Jump to content

Moto Zajednica

Problem sa Rs-om

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova

Kada sam kupio motor bez problema je isao 160 km,odjednom je poceo da se gusi na 6-7 hiljada obr. Neki put probije i ide oko 140 km/h. Dodje jedan drugar,ocisti mi ventil, nabija kao luda,ali max brzina 130 km, jel je to nesto do ventila ili... ??? Ako neko zna,nek me posavetuje malo. Mislim ne bih bas da mi motor ide kao 50ccm :) Inace,ona je 2001 god

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 261 postova

moze da bude svecica, karburator, meni se na cagivi desavalo da je uzimala MNOGO VISE ulja nego sto joj je potrebno, ubrzavala je dobro, dimila je mnogo i nije htela da ide brzo. da nije tvo drug dirao nesto i oko mesaca za ulje kad je skidao ventil?   ja sam imao RS isto, isla je bez problema 165.

• Svrati ponekad, 112 postova

proveri motorcic od rave ventila da li uopste vuce sajlicu od ventila tj da li radi....meni je crkla bila elektronika ispod sedista za rave ventil i nije radio motorcic...

• U prolazu, 6 postova

Ne glavi vise,povlaci sajlice,video sam... Najgore je sto jos nista ne mogu da uradim jer je napolju sneg :),a motor mi je u sobi... Ali ako ga zaglavim u skroz otvoreni polozaj,ima da trosi sigurno 8,9 litara...??? A,kako li ce tada da ide ;)

ici ce bolje ali tek kad predje 7 hiljada...kad ga zatvoris tesko ces kretati...ne vavlja za obicnu voznju...samo za ttrke kad non stop vozis pun gas

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Honda VFR800F

Ja imam slican problem sa NSR-om jedva navlaci preko 7000 ali jos nisam ocistio ventil... Probacu 1. sa svecicom i sa drugim auspuhom, pa onda sa ciscenjem ventila...

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: CBR 954RR

to su gluposti da se tezhe krece kada je ventil stalno otvoren.. vozio sam cagivu sa otvorenim ventilom , i apriliu ... sve isto samo ne povlaci na 6k nego na 7k ... i nisam primetio da se potrosnja povecala ..

Koliko sam ja shvatio, kada bi stalno ventil bio otvoren, motor bi preko 7k rpm isao normalno, jedino sto bi imao manje snage do 7k, i nikakve druge razlike nema...

motor teze krece i sporije dolazi do 7 hiljada kad je otvoren ventil stalno....zato ga je i glupo blokirati ako vozis po gradu gde voznja ponekad moze da bude stani kreni...inace kad je otvoren stalno motor nista bolje ne ide nego kad radi legularno....ja imam rs125 i nemam problem u malim obrtajima...narvno to je 2t ne mozes da ocekujes da poletis na 4=5 hiljada...uglavnom preporucio bi svima da imaju da nameste ventil da ima radi kako treba i nece imati frke sa idenjem...proverite motorcic,cdi ispod sedista i sajlu od rejv ventila da je nastelovana kako trba da vuce skroz do kraja ventil i to je dobitna kombinacija....

• U prolazu, 6 postova

Moj drugar je imao nsr-a i crkla mu je elektronika,tako je vozio... Do 7 hiljada je sporo nabijala osim ako ga ne zeza na kvacilo,ali posle 7 je nabijala extra,ali trosio mu je 10 litara,svi su mu rekli da je to zbog ventila ... Videcu kada malo otopli sta cu da radim sa ovim mojim sporacem,ali nesto mora da se uradi,ne mogu da vozim ovako vise :);)

• Svrati ponekad, 217 postova

to su gluposti da se tezhe krece kada je ventil stalno otvoren.. vozio sam cagivu sa otvorenim ventilom , i apriliu ... sve isto samo ne povlaci na 6k nego na 7k ... i nisam primetio da se potrosnja povecala ..

Ventil na izduvu kod 2t motora sluzi da bi motor imao vecu snagu iz nizih obrtaja i manju potrosnju u niskim obrtajima

Koliko sam ja shvatio, kada bi stalno ventil bio otvoren, motor bi preko 7k rpm isao normalno, jedino sto bi imao manje snage do 7k, i nikakve druge razlike nema...

Rekoh ja isto tako samo malo drugacije :D

Nego mene zanima kolika je cena iridijumske svecice za moj motor, i sta bih dobio s njom? Da li zna neko (malo offujem, al' reko kad je vec rec o 2T 125-icama da pitam...)

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: CBR 954RR

Ventil na izduvu kod 2t motora sluzi da bi motor imao vecu snagu iz nizih obrtaja i manju potrosnju u niskim obrtajima

cekaj aj mi reci da li bilo koji 2t ide kako treba na malim obrtajima ... ne , jednostavno trazi obrtaje , a ventil samo zatvara boost portove i deo izduva

• Svrati ponekad, 217 postova

cekaj aj mi reci da li bilo koji 2t ide kako treba na malim obrtajima ... ne , jednostavno trazi obrtaje , a ventil samo zatvara boost portove i deo izduva

Normalno da na ide ali ide bolje u nizim obrtajima sa ventilom koji radi nego sa onim koji je stalno otvoren...a o potrosnji da ne pricam...

samo kad radi ventil ide kako treba....bez njega bas tesko gura do 7 hiljada....ja imam na mojoj apriliji iridium denso...iskreno u voznji nisam primetio nikakavu razliku...jedino kad upalim motor hladan radi odma i prima gas odma lepo...dok obicnu mora malo da grejem...stim sto iridijum crkava brzo...denso mi je trajal nekih 2500 hiljade a ngk 15 km...he....zato sam sad narucio ngk racing br10eg 4 kom da imam al original posto isak ili ti MASS kompani prodalje teske divljake ngk svecica...crkavaju ja mislim bosna da duze traje...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja