nx650 0 Napisano Utorak u 17:05 U prolazu, 1 post Lokacija: Subotica Motocikl: Dominator nx650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Potreban mi je savet. Upitanju je motor honda dominator nx650 rd02 1988 godište motor dimi u ogromnoj količini na auspuh i troši ulje. Skinuo sam glavu motora i primetio oštećenje sitna pukotina počinje od izduvnog ventila i širi se ka rupi za svećicu. Pa me interesuje da li je moguća popravka glave motora ili mora druga da stavi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1600 Napisano Utorak u 18:31 Vinyl rider, 873 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan U svakom slucaju saniraj ovo ALI KAKO VALJA - ne stap i kanap ! MAda zbog ovog nebi smeo da dimi - jedino ako tefloni (zaptivke tela ventila) nisu otisli pa na njih spusta ulje , mada tesko toliko. Ako u voznji dimi i trosi ulje - 100% karike su otisle a verovatno je i zazor klip/stublina , ipak je to vremesan motor, vazdusar, mozda je nekad i zavrtan hladan i eto veselja. Sta sam ja radio : klip je bio solidno sacuvan i nije bilo potrebe da se menja, stavljene su NOVE karike iz originala, hilzna je ispresovana i ubacena je nova sa par stotih manjom tolerancijom ( ipak je klip star ) . Hilznu sam strugao od Dajca vazdusara, cekicem prvo izlomio rebra za hladjenje i onda strugarski doveo mere na meni potrebne, Dajc ima meru 95mm a Dominator 100mm, hilzna je odlicnog kvaliteta i nemas greske sa njom - motor se vec 13 godina tako vozi bez znakova umora! Kad budes pakovao glavu i bregastu , DOOOOBRO OBRATI PAZNJU NA LEZAJEVE KAKO IH MONTIRAS , postoji samo jedan ispravan polozaj. Ako si skidao desnu deklu - OBAVEZNO stavi novu O-ring gumicu na cauricu koja spaja deklu sa uljnom pumpom. Ako ti nesto nije jasni PITAJ , mnogi nisu pitali pa su radili dva puta a neko i tri !!! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...