Jump to content

Moto Zajednica

Peda Sniper (XT) 50

Recommended Posts

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: Peda Sniper ProX50
Pre sat vremena, Tecaub je napisao:

Sa koliko pinova ti je CDI

Ja sam kupio ovu poslednju seriju snajpera iz Nov25 koja je fabricki limitirana i mora da se zameni CDI na njoj, treba mi link za taj CDI i slika/sema koliko ste stavili na njemu :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 132 postova
  • Motocikl: Peda sniper
Pre 10 sati, Sijamski_Mrmot je napisao:

Ja sam kupio ovu poslednju seriju snajpera iz Nov25 koja je fabricki limitirana i mora da se zameni CDI na njoj, treba mi link za taj CDI i slika/sema koliko ste stavili na njemu :)

Pitanje koji je cdi da li sa 5 ili 7 pin.Kad skines plasriku sa leve strane onda ces znati koji je cdi sa koliko pinova ovako nista napamet😉

• U prolazu, 78 postova
pre 5 minuta, 5rovic je napisao:

Ček more, el AC ili DC, ovaja na slici s Temua je AC?

Ja sam bas zato, kao totalni duduk, i pitao da neko ko zna u jednom postu da link ka CDI i ukratko napise kako se menja i na koliko rpm se podesava novi posto on valjda moze do 12000 a ne verujem da snajper to moze izdrzati? :)

pre 4 minuta, Sijamski_Mrmot je napisao:

Ja sam bas zato, kao totalni duduk, i pitao da neko ko zna u jednom postu da link ka CDI i ukratko napise kako se menja i na koliko rpm se podesava novi posto on valjda moze do 12000 a ne verujem da snajper to moze izdrzati? :)

AC

• U prolazu, 6 postova
7 minutes ago, Tecaub said:

AC

Aaaa... neko je još na početku teme napisao da je DC CDI, rade svetla na kontaktu bez motora i slično, međutim bi mi čudno jerbo ima kurblu ili kako li se to već zove, akumulator mu praktično i ne treba da bi radio motor... Ja ko budala tražim DC sa 5 pina a nema ih... :)

Promenio član 5rovic

• U prolazu, 6 postova
16 minutes ago, Sijamski_Mrmot said:

E to i mene zanima... :)

• U prolazu, 78 postova
pre 24 minuta, 5rovic je napisao:

Ček more, el AC ili DC, ovaja na slici s Temua je AC?

Da li ste vec zamenili CDI na novembarskom snajperu? Ja cekam da prodjem prvi servis pa cu onda da se pozabavim zamenom ali me zanima ako je neko vec promenio koliko je zadovoljan... :)

• U prolazu, 6 postova
6 minutes ago, Sijamski_Mrmot said:

Da li ste vec zamenili CDI na novembarskom snajperu? Ja cekam da prodjem prvi servis pa cu onda da se pozabavim zamenom ali me zanima ako je neko vec promenio koliko je zadovoljan... :)

Ma jok :) ja sam tek 230km prešao, prvi servis odrađen, serviser odbija da skine blokadu dok ne dođem na servis na 1000km :) 

Tako da sam to rešio sam da odradim, i plus onaj mod sa prednjim lančanikom, erbo je prva brzina ekstremno kratka, praktično neupotrebljiva... plus mogući problem sa tehničkim, pa bi radije da stavim novi CDI a ovaj fabrički da ostavim za tehnički.

Međutim ti si kolega dobro pitanje postavio... GDE JE SNAJPERU CRVENO!!! :)

Promenio član 5rovic

• U prolazu, 78 postova
pre 17 minuta, 5rovic je napisao:

Ma jok :) ja sam tek 230km prešao, prvi servis odrađen, serviser odbija da skine blokadu dok ne dođem na servis na 1000km :) 

Tako da sam to rešio sam da odradim, i plus onaj mod sa prednjim lančanikom, erbo je prva brzina ekstremno kratka, praktično neupotrebljiva... plus mogući problem sa tehničkim, pa bi radije da stavim novi CDI a ovaj fabrički da ostavim za tehnički.

Međutim ti si kolega dobro pitanje postavio... GDE JE SNAJPERU CRVENO!!! :)

Meni su rekli da moze da se promeni CDI na prvom servisu na 200km ali se gubi garancija... a ako biram izmedju ovog sad i gubitka garancije ali uz bolju mobilnost...

pre 7 minuta, Sijamski_Mrmot je napisao:

Meni su rekli da moze da se promeni CDI na prvom servisu na 200km ali se gubi garancija... a ako biram izmedju ovog sad i gubitka garancije ali uz bolju mobilnost...

A sta pa imas od garancije.sam menjam ulje to je bar lako.za dve godine sta ima da se pokvari, a da nemoze da se popravi

• U prolazu, 78 postova
pre 1 minut, Tecaub je napisao:

A sta pa imas od garancije.sam menjam ulje to je bar lako.za dve godine sta ima da se pokvari, a da nemoze da se popravi

Pa to i kazem.... garancija ili bez.... samo da ide normalno :)

Na koliko RPM si stavio CDI na svom? 7000, 8000?

pre 2 minuta, Sijamski_Mrmot je napisao:

Pa to i kazem.... garancija ili bez.... samo da ide normalno :)

Na koliko RPM si stavio CDI na svom? 7000, 8000?

Moj nema blokadu, imam ispod sedista dzek koji prespojim za tehnicki.Inace kod mene je 7pin.Aprednji sam stavio od 15 zuba, jece drugar izmerio sa kawasakijem 93km na sat.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 78 postova

Ok, ima li iko predstavu na koliko da stavimo CDI? :) po semi moze 4000, 6000, 7000, 8000, 9000, 10000, 11000 ili 12000. Jasno da je sad na 4000 fabricki, ali na koliko da stavim(o) a da ne ode motor? 

pre 1 minut, Sijamski_Mrmot je napisao:

Ok, ima li iko predstavu na koliko da stavimo CDI? :) po semi moze 4000, 6000, 7000, 8000, 9000, 10000, 11000 ili 12000. Jasno da je sad na 4000 fabricki, ali na koliko da stavim(o) a da ne ode motor? 

Slobodno na 12000 nista mu nece faliti.Ja sam juce presao oko 200km maltene sa punim gasom.

Upravo sada, Tecaub je napisao:

Slobodno na 12000 nista mu nece faliti.Ja sam juce presao oko 200km maltene sa punim gasom.

Zanemarite garanciju cisto bacanje para , bar za mene jer se koliko toliko razumem u motore,ostalo ponesto od mladjih dana tako da udri brigu na veselje😂

• Hvala 1

• U prolazu, 78 postova
pre 7 minuta, Tecaub je napisao:

A trebam li jos nesto uz promenu cdi? Stelovanje karburatora ili slicno?

• U prolazu, 6 postova
11 minutes ago, Sijamski_Mrmot said:

Pazi šta veli AI :)

For typical Chinese 4-stroke horizontal engines (50cc–125cc) equipped with a PZ19 carburetor, the functional redline—where the engine stops making power and risks damage—is generally around 7,500 to 8,500 RPM. 

While these engines can technically rev higher, they are designed for low-end torque rather than high RPMs. 

Key Factors Regarding Redline
  • Engine Peak Power: Many 125cc engines (such as the Lifan 1P54FMI) produce maximum power around 7,500 RPM.
  • Valve Float: The main limiting factor for these pushrod engines is "valve float," where the valve springs cannot keep up with the RPM, causing the valves to hit the piston, usually occurring above 8,500–9,000 RPM.
  • Ignition Limits: The stock CDI unit on most Chinese ATVs and dirt bikes is designed to limit high RPMs to prevent engine damage, often restricting the engine before it hits a dangerous redline.
  • Carburetor Limitation: The PZ19 carburetor is 19mm, designed to restrict airflow for lower-end power and fuel efficiency on 50cc-110cc engines, making it a bottleneck for high-RPM operation on 125cc+ engines. 

Tips for Engine Health
  • Avoid sustained WOT: Do not hold full throttle for extended periods, as these engines are prone to overheating, especially with the small PZ19 carb restricting breathing.
  • Listen for Power Drop: When riding, if you feel the engine stop accelerating and just get louder, you have passed the peak power curve; shift up to keep the RPM in the mid-range. 
Note: The PZ19 is often installed on 110cc-125cc engines, but a 22mm or 24mm carb is generally better suited for 125cc performance. 

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Peda Sniper

U Lidlu imate od 12. 03. jet kacige 3999 din L  i  XL , kao i cerade i jos po nesto , znam da je van teme , cisto da obavestim , sportski pozdrav!

Pre 8 sati, Sijamski_Mrmot je napisao:

A trebam li jos nesto uz promenu cdi? Stelovanje karburatora ili slicno?

Nista nediraj karburator, ako je veci ler gas malo smanji, kodmene je bio veci ler gas, malo smanjio i toje to

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: Peda Sniper
45 minutes ago, Tecaub said:

Kad das kontakt trba da rade svetla

Da kada je DC u pitanju. Jer se on napaja preko akumulatora. A AC direktno sa namotaja. U tome je kljucna razlika. Kada je AC nemas svetla na kontaktu...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja