Jump to content

Moto Zajednica

Servomotori i njihova primjena na motociklima – iskustva?

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post

Pozdrav svima!

Zanima me koristi li netko ovdje servomotore u kontekstu motocikala, bilo za kontrolu gasa (ride-by-wire), aktivne ovjese, ili čak automatsko mijenjanje brzina?

Čitam dosta o tome kako noviji modeli motora koriste servomotore za precizniju kontrolu i sigurnost, ali me zanimaju stvarna iskustva – pouzdanost, održavanje, konkretne prednosti u vožnji itd.

Ako netko ima projekt prerade starijeg motora s ugradnjom servomotora, rado bih vidio slike ili čuo detalje.

Hvala unaprijed!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6739 postova
  • Motocikl: đački pešački

BMW je još 2000. ubacio servo motore za pojačanje sile kočenja i to se pokazalo lošim i sa modelem 2007 je ukinio. Zatim, 2004 je ubačen serrvo step motor koji reguliše rad na leru, odlično radi. Na vodenjaku gas ide preko servo motora, potom se vešanje samopodešava, isto sve radi odlično. Takođe postoje servo kontrole proklizavanja, kočenja u nagibu, pomoć u startu u brdu, automatsko šaltanje i sve to radi vrlo lepo. 

Da li  nešto od toga postoji kao aftermarket dodatk, osim quik šiftera, ne znam.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja