Jump to content

Moto Zajednica

preklinjem za pomoc

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 231 postova

Gledaj,, motor se ne kupuje svaki dan bas iz razloga sto se uglavnom nema para da se isti menja kao gace. Pogotovo ako je to nesto na cemu ce neko da se uci tj, zameni u vrlo kratkom roku. Bas zato i treba dobro razmisliti. Proci sto je moguce jeftinije, nauciti nesto o voznji(ipak se to uci ceo zivot) i na kraju prodati manje-vise bez problema jer ipak ne vredi da ti pare stoje zarobljene u necemu. Pogotovo ako to nije mala suma.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 231 postova

Stvarno ne znam!? Svako odabere ono sta mu se svidja i koliko moze da se 'protegne' u svakom slucaju. U sustini svakli je novi motor je i nov pocetak bez obzira na predjenu kilometrazi i iskustvo, mada ono te prelaze cini laksim. Napisao sam vec sta mislim da je dobro za prvi motor iz gomile razloga, ali samo je na kaurinu sta ce kupiti.

• Andragog, 5019 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Brate Kaurine ti izgibe sa nama pametnjakovicima. Kupi nesto od 125 kubika do 750 i da nema vise od 125 konja jer si ti podcetnik(citaj mali cetnik)

Jedino sto je bitno, je da je crne boje,nemoj slucajno crvene ili bele!!!

Veliki pozdrav iz Cacka i snega do brade!!! :D :D :D :D :D :D :D

• Svrati ponekad, 471 postova

polako ljudi.... nemojte se svadjati. eto... mene nema ceo dan i onda kad dodjem medju vama rade kuke i motike :) ne mogu same da vas ostavim ni tren ;) salim se ja malo naravno... cisto da smirimo strasti.

pa ovako... posto sam stekao utisak da sam neke ovde i smorio ja im se zahvaljujem od srca na savetima. nema smisla da se neko smara ako moj problem smatra smaracinom. verujte mi da mi uopste nije lako da se odlucim koju masinu da pazarim. ipak cifra koju sam izneo nije mala... a ja jos nisam ni siguran da li cu uspeti da naucim da vozim i da provozam. kao sto neko ovde rece... ima ljudi koji imaju jaku zelju i obozavaju motore ali jednostavno im nije sudjeno... ko zna mozda sam i ja jedan od njih. ali ne verujem... dobro poznajem samoga sebe;)

sto se tomosa tice ja bih ga preskocio jer mi se jednostavno ne svidja. istina je da vise volim r nego naked motore ali u ovakvoj situaciji razmatram i ybr.inace... za neupucene najvise volim touring motore i to mi je sledeca stanica :)

kao sto sam i primetio, vise ti se svidja R i touring od nekih naked ili kros motora

e sad posto si pocetnik odma otpisi R-a, mnogo je nezgodno da pocetnik uci da vozi i to jos na R-u, procitao si i zbog kojih razloga u postovima

tu odma otpadaju i kako ih ja zovem R-touring motori (VFR, XX i slicno) previse su jako za pocetnika a i previse teski

ostaje ti samo enduro touring, od manjih kubikaza imas Transalpa, Afriku, (mozda i KLE ako se preradi sediste) a od vecih, pa da se ne lazemo ali nemas ni blizu dovoljno za touring vece kubikaze a i ne bi islo posto si pocetnik, tako da ti ostaje recimo transalp ili KLE za pare koje imas

Transalp jako pouzdan motor, sto mozes videti i u postovima ljudi koji ga voze i ujedno vidis i koje se kilometraze prevaljuju, cena mu je malo jaca ali mogao bi sada preko zime da se nadje povoljan primerak 89, 90 ili 91 godista (malo je ruzan zbog onog fara ali to je mozda meni samo )

KLE nije los motor ali malo ga precenjuju kod nas a nije mi jasno zasto, nije tezak za odrzavanje, ali ima neudobno sediste, bar tako kazu ljudi koji ga voze, ali ni to nije neki problem prepraviti, delova uvek ima i nisu skupi za odrzavanje

e sad ti ostaju jos i obicni enduro motori, kao sto su yamaha XT,honda NX, kawasaki KLR,suzuki DR, koji su svi jednocilindrasi, sto znaci da imaju vibracija zbog neuravnotezenog rada jednog cilindra, ali definitivno su mnogo startniji  nego bilo koji motor sa vise cilindara, jer imaju dosta snege na nizim obrtajima, sto je ujedno i dobro jer te retko vuce da vozis u visoke obrtaje, dosta pouzdane masine i lake za odrzavanje (ja svoj potpuno sam odrzavam sa znanjem pokupljenim kod auto-mehanicara) ali ovi modeli vise lice na neke kroseve koji se tebi ne svidjaju

Svaki od navedenih motora je izmedju 500 i 650ccm i od 45 do 50ks, (jedino honda NX ima i u varijanti od 250ccm ali je jako retka) jer ne moze turing motor da bude od 125ccm

ali takodje na ovim motorima ne moze puno ni izgubiti u daljoj prodaji a i verovatno neces ni imati potrebu posle prve sezone da ga prodas jer ti nece tek tako dosaditi

ps: nemoj da se brines sto se mi prepiremo, to je bolje nego svi da se slazemo jedni sdrugima, ali ti moras izvuci najbolje iz ovih postova i to pametno iskoristiti pri kupovini

• Drug član, 538 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit

lep je kle i njemu slicni motori pa i gpz 500 s je lepa ali ljudi...... to su jake masine za mene. ja sam razmisljao, razmisljao i jos uvek cu da razmisljam (dok se ne otopi sneg;)) a onda pravac po masinu. za sada realno najbolji izbor izgleda da je ybr 125 ali srce zeli cbr 125. Jos cu ja da odem da ih pogledam ali najverovatnije ce pobediti ybr... nek ide zivot ;)

A kad masina stigne i kad polozim... da se okupimo svi ovde i da se izdogovaramo kad idemo na pivce i na neku dobru svirku;)

• Andragog, 5019 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

lep je kle i njemu slicni motori pa i gpz 500 s je lepa ali ljudi...... to su jake masine za mene. ja sam razmisljao, razmisljao i jos uvek cu da razmisljam (dok se ne otopi sneg;)) a onda pravac po masinu. za sada realno najbolji izbor izgleda da je ybr 125 ali srce zeli cbr 125. Jos cu ja da odem da ih pogledam ali najverovatnije ce pobediti ybr... nek ide zivot ;)

A kad masina stigne i kad polozim... da se okupimo svi ovde i da se izdogovaramo kad idemo na pivce i na neku dobru svirku;)

Ima lepa CBR 125,2004 god za 2000eura na WWW.motobiki.co.yu .A mozda i malo skine cenu.Pozzzzzz  ;) ;) ;)

• Drug član, 538 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit

bice nesto bice... evo bas juce sam nasao garazno mesto za motorce :) ma samo da skoci temperatura i da se otopi sve ;)

e da... a jel zna neko kako se krecu cene kofera, crash barova i vetrobrana... naravno novih

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT

Mator si za YBR! ;D

Da imas 16,17 godina toplo bih ti ga preporucio,ovako,brzo ce ti dosaditi.

Mogu da pomognem tako sto cu ti dati moj da probas ako naletis do NSa kad malo otopli.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja