Jump to content

Moto Zajednica

KEEWAY SPEED 125 vs. QINGQI QM 125 2D

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 189 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

ja mislim da su njihove karakteristike sto se tice snage i brzine vise nego zadovoljavajuce.ipak u voznji treba uzivati.a iz licnog iskustva ne mislim da je 200 kmh i 150ks bas neko uzivanje.bar za mene.ko zna moze da uziva i na bajsu...

Veoma lepo rečeno!

Uostalom ljudi koji su uzeli ove kineske motore su ih uzeli, ako ne kao prvi motor

sa kojim će položiti A kategoriju i naučiti šta je ozbiljnija vožnja (od skutera),

onda sigurno zbog mogućnosti uživanja bez prevelikih izdataka.

Što se garancije tiče to je čista volja dobavljača jer mu se može.

Time će on umesto da je stavio npr. 50% veću cenu motora od nabavne (što se kod

uglavnom radi jer im se može) on će skratiti garanciju i tako smanjiti troškove

i analogno tome povećati profit.

Kod nas je TRŽIŠTE kao pojam još uvek u razvoju!

pozzz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1225 postova

ja razumem kad kvalitetni proizvodjaci automobila i motocikala koji su prepuni elektronike i napredne tehnologije daju manje garancije ili ne dozvoljavaju uopste prodaju automobila kod nas zbog loseg goriva ali kad cujem da kinezi daju zato 2000km garanciju zbog naseg goriva ne mogu da se ne nasmejem. Oni daju toliku garanciju jer otprilike toliko prede svaki pre nego sto mu nesto crkne a to nema nikakve veze sa gorivom. Ja mislim da labave viljuske,pojedeni lancanici,istegnuti lanci i pocrkale instalacije nemaju veze sa losim gorivom.

Ja sam presao oko 5000km, i jos nisam poceo da se raspadam i da mi crkava nesto, smanjenje garancije na prevozna sredstva kod nas je uglavnom zbog goriva i puteva

• Zainteresovan, 730 postova

Do nekle je i gavrolini u pravu... Al realno gledajuci, sta se na speedu i ostalim slicnim masinama moze pokvariti ???

Ko da je to svemirska tehnologija sa zicama na sve strane, to je vazduhom hladjen agregat, uradjen sasvim jednostavno, da sluzi covjeku da uziva u voznji da mu koristi a ne za dokazivanje i sta ja znam. Vazi i za ostale kineske modele, ali ne sve. Ima i komplikovanih, ko moj recimo, sad kako mi ga stari slupa, onako gledajuci bez plastika, ja ne znam sta je sta. Sve neke zice na sve strane, cijevi... Al jos se nije nista pokvarilo iako su sve plastike skrsene i od udara mi alarm prestao raditi, al ima vremena vidjecemo. Do sada je bilo da kucnem u drvo. Jednom kolegi sa foruma je pukla viljuska na BMW-u, sta to znaci, da je bmw krs  ???

A garancije su sebi dileri formirali kako im pase, kako ce najlakse zaraditi. Putevi i gorivo jesu nikakvi, ja da uvozim ovde motore ne bi davao garancije uopste. Kad natocim gorivo na jednoj pumpi (necu da navodim) samo puca iz auspuha. Ujutru kad hocu da upalim promucam rezervoar da se ona voda u rezervoaru razmuca pa tek onda palim. Put je sto bi Japanci rekli SAMA JAMA.

• Svrati ponekad, 111 postova

Glogonj 29.03.

jel to neki moto skup? Ne ochekujem ja nsihta specijalno od 125 ili 150,chekam da izadje model od 250cc kod nas u prodaju i nadam se da ce zadovoljiti moje potrebe.Malo sam perasla speed,i naravno kupljen je iskljuchivo za uzivanje.

• Svrati ponekad, 268 postova

moto skup i to kakav!to je skup kineskih motocikala i njihovih ljubitelja,svih ostalih koji vole voznju i druzenje.cilj je da se okupimo i upoznamo licno, mi sa ovog foruma.pocetna ideja je bila da to budu vlasnici kineza ali svi su dobrodosli.

sada da se vratim na 2d.posto je on po gabaritima velik motor a onaj ko je vec narastao koliko je mislio,kao ja npr,tesko da ce ga po tom pitanju prerasti.e sada jedino sto se tice kibika i snage.ali opet kazem to je licna stvar pojedinaca.

eto ja sam pre par dana sedeo na jednoj HONDI,cini mi se ZZR,ako ima takva,od 1000ccm i sta reci.jeste to velika snaga mnooogo vise konja i brzine od moga kineza,ali brate,mala.bar za mene i u odnosu na mene.nisam ja nesto preterano velik pa jos Boze pomozi,ali covek koji je vozi je bar 10cm vislji od mene i kada ga gledam ne stoji mu.motor jeste lep skoro savrsen ali u kombinaciji sa puno,puno manjim vozacem.

nesto u vezi garancije.ja sam na moj motor dobio garanciju od 2000km ili godinu dana.do sada sam presao 500km i jos uvek nije vreme za voznju.znaci onih 1500km sto mi mje ostalo potrosicu za max dva meseca kada dodje lepo vreme.to mi se nikako ne uklapa u onih ili godinu dana.a i garancija je samo na masinu.jos u radnji sam video da volan ne moxe da se zakljuca posto kada se zakljuca ne moze da se izvadi kljuc iz bravice.prodavac mi rece da ce videti sa predstavnikom da mi posalju novu pa da je vremenom zamenim medjutim obavestan sam da to ne ulazi u garanciju.za ostalo,ne daj Boze,ako se desi ce da vidimo.

evo da kazem nesto u vezi brzine.danas merio sa autom.uporedna voznja sa umerenim vetrom,nekako sa strane od napred,i ne bi ga naterao prekom105,nema sanse.ali i to je dosta posto sam ocekivao 115 kao sto brzinomer laze.ali nema veze, i ovako sam zadovoljan.jeste da nije brz ali bar izgleda kao pravi motor.

evo da kazem nesto u vezi brzine.danas merio sa autom.uporedna voznja sa umerenim vetrom,nekako sa strane od napred,i ne bi ga naterao prekom105,nema sanse.ali i to je dosta posto sam ocekivao 115 kao sto brzinomer laze.ali nema veze, i ovako sam zadovoljan.jeste da nije brz ali bar izgleda kao pravi motor.

chek na brzinomeru je polazivalo 115 a na autu 105 ili? ne kapiram to bash najbolje?Ako si uspeo da idesh 105 pravom brzinom to je ok za 125ticu 4T,tako ide i yamaha ybr 125

chek na brzinomeru je polazivalo 115 a na autu 105 ili? ne kapiram to bash najbolje?Ako si uspeo da idesh 105 pravom brzinom to je ok za 125ticu 4T,tako ide i yamaha ybr 125

na autu.

• Zainteresovan, 652 postova
  • Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300

Nego narode nema Tomosa...nedostaje mi vec ;D ;D ;D

Sorry za off i vidimo se sutra u Glogonju

heh ja sutra necu moci da dodjem :( nema ko da me vozi a ne znam sama da dodjem :D mozda bih se nekako snashla,al opet malo mi je glupo da idem sama. Tako da bih zamolila da ako neko ko je vozio keeway speed 125 ili 150 proba qingqi qm 125 2d da ih uporedi tj napise ovde komentar sto objektivnije,ili ako pak vlasnik qingqi-ja proba keeway speed 125 ili 150 da kaze svoje utiske. Zanima me koji se bolje ponasa u voznji,koji je startniji,zivlji i slichno.Hvala unapred i lepo se provedite sutra :)

mislim na poznate ljude,ovako mi je isto glupo da idem s nekim tek tako... al dobro,nadam se da ce neki vlasnik speeda provozati 2d,ili obrnuto da se vide razlike i slichnosti

eto ja otisao u Glogonj i vratio se bez ikakvih problema.koliko sam video tamo nije bio niti jedan SPEED,tako da nisam ni uporedjivao.sa ekipom iz NS nemam sa cime ni porediti moj 2d.oni svi voze prave motore.ali ipak sam zadovoljan.presao sam vise od 270km u oba pravca bez da sam osetio ikakve probleme na 2d.

jedini problem na putu za Glogonj su bili vetar i kisa.vetar u lice koji dosta usporava motor a toliko je jak bio da na nekim deonicama da  zanosi motor po putu.to mu je i najveca mana.125ccm i malo snage.inace je i na tako dalekom putu,za mene,udoban.nisam imao nikakvih bolova u ledjima ,vratu rukama,nogama.za prvi put tako daleko sasvim zadovoljan.

povratak kuci prava milina.vetar u ledja i 2d malo malo predje u crveno,na 120 na km satu.

• Drug član, 1225 postova

U bre kako ni jedan Speed?

sve u svemu zadovoljan si, udobni su i speed i 2d, dok sam vozio Tomos E90, posle nekog vremena pocinje da me boli dupe, i sve redom uz dupe...  ;D :P

bike ti je prosao test, samo da je bar 250ccm e tad ti nista vise ne bi trebalo..

Danas na Vidikovcu u jednj radnji videh Sprint 250cc supermoto. Izgleda odlicno, veliki je, digitalna tabla,vodeno hladjenje, kazu 20ks, sedeo sam na njemu, malo je neudobno sediste, ali sve u svemu lep! 1700e

druze daj neku fotku ili link za taj sprint :)

Mislim da Mastehnik iz Novog Sada njih uvozi. Probaj da izguglas

• Drug član, 3087 postova

Каурине, потражи неколико страница уназад, када је било актуелан сајам. Неколико нас га је сликало.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

jel to ovaj lepotan? 1700e,pa to je povoljno!

Taj nije 1700, ovi iz Sprinta rekose da ce biti preko 2000

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja