aky 254 Napisano Februar 21, 2009 Zainteresovan, 652 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pomoc narode! Kakav je motor, sta treba gledati pri kupovini? Imam jako dobru ponudu za njega, ali ne znam nista o tom motoru!!! Kakav je u voznji? Da li je skupo odrzavanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 21, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan evo licnog iskustva,neznam koje je ta god,ali..... 1klip,rotax agregat najsicniji bmw f650,samo sto aprilija ima 5 ventilica po cilindru,ide ko nezdrava,mozda i najbolje u klasi 1 klipak 650cm, upsajdown viljuska,koja drzi prednji kraj zalepljen za asfalt,motor se ponasa ko r a ne ko enduric,malko neudobna,nije bas za ture od 500km bez stajanja,ide do 170km/h bez problema,dere xt jamahe,dominatore,klr ove,uzduz i popreko,lezi u krivini ko r, moze po off u,,ali ne nekom preteranom, sve u svemu odlican motor,,delova ima, i tako.... :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2130 Napisano Februar 21, 2009 Skuteras, 3716 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam dosta vozio pegaZa i meni se licno svidja. Motor stvarno lezi dobro u krivini (Sa bridgestone battle wing 501-502 koliko ima gume toliko i ide u krivinu). Ja ga vozio na polaganju i osmice mogu da radim sa njim dok ne padnem u nesvest. To valjda malo govori o upravljivosti. Nije toliko ni neudoban, jedino ga malo vibracije zezaju posto je jedanklip. Cak mi se cini da ga je lepse voziti po nekom makadamu nego po asfaltu. Lep polozaj vozaca, ne zamara na dugim turama. Mana mu je malo veca potrosnja i sto u gradskoj voznji svaki cas mora da se kvacila. Ne zna covek da li u prvu ili u drugu...fali mu neka izmedju za grad. Ja sam visine 180 i savrseno mi stoji. Problem je bio malo oko vetra sa fabrickim vizirom, ali poviseni MRA je resio i taj problem. Sto se tice stavri koje treba gledati prilikom kupovine ne znam sta da ti kazem. Gledaj kao da kupujes bilo koji motor. Ovaj za 40000km nije imao ni jedan jedini kvar. Redovno mu menjano ulje, kontrolisani karbovi i ventili... Delovi su lako dostupni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Februar 21, 2009 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Pegaso 650 prije 2005 godine, ili ovaj model kao moj ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 21, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan klasicni kvarovi za pagaza su - zardjali auspusi, od obicnog su materijala i cesto propadaju dihtung glave puca cesto, pogledaj da li trosi vodu i kako se ponasa kad radi u mesto sto se tice temperature, ne sme da predje pola skale potencijalno - mogu da ti stradaju frajlauf i struja, cesto se desava, kosta ko pola motora proveriti gasove, ako dimi , mogu biti rastelovani karburatori, takodje cest problem sto sam vidjao na par komada... proveri zvuk motora, ako se cuje metalni prizvuk iz motora, treba stelovati ventile, oce da im se cuje tzv peti ventil... ne isplati se rizikovati zbog frajlauf i struje, ako jedno od toga strada, spremi bar 700 eura ja sam moj prodao 1997 godiste, veoma dobro ocuvan, sad na zimu sa koferom 52l uradjen full servis , za 2100 eura neregistrovan, pa ti vidi jel ti povoljno to sto ti nude... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 21, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan imas u podforumu prodajem , trazi pegaso, bordo boje, taj je bio moj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1303 Napisano Februar 22, 2009 Drug član, 1175 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Oko je 2006 ili mladje svaka preporuka. Ima veci broj tema i poredjenja sa "Krilatim konjem" pa malo "pronjuskaj". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 254 Napisano Februar 22, 2009 Zainteresovan, 652 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan 97. godiste!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 418 Napisano Februar 22, 2009 Drug član, 1468 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Posedovao sam pomenut Pegaso '94 Nisam imao problema sto se agregata tice,sve pohvale... Moj je bio rastelovan pa je morao da se uvek vozi preko 3k ali je otkidao na gasu,sto mu dodje kao vrlina. Mane koje sam primetio su visoko teziste motora,visoko sediste tvrdo ogibljenje, nije za off zbog tezine i visine i naravno P O T R O S Nj A... Imao sam prilike da probam novijeg,2000god koji ima nize i mnogo sire sediste,bolje ustelovan te je vukao vec od 1.5k-2k o/min sto je za razliku od mog bilo pravo uzivanje. Moja preporuka bi bila model od 98 zbog manje robusnosti i dizajna (ali ukusi su razliciti).Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 22, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ja ti napisao sve o tom godistu... agregat njima ne riknjava za to jos nisam cuo, ali imaju drugih problema... i jeste visok, ja sam 183 i bio mi je malo visok koja je cena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Februar 22, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Posedovao sam pomenut Pegaso '94 Nisam imao problema sto se agregata tice,sve pohvale... Moj je bio rastelovan pa je morao da se uvek vozi preko 3k ali je otkidao na gasu,sto mu dodje kao vrlina. Mane koje sam primetio su visoko teziste motora,visoko sediste tvrdo ogibljenje, nije za off zbog tezine i visine i naravno P O T R O S Nj A... Imao sam prilike da probam novijeg,2000god koji ima nize i mnogo sire sediste,bolje ustelovan te je vukao vec od 1.5k-2k o/min sto je za razliku od mog bilo pravo uzivanje. Moja preporuka bi bila model od 98 zbog manje robusnosti i dizajna (ali ukusi su razliciti).Pozz Ti si neshto grdno pomeshao. Probao sam stariji model Pegaso2 a imao sam Pegaso3 sa kojim sam preshao neshto manje od 5.000km. Pegaso2 je mnogo bolji za offroad jer je lakshi 20kg i nije robustan za razliku od trojke koja podnosi samo makadam. Iako je trojka meksha nije nikako bolja za offroad zbog tezhine i zbog velichine. Kako taj Pegaso vuche od 1.500 obrtaja majke ti? Pa to trese kao blesavo do 2.500, tek 3.000 gubi vibracije. Moj je bio perfektan pa je na 1.500-2.000 obrtaja lomio kao lud. I koja potroshnja? Moj je troshio u proseku 5-5.5l, 6l nije ni jednom dohvatio i kad sam ga vozio brzhe. Hoce svaki jednocilindrash da popije dosta ali bash morash da ga muchish. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...