miloshmi 78 Napisano pre 12 sati U prolazu, 20 postova Motocikl: Yamaha Tenere 700 Rally Edition Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima, Bio bih zahvalan za savet kako da bezbedno zavijem ovaj šraf nazad? U današnjem pokušaju da namontiram Acerbis X-Power štitnik dekle, cevi vodene pumpe su se skroz raspasovale i sada ne mogu da ih nacentriram i vratim šraf. Čak sam malo i oštetio navoj, ali čim sam primetio da je malo ukrivo, nisam forsirao dalje. Da li je bezbedno da ostane bez šrafa preko vikenda i da li je bezbedno da se motor odvoza do mehaničara bez istog? Da li vam deluje da će navoj morati da se sređuje? U nedostatku informacija na internetu, pitao sam chatgpt i rekao mi je sve najgore. Toliko o mojim prvim pokušajima "zahtevnijeg" majstorisanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6206 Napisano pre 12 sati Drug član, 2849 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Moras ostale srafove okolo da popustis pa onda ubaci taj, postepeno stezi svaki po malo, mozda ti je taj krenuo ukrivo pa zato ide tesko, kad bude u pravcu bice ok ili ako imas okolo nekog uzmi ureznici pa prodji. Sve je tu napeto pa zato moras da popustis sve i posteno stežes da ne bi dolazio do toga sto se tebi desilo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloshmi 78 Napisano pre 12 sati U prolazu, 20 postova Motocikl: Yamaha Tenere 700 Rally Edition Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam sa odvijanjem dva šrafa se leve strane - nije pomoglo, samo je krenulo da kapa ulje. Verujem da taj sistem radi, samo ne znam gde da ga primenim, na koje šrafove. Takođe sam pokušao i rukom da poravnam rupe, ali nedovoljno snage. I još jednom, da li može da se vozi bez šrafa? Obeležio sam one koje sam popustio u pokušaju da olabavim cevi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8529 Napisano pre 11 sati Drug član, 2898 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Imam neko mišljenje, ali ne bih da ga iznosim jer je u suštini pretpostavka i nagađanje Možda najbolje da pitaš u T7 temi, sigurno ima ljudi koji čačkali i daće bolji odgovor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6206 Napisano pre 11 sati Drug član, 2849 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Popusti taj imbus, on ti drži, vuce na dole Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloshmi 78 Napisano pre 11 sati U prolazu, 20 postova Motocikl: Yamaha Tenere 700 Rally Edition Prijavi odgovor kao problematičan Slobodno Živke, stresiraj me još malo. Hvala Ranko. Misliš na šraf ispod odvijenog? Probaću ujutru da vidim šta se dešava, pa javljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6206 Napisano pre 11 sati Drug član, 2849 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Tako je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloshmi 78 Napisano pre 11 sati U prolazu, 20 postova Motocikl: Yamaha Tenere 700 Rally Edition Prijavi odgovor kao problematičan Evo obeležio, da budem siguran. Važi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8529 Napisano pre 11 sati Drug član, 2898 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne mislim da si nešto zeznuo ili da je nešto mnogo loše, nego nikad nisam ništa čačkao na tom motoru, sa slika se ne vidi baš najbolje a i nisam mehaničar, pa zato. Ja bih rekao da ne smeta ništa da voziš bez tog šrafa, ne verujem da se odvojila dekla. Najgore što može da se desi je da počne da suzi ulje tu. Ako počne da curi mnogo - ne vozi Ja pumpu za vodu ne bih olabljivao u pokušaju da namestim ove cevi (ona dva što si zaokružio na prethodnoj slici). Čudno mi je kako su uopšte mrdnule tako kad si odvio jedan šraf ? Da li su bile nategnute, pa si silom morao da izvadiš taj šraf ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloshmi 78 Napisano pre 11 sati U prolazu, 20 postova Motocikl: Yamaha Tenere 700 Rally Edition Prijavi odgovor kao problematičan Vratio sam te šrafove na fabričkih 10 Nm, dok ostale nisam dirao, u brizi da ne prouzrokujem neko novo smicanje. AI kaže da odatle može doći do prskanja antifriza ili ulaska u motor (!?). Nije baš da mu verujem, ali nisam ni sam siguran. I meni je čudno, jesam ga malo teže odšrafio. Na par tutorijala su ga zavili bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8529 Napisano pre 11 sati (promenjeno) Drug član, 2898 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Opet da se ogradim - nisam nikakav stručnjak, samo razmišljam na glas. Nema nikakve logike da tu može da prska antifriz, a pogotovo da nešto uđe u motor. Kao što sam napisao gore - jedino ulje može da počne da suzi. Teže si ga odšrafio jer je bio nategnut. Verovatno nisi padao ili nešto slično. Možda neki udarac u cevi za koji nisi znao ili tako nešto. Treba da se razlabave svi šrafovi koji ih drže i da se lepo nacentrira na rupe ako je moguće, kao što je rekao Ranko. I možda da se popravi navoj. Ali ako nisi siguran bolje da ti to uradi neko sa više iskustva, kao što i planiraš. offtopic: Ne mogu a da se ne zapitam: mehaničari su pizdeli kad im kažu "pročitao sam na forumu " i tome slično. Kakve li će tek reakcije da budu sada kad im se kaže: "AI mi je rekao!" ProTip: Ne pominji :D Promenio pre 11 sati član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloshmi 78 Napisano pre 10 sati U prolazu, 20 postova Motocikl: Yamaha Tenere 700 Rally Edition Prijavi odgovor kao problematičan Sve jasno, sutra na sve ili ništa. Ahahah reći ću zarad show-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...