Jump to content

Moto Zajednica

NGK

Recommended Posts

• U prolazu, 18 postova

Pozdrav,pretpostavljam da se o ovoj temi vec mnogo puta pisalo ali mene muci jedna stvar vezana za to.Proslu sezonu sam menjao svecice na motoru( Honda CBR 600f PC23) i svecice koje su skinute imale su oznaku DPR8EA  9  i nije bilo nekih problema,menjao sam ih cisto da ubacim nove jer ne znam kada su pre toga menjane  pa sam hteo da budem miran po tom pitanju  i onda kada sam resio da ih menjam odem kod Cubija u Novom Sadu u prodavnicu i oni mi nadju u katalogu da meni za taj motor trebaju svecice DPR9EA-9 i ja kupim te svecice,zamenim i sve je bilo ok ali sam primetio da kada se masina ugreje pocinje lose da radi i cak se gasi ,a kada se ugasi nema paljenja dok se malo ne ohladi,e sad moje je pitanje:  da li neko zna kakve su razlike ove dve oznake na svecicama i da li one mogu biti uzrok tome?Unapred hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1359 postova

mozda ali i nemora da bude to . razlika je u izolaciji elektrode . stavi staru pa probaj dali pali kad je vruc tako ti je najlakse da probas . mada ja mislim da nije do toga.

• Drug član, 1359 postova

ovo sam vec postovao u nekoj temi o svecicama . ubacis malo zice pored elektrode na njoj i tako izmari dubinu izolacije . nevalja da je manja a ni veca . a tako mozes uporediti i sa drugim proizvodjacem svecica.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Evo dryim u ruci NGK katalog, i lepo pise da ya tvoj motor CBR 600 F PC 23 idu svecice DPR9EA-9 - obicna,

DPR9EVX-9 sa platinastom elektrodom, i  DPR9EIX-9 sa iridijumskom elektrodom. Takodje pise da je to za modele proizvedene 1989 i 1990 god.  E sad koje ti je god. motor. ako je jedno od ova dva onda ti idu ove svecice. Ako je stariji ili mladji onda nije PC 23 ( bar po NGK katalogu ), il ti je neko stelovo godiste motora ( pri uvozu radi bolje prodaje ) .

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Onda je verovatno problem u toplotnoj vrednosti. Po ovom katalogu DPR8EA je toplija od ove DPR9Ea ( mada mi tu nesto bas i nije logicno ). Moguce da ti je motor, karburatori i ostalo bio nastelovan prema starim svecicama, a da nove zato zezaju.

Sad kad si stavio odgovarajuce scecice - verovatno bi trebalo podesiti i ostalo.

• U prolazu, 18 postova

Pa da,hocu pre sezone da se promeni lanac u motoru,da se dosteliju ventili i malo da se srede karburatori i to je to,a motor je u ok stanju,ulja mi ne trosi ni malo.Hala ti za savete i informacije.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja