Jump to content

Moto Zajednica

Pocastih se sa aparatom Canon S5 IS

Recommended Posts

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Kao sto naslov kaze, poklonio sam sebi jedan primerak aparata Canon S5 IS. Citao sam na netu dosta clanaka o aparatima, gledao slike koje su isti pravili, konsultovao se sa poznavaocima fotografije, od kojih su neki sa ovog foruma (hvala Crna Mrlja) i na kraju sam odlucio da sebe pocastim sa ovim lepotanom. Kupih ga sasvim slucajno, iako sa trazio da ga kupim aparat. Verovatno se pitate, kako slucajno, kada si trazio da ga kupis?! Pa evo kako sam postao ponosni vlasnik ovog, meni prelepog, aparata.

Danas sam se cuo sa clanom ovog foruma (IgorXT) oko preuzimanja okvira za tablice i nalepnica BJBikers-a, koje se nalaze na Novom Beogradu u bloku 45 (auto skola VIR). Odem sa devojkom oko 17h do nbg-a da uzmem sve to i u povratku svratim do Puminog outlet-a koji se nalazi u TC Piramida. Kada smo ulazili u TC, u prizemlju primetih jednu foto radnju, sa Canon reklamom ispred, te odlucim da udjem u nju i vidim kakvih aparata ima. Kako sam usao, pitao sam radnika da li mozda imaju Canon S5 IS, na sta mi je on odgovorio da nemaju nov, ali imaju polovan, star nekoliko meseci i da su ga oni koristili u radnji, ali da je napravio jako malo slika, manje od 2700 i da je aparat bukvalno nov. Usledilo je moje pitanje, da li vam je tu aparat i da li mogu da ga vidim? Naravno, sada cemo vam ga pokazati. Iznose kutiju u kojoj je redovno zapakovan, sada vec moj, aparat. Uzmem ga u ruke i pocinjem da ga detaljno zagledam, ali posle duzeg razgledanja i okretanja, ne nadjoh mu ni jednu manu, jer je isti u stvari nema. Na moje veliko zadovoljstvo, aparat je bukvalno NOV, upravo kako su rekli! Pitam za cenu i sta sve ide uz njega? Kazu, uz aparat ide garancija od 1 godine, kablovi, traka za vrat i cd. Baterije ne idu uz aparat i originalna memorijska kartica od 32mb je negde izgubljena, tako da ti nju nemamo dati, ali kartice, baterije i punjace imamo u prodaji. Cena je 200e bez kartice, baterija i punjaca. Kazem u redu je cena od 200e, ali samo ako uz aparat dobijem memorijsku od 2GB, punjac i 4  baterije. Posle kraceg cenkanja, oni pristanu, izvadim 200e, platim i sa osmehom izadjem iz prodavnice.

Aparat nisam jos upalio, ne racunam probno skljocanje po radnji, jer su mi baterije trenutno na punjacu i posto je prvo punjenje, treba im 12h da se formiraju. Nakon toga cu moci da koristim aparati.  ;D 

Slike kacim cim se baterije napune, a to vam dodje sutra. Ne ocekujte previse, ipak sam ja totalni amater. Do sada sam rukovao iskljucivo sa 'idiotima' i camerama sa mobilnih telefona.

P.S. Nadam se da vas nisam smorio sa pricom.  ;)  Svi komentari su dobro dosli.  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Skuteras, 3705 postova
  • Motocikl: T-Max 500

A i to je idiot samo prozumer, ali dobar idiot, daleko bolji od malih, dzepnih, idiota. Nisi ga mnogo platio i dobro si se cenkao. Sad samo skljocaj i pokazei po neki rezultat. Aj pa nek te lepo posluzi

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Slike kacim cim se baterije napune, a to vam dodje sutra...

Ovo ispade 'sutra malo'.  ;D ;D

Cestitam sa malim zakasnjenjem !!  :)  Aj`  sad okaci neku slidzu.  ;)

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova

I ja sam zaboravio da sam okacio temu.  ;D

Evo par slika sa aparata. Jos uvek se upoznajem sa kamerom pa slike i nisu nesto. Naucicu i ja valjda nesto kada ispucam makar 5-10 hiljada...  ;)

post-2784-1287902312742_thumb.jpg

post-2784-12879023128238_thumb.jpg

post-2784-12879023128943_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 489 postova

Odlichno, samo mrndzaj.

Volish da bleish pored vode.

Ista stvar i sa mnom.

Uvek shkljocam kad sam pored ili na vodi.

Pozdrav!

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova

Valjda ce mi neko objasniti neke fore i fazone kada se budemo videli. Hocu i ja da pravim zanimljive fotke.  ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja