napravio sam kutijicu i izgitovao,ali moracu prekidace da izvedem na drugo mesto na kutiji,ima li neko ideju kako bih mogao reseti problem dihtovanja prekidaca?znaci neka kao gumica ili slicno iznad prekidaca preko koje ce se pritiskati,ako me razumete,kao recimo tasteri na instrument tabli na novijim motorima Tastere mozes ili sakriti ispod maske, sto cu verovatno ja uraditi jer ce veoma retko da se koriste, ili da budu upusteni u kutiju, a sa zadnje strane da zalepis parce unutrasnje gume ispod koje montiras taster kao sto si i sam mislio. Ovo sam radio vec i dobra je varijanta. Savetujem ti samo da koristis tastere sa vecom povrsinom onog dela koji se pritiska, ne one koji su prvobitno koristeni na ovom gadgetu. Imas slicne, vece 12x12mm. Ako kupujes u RK, trazi najtvrdje (crvene). Najbolje da na malu stampanu plocicu zalemis 2 tastera i da je sa distancerima pricvrstis unutar kutije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Maj 12, 2009 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan a sta mislite da se montira na onaj kao usis za vazduh, stim sto bi moralo da se probusi par rupicada da ipak ulazi malo vazduha, u hladovini je, nema previse uticaja od agregata Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...