Jump to content

Moto Zajednica

Nolan N102 antifog problem

Recommended Posts

• ЗЕЉКАМП, 1820 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Kao sto naslov kaze, imam problem sa mojoj kacigom Nolan N102. Skinuo sam vizir i sa njega antifog radi ciscenja, jer sam sa tom kacigom presao skoro 20000km i bilo je krajnje vreme da to uradim. Na krajevima izmedju antifoga i vizira su se pojavili znaci prljavstine a zimska pauza je idalna za sredjivanje opreme. Prilikom skidanja nisam imao nikakav problem jer sam pratio uputstvo koje sam dobio uz kacigu, ali ne lezi vraze, pojavi se problem kada sam antifog vracao nazad.  Postavim ga na mesto i okrenem pinove kako su bili, na maximum, ali antifog nije vise stabilan,  pomera se gore-dole i dobio je luft, nije vise cvrsto priljubljen uz vizir. Pokusavao sam da to resim okretanjem pinova, ali nista nije pomoglo. Okrenem pinove do kraja na jednu pa na drugu stranu, sve dok ne dodje do blokade, opet nista. Plasim se da ako budem okretao jos vise da ne polomim nesto a onda mi ne gine kupovina novog vizira i antifog-a, sto mi u ovom trenutku apsolutno ne treba. Da li je neko moze da mi kaze sta treba da uradim da sve vratim u prvobitno stanje? Ako niko ne bude znao, onda mi ne preostaje nista drugo nego pravac Mototrade, pa da oni pokusaju da vrate sve na svoje mesto. Ovo mi je poslednja opcija i ne ide mi se kod njih posle Saxi-jeve avanture.  ;)

P.S. Mislim da je Sasa Umag pisao negde o ovome ali ja to vise ne mogu da pronadjem, trazio sam po forumu ali bez uspeha.  :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ЗЕЉКАМП, 1820 postova

Okreni antifog naopako, dakle suprotnu stranu priljubi uz vizir.

Ne mogu da ga okrenem naopako, jer ako bi ga okrenuo, onda ne bi mogao nikako da se stavi. Napravljen je tako da ne postoji mogucnost da se okrene drugacije od predvidjene.

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Mislim da me ne razumeš, ta strana koju si stavio ka licu treba da ide ka spolja. Antifog je malo savijen, e, ne postaviš ga tako savijenog paralelno sa vizirom već naprotiv savijen ka viziru postaviš na vizir, kapiraš? Znači, antifog ima dva lica. To što si postavio ka unutra u stvari treba da ide ka spolja. Nema šanse da ne može tako da se zakači, pinlock je pinlock.

post-1334-1287902088576_thumb.jpg

• Drug član, 1725 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Ako ti ne upali idemo zajedno do Mototrade-a, da obidjem staru bandu poznanika, pa kad me vide dobices i kacigu i PIN LOCK na poklon samo da mi ledja vide  ;)

• ЗЕЉКАМП, 1820 postova

@ Acim

Radi savrseno, hvala na pomoci. Kada sam jutros procitao tvoj post, nisam te razumeo jer mi je mozak bio na 'rezervi'. Obicno je tako kada ne spavas celu noc. Ne kazu ljudi dzabe da je jutro pametnije od veceri.  ;D ;)

@ Saxi

Moram te razocarati i reci, da ipak ne idemo kod tvojih drugara u Mototrade. Problem je resen, poseta odlozena.  ;)

• , 1322 postova

tako je,pisao sam o tome,i sve sta trebas je kada izvadis taj antifog da ga okrenes da ona strana koja je naslonjena na vizir doje sa unutarnje strane gacige  ;)

ja sam ga okretao vec nekoliko puta i svaki put kad ga okrenem stoji cvrsto kao nov

• ЗЕЉКАМП, 1820 postova

Ja sam se plasio da ne polomim nesto, ali je Nolan ovo napravio od dosta kvalitetne plastike, te ne treba brinuti da ce se nesto ostetiti.  ;)

Palo mi je napamet jednom, ali nisam pretpostawio da je anti-fog sa obe strane ..

Isti stvar i sa mnom. Kada sam skinuo antifog, on je na strani, na kojoj je nalegao na vizir, imao kao neki premaz (tako mi se ucinilo) i mislio sam da se samo na tu stranu mora vratiti.

P.S. Hvala svima na pomoci.  ;D

• Drug član, 1725 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Vrlo nam je milo em drago da je sistem lego ko guza na nosu i da sljaka perfektno  ;D a jer si to poleteo sa spremanjem kacige pred ljuti boj na Kosutnjaku  ;)

• ЗЕЉКАМП, 1820 postova

Vrlo nam je milo em drago da je sistem lego ko guza na nosu i da sljaka perfektno  ;D a jer si to poleteo sa spremanjem kacige pred ljuti boj na Kosutnjaku  ;)

Sutra idem na grudvanje i treba mi kaciga, da me neko od dece ne pogodi ledenicom u glavu.  ;D ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja