ivicavirago 0 Napisano Februar 22, 2009 U prolazu, 13 postova Lokacija: Zajecar Prijavi odgovor kao problematičan Cao svima, i jedno pitanje jer svako po nesto prica na to. Pred kraj prosle sezone sam menjao ulje i filter i presao jos 1000km do zimskog sna motora pa me interesuje vase misljenje da li pred sledecu sezonu treba menjati ulje ili voziti do predjenih 5000km? U pitanju je motor YAMAHA Virago 535 i naravno da li po svaku cenu moram sipati SAE 20W40 po prospektu posto ga u Zajecaru nema ili postoji neka zamena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pero rep 127 Napisano Februar 22, 2009 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: cacak Prijavi odgovor kao problematičan Moj savet vozi do sledeceg servisa a slobodno kao zamenu mozes koristiti 10w40 ili 10w50 . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Februar 22, 2009 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan ulje od stajanja gubi svoj viskozitet,pocinjes novu sezonu....sipaj novo ulje i nov filter,bar u tvom slucaju to nije veliki trosak a znaci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicavirago 0 Napisano Februar 22, 2009 U prolazu, 13 postova Lokacija: Zajecar Prijavi odgovor kao problematičan hvala puno, za viskozitet se ne bih setio a sto se tice ulja ako ne nadjem sae 20 40 sipacu i 10 50 sto da ne..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Februar 24, 2009 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan ulje od stajanja gubi svoj viskozitet Viskoznost je unutarnje trenje molekula ulja pri tečenju i kako se stajanjem ovo mjenja ??? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Februar 24, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ne bacaj pare, vozi do 5000, pa menjaj ulje 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicavirago 0 Napisano Februar 24, 2009 U prolazu, 13 postova Lokacija: Zajecar Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam danas na poslu razgovarao sa kolegom koji se razume u svasta takav li sve ga interesuje, i on kaze isto da ulje prilikom stajanja ne menja vrednost tako da sam odlucio da ga definitivno ne menjam do 5000km. Kaze kolega: "Kad bi to tako bilo onda bi se sve količine ulja u prodavnicama pokvarile!" Salimo se malo naravno ali jedino sto me muci jos uvek je to sto po njegovom tj. yamahinom manualu ide SAE 20W40 a ja sam mu sipao Mobil 10W40 polusinteticko? ??? U principu ljudi sipaju svasta ali pricamo o tome sta mu najvise godi....Hvala na diskusiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2082 Napisano Februar 25, 2009 Skuteras, 3702 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Valja ispostovati manual ako je moguce. u nekim manualima cak ima i ponudjena neka alternativa, za neke druge vremnske prilike pa vidi ako ima to da pise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pero rep 127 Napisano Februar 25, 2009 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: cacak Prijavi odgovor kao problematičan Diskusije o uljima nejenjavaju.Vec bi trebalo neke stvari da Apsolviramo.(Sala) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Februar 25, 2009 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ako ti je stajao u toplom onda mozes slobodno jos da vozis jer ulje od stajanja ne gubi viskozitet, ako ti je stajao na hladnom tj negde napolju gde je bilo temperaturnih razlika onda bolje promeni jer usled tih razlika moguce je stvaranje neke male kondezacije sto nikako ne prija ulju inace neko nepisano pravilo je da se ulje promeni pre pocetka nove sezone tj posle zime Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Februar 25, 2009 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Ulje se menja u intervalu od 6 meseci ili 5000 predjenih kilometara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTenere 49 Napisano Februar 27, 2009 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha XTZ 660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam enke nedoumice sa uljem, pa sam ovde cuo isti odgovor. Da bi se ulje u radnji pokvarilo, ali u radnji je fabricki zatvoreno, a u motoru mu je vec dodato kojecega, zbog sagorevanja... Ali mislim da ne teba menjati, kao sto si i sam odlucio. Ima ljudi koji vole da preteruju, sta znam, ja sam na Renault-u 25 menjao ulje na 15-20000 Km i svi se krstili, ali je bilo ELF i nije trosio ni kapi posle 500.000 Km, pola miliona. Vukao kao nov, trosio 7,5 na otvorenom 120 5. brzina...da ne idem u off. Samo teraj, ali nije svejedno da li sipas galax ili motul, koji su mene ubedili da sipam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicavirago 0 Napisano Februar 27, 2009 U prolazu, 13 postova Lokacija: Zajecar Prijavi odgovor kao problematičan hvala na savetima ja sam mu sipao prosli put mobil 10w40 polusinteticko predvidjeno za dvotockase naravno cetvorotaktne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batarus 8 Napisano Jul 28, 2011 Bicker, 156 postova Lokacija: O- Bre-Novac Motocikl: HONDA Transalp XL700V 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Ulje se menja u intervalu od 6 meseci ili 5000 predjenih kilometara. He he ja sam cuo pricu: Ako ti u motor ide 3l menjas ga na 3000km, a ako ide 5l onda na 5000km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Jul 29, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Dali ima potrebe da menjam i filter ulja koji je zamenjen pre 3100km ako cu sipati isto ulje ? Poshto sad kad sam imao bocno klizanje svo ulje mi je iscurilo a neznam dal' da menjam i filter ulja ili ne ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Jul 29, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Filter ti nije 100 dukata, pogotovu na kawasakiju, zameni ga cisto da ne mislis iako ako ne zamenis apsolutno nista nece faliti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mik 73 Napisano Jul 30, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Zamena filtera za ulje: U servisnoj knjizi za Suzuki GSX-R 750 K8 (redni cetvorotaktni cetvorocilindras), u tabeli redovnog odrzavanja, stoji da se filter menja posle prvih 1000km (kod novog motorcikla), a zatim na svaku drugu zamenu ulja - a posto su servisi na 6000km to znaci da se filter menja na predjenih 12000km. @Pablo87 Ako sipas isto ulje, nema potrebe da menjas filter. Proveri da nisi pokrivio radilicu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Jul 31, 2011 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan @Pablo87 Proveri da nisi pokrivio radilicu! O Bozhe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mik 73 Napisano Jul 31, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan @Pablo87 Proveri da nisi pokrivio radilicu! O Bozhe... Pa cuo sam da se nekom to desilo na Yamahi R6 pri bezazlenom padu na ulici. Provera se odradi ocas komparaterom. Mada, ako dekla (probuseni poklopac) nije ulubljena nego samo "ostrugana do rupe", onda nema ni potrebe. (Mozda sam napravio paniku bez razloga, ali mi te Pablove fotke (bile su u nekoj drugoj temi) nesto bile mutne.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Jul 31, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan @Pablo87 Proveri da nisi pokrivio radilicu! O Bozhe... Pa cuo sam da se nekom to desilo na Yamahi R6 pri bezazlenom padu na ulici. Provera se odradi ocas komparaterom. Mada, ako dekla (probuseni poklopac) nije ulubljena nego samo "ostrugana do rupe", onda nema ni potrebe. (Mozda sam napravio paniku bez razloga, ali mi te Pablove fotke (bile su u nekoj drugoj temi) nesto bile mutne.) Radilica je u redu... A neznam koje slike si ti gledao ali ove shto sam stavio ja nisu mutne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale ZX10 93 Napisano Avgust 1, 2011 U prolazu, 76 postova Prijavi odgovor kao problematičan e proveri i da nisi pokrivio vrata od stana kad si vec tu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Avgust 1, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro nezaye8avajte coveka... Samo je hteo da pomogne. Ali da je radilica toliko slaba da se nekim slucajem moze iskrivi prilikom pada onda neznam kako bi izdrzala svo ono trenje i silu prilikom prilikom rada motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicavirago 0 Napisano April 11, 2014 U prolazu, 13 postova Lokacija: Zajecar Prijavi odgovor kao problematičan Moj savet vozi do sledeceg servisa a slobodno kao zamenu mozes koristiti 10w40 ili 10w50 . 10-40 i koristim i puno hvala na misljenju, takvo je i moje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...