schiccucio 0 Napisano Februar 15, 2009 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav,pretpostavljam da se o ovoj temi vec mnogo puta pisalo ali mene muci jedna stvar vezana za to.Proslu sezonu sam menjao svecice na motoru( Honda CBR 600f PC23) i svecice koje su skinute imale su oznaku DPR8EA 9 i nije bilo nekih problema,menjao sam ih cisto da ubacim nove jer ne znam kada su pre toga menjane pa sam hteo da budem miran po tom pitanju i onda kada sam resio da ih menjam odem kod Cubija u Novom Sadu u prodavnicu i oni mi nadju u katalogu da meni za taj motor trebaju svecice DPR9EA-9 i ja kupim te svecice,zamenim i sve je bilo ok ali sam primetio da kada se masina ugreje pocinje lose da radi i cak se gasi ,a kada se ugasi nema paljenja dok se malo ne ohladi,e sad moje je pitanje: da li neko zna kakve su razlike ove dve oznake na svecicama i da li one mogu biti uzrok tome?Unapred hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Februar 15, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan mozda ali i nemora da bude to . razlika je u izolaciji elektrode . stavi staru pa probaj dali pali kad je vruc tako ti je najlakse da probas . mada ja mislim da nije do toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
schiccucio 0 Napisano Februar 15, 2009 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Tnx,tako sam i mislio,nasao sam stare pa cu njih staviti pa ako se pokaze da je to bio problem kupim nove iste takve i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Februar 15, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan ovo sam vec postovao u nekoj temi o svecicama . ubacis malo zice pored elektrode na njoj i tako izmari dubinu izolacije . nevalja da je manja a ni veca . a tako mozes uporediti i sa drugim proizvodjacem svecica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 16, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Evo dryim u ruci NGK katalog, i lepo pise da ya tvoj motor CBR 600 F PC 23 idu svecice DPR9EA-9 - obicna, DPR9EVX-9 sa platinastom elektrodom, i DPR9EIX-9 sa iridijumskom elektrodom. Takodje pise da je to za modele proizvedene 1989 i 1990 god. E sad koje ti je god. motor. ako je jedno od ova dva onda ti idu ove svecice. Ako je stariji ili mladji onda nije PC 23 ( bar po NGK katalogu ), il ti je neko stelovo godiste motora ( pri uvozu radi bolje prodaje ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
schiccucio 0 Napisano Februar 16, 2009 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam napisao god. motora?...pa da ,ide to sa godinama ..1990 je motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 16, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Onda je verovatno problem u toplotnoj vrednosti. Po ovom katalogu DPR8EA je toplija od ove DPR9Ea ( mada mi tu nesto bas i nije logicno ). Moguce da ti je motor, karburatori i ostalo bio nastelovan prema starim svecicama, a da nove zato zezaju. Sad kad si stavio odgovarajuce scecice - verovatno bi trebalo podesiti i ostalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
schiccucio 0 Napisano Februar 16, 2009 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa da,hocu pre sezone da se promeni lanac u motoru,da se dosteliju ventili i malo da se srede karburatori i to je to,a motor je u ok stanju,ulja mi ne trosi ni malo.Hala ti za savete i informacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...